Jump to content
POLITISTI.ro

Admitere in politie cu antecedente penale


wmanole

Recommended Posts

