Jump to content
POLITISTI.ro

Reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere


Recommended Posts

 • Replies 847
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Marius

  111

 • 25tess

  100

 • Catalin

  63

 • Rusy

  27

Top Posters In This Topic

Popular Posts

adica sa fac din nou scoala de soferi ? Si va mai mirati ca injura toata lumea politia romana. Pai asta e mai mult decat reavointa din partea lor. Stiau prin ce trec daca imi fac dosar penal PENTRU N

VladSoare. n-am pretins ca ar fi politistii de vina, n-am contestat nimic, nu am refuzat sa semnez. Mi-am asumat vina, chiar daca semnul respectiv era dosit bine si nu vazusem intrarea in localitate.

jura-te !!

Posted Images

Prietenului meu i s-a luat azi carnetul(alcoolemie 0.32 alcooltest) si el a mai dat o data examen de reducere a perioadei de suspendare a permisului de conducere acum vreo 2 ani. Mai poate da si acum?

.

Edited by Administrator
Quote inutil.
Link to post
Share on other sites
 • Moderator

Nu, nu mai poate beneficia de reducerea perioadei de suspendare.

Nu indeplineste ultima conditie:

în ultimii 3 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţionala complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • 7 months later...
donaleqs

Va salut!

In urma cu ceva timp, mi-a fost ridicat permisul pt neacordarea prioritatii la pietoni - 30 zile ; am depus plangere, mi-am luat permisul inapoi, am continuat sa conduc, a decurs procesul, am pierdut, am intarziat inapoierea permisului catre Politie; la predarea permisului, datorita intarzierii, mi l-au oprit pt 60 zile...intrebarea este daca, in aceste conditii, in urma reexaminarii, se poate reduce perioada la 60 de zile?

Multumesc.

Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Marius

Nu puteti beneficia de reducere cand perioada de suspendare a fost majorata.

Link to post
Share on other sites

Nu se poate, cred ca erai mai castigat daca nu faceai contestatie.

Link to post
Share on other sites
 • 7 months later...

Intrebare , fara sa platesc amenda , nu se restituie permisul dupa cele 90 zile ? Eu nu am nici un venit si 630 RON inseamna ceva ....Multumesc

Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Catalin

Da.

Nu vei putea merge să dai acel examen pentru a beneficia de reducere a perioadei de suspendare, dacă nu ai plătit amenda. Dar dacă nu vei solicita reducerea pedepsei, la expirarea acesteia îţi vei putea ridica permisul de conducere.

Link to post
Share on other sites

Multumesc Cătălin , nu-mi pasa de acel examen , am mers băut 0.37 alcool azi noapte si consider nOrmal sa-l suspende , dar nu am posibilitate sa plătesc amenda , daca mi-l iau fara nici o problema înapoi peste 90 zile , e ok . La multi ani !

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Catalin

Atunci îţi doresc o aşteptare cât mai uşoară.

Acestea sunt regulile, nu trebuie să faci o tragedie din asta.

La mulţi ani!

Link to post
Share on other sites

Pentru alcool este obligatoriu sa dai examenul, chiar si daca nu soliciti reducerea perioadei de suspendare. In caz ca nu sustii examenul in cele 90 de zile de suspendare, ti se majoreaza cu 30 zile perioada de suspendare, deci iti vei putea ridica permisul de conducere dupa 120 zile.

 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

art 221 alin 1 lit d - in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Va rog sa mă ajutati , am condus auto sa platesc amenda de mai sus ptr ca mi-au luat permisul am facut accident si poliția a venit la fata locului si mi-a arătat ca scria pe dovada ca nu am voie sa conduc. Mi-au facut dosar , mi-au dat alta dovada. Cum scap de dosar , nu am citit ca nu am voie , a fost la 30 de ore dupa ce mi-au luat permisul, imi vine sa mă dau cu capul de pereti. Daca fac contestatie la masura suspendarii permisului ptr alcool 0.033 la mie la etilotest , asta imi da drept automat de circulație si anulează dovada ? Va rog ajutati-mă , un inceput de an de ...mai sunt si sarac ....partea vatamata a refuzat sa dea declarații a spus ca isi face sg masina ...

Link to post
Share on other sites

@Dragos fi mai explicit, ce am inteles eu este ca tu aveai o dovada cu valabilitate expirata, ai facut (accident sau tamponare?), ti s-a facut dosar pentru ca aveai dreptul de conducere suspendat? si ai primit amenda pentru alcool?

Link to post
Share on other sites

lui i l-au luat pentru alcool....asta inseamna ca i-au dat dovada FARA DREPT DE CIRCULATIE ....el a continuat sa circule....si i-au facut dosar.....e simplu...Dragos nu cred ca mai ai nici o sansa..

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

eu pariez ca va incasa o pedeapsa cu suspendare. alcoolul nu il ajuta sa obtina o amenda administrativa pe art 18 ind 1. va fi trimis in judecata.

Link to post
Share on other sites

nu ma pricep prea bine.....dar din cate am inteles lui i s-a intocmit dosar penal pentru conducere fara permis ....i l-au retinut pentru alcool (contraventie 0.38 mg/l )

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

corect, insa in fata instantei te prezinti ca unul care, pe linga faptul ca circula fara permis, era si sub influenta alcoolului :) esti clientul ideal ptr instanta penala.

mentin pariul - trimitere in judecata, pedeapsa de maxim 2 ani, cu suspendarea executarii. evident, anularea permisului.

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

sunt perfect de acord cu tine :) dar cred ca in cazul domnului altfel s-au intamplat lucrurile....el nu a condus sub influenta alcoolului si fara permis in acelasi timp....El azi a condus baut (0,37) deci contraventie, i s-a retinut permisul pe 90 de zile, i s-a eliberat dovada "fara drept de circulatie" Dupa cateva zile a condus cu permisul retinut (0,00 alcool) :) eu asa am inteles din ce spune el.... I se mai iau in considerare circumstante agravante? deasta ziceam eu de amenda administrativa...

Ce parere ai?

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Cristi

I se iau in calcul, pentru ca instanta va tine cont de probatoriul administrat in cauza, care va include inclusiv motivul pentru care nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, instanta urmand sa retina faptul ca inculpatul a persistat in activitatea contrara legii, dand dovada de sfidare fata de regulile de convietuire sociala si ordine publica. Daca va alege sa mearga pe procedura simplificata, respectiv recunoasterea faptei, i se va aplica probabil minimul pedepsei micsorat cu o treime si tinandu-se cont de conduita sa in societate, cazier si asa mai departe, se va aplica suspendarea pedepsei si un termen de incercare de 3-4 ani cu drumuri pe la Serviciul de Probatiune.

Prietene, cazier ai? Spune-ne tot acum...

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • Marius
   By Marius
   POSIBILITATEA INSTANŢEI DE A ÎNLĂTURA SAU REDUCE SANCŢIUNEA COMPLEMENTARĂ A SUSPENDĂRII DREPTULUI DE A CONDUCE
   R.I.L. admis vizând posibilitatea instanţei de a înlătura sau reduce sancţiunea complementară a suspendării temporare a dreptului de a conduce.
   În şedinţa din 12 aprilie 2021, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru soluţionarea recursurilor în interesul legii, prin  Decizia nr. 5, a admis recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Constanţa şi, în consecinţă, a stabilit că:
   "În interpretarea dispoziţiilor art. 96 alin. (1) şi alin. (2) lit. b), art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) şi art. 109 alin. (9) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile art. 5 alin. (5), art. 21 alin. (3) şi art. 34 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, instanţa de judecată, învestită cu soluţionarea plângerii contravenţionale formulate împotriva unui proces-verbal de contravenţie, prin care s-a aplicat sancţiunea complementară a suspendării temporare a exercitării dreptului de a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, nu are posibilitatea să examineze proporţionalitatea acestei sancţiuni complementare".
   Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.
   Sursa: comunicat ÎCCJ
  • po246087
   By po246087
   Buna ziua, 
   In urma cu 2 saptamani mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile cu posibilitatea de a mai sofa inca 15 zile. In acest weekend, in timpul in care inca aveam dreptul de a circula, am gresit din nou fiind surprins cu 101 km in localitate. Permisul mi-a fost suspendat pentru 90 de zile si am primit dreptul de a conduce pentru perioada ramasa de 4 zile din suspendarea anterioara. Suspendarea intra in vigoare astazi 10.02.2016. Intrebarea mea este cat imi este suspendat efectiv permisul:
   90 de zile 30+90 de zile  30+90+un eventual spor? De asemenea, va rog sa imi confirmati faptul ca sustinerea examenului pentru reducerea suspendarii iese din discutie.
   Multumesc anticipat!
  • Marius
   By Marius
   Model cerere pentru reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, prevăzută la art. 104 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv art. 221 alin. (1) din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002, aprobat prin H.G. nr. 1391/2006 modificat şi completat.
   Soluţionarea unei astfel de cereri revine şefului poliţiei rutiere a judeţului sau a municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române (art. 104 din O.U.G. nr. 195/2002 rep.), iar testul pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, în vederea promovării acestuia, ca şi condiţie necesară pentru reducerea perioadei de supendare, se susţine la serviciul rutier care îl are în evidenţă (art. 106 alin. 1 lit. c din acelaşi act normativ). Mai multe: Reducerea perioadei de suspendare.
    
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.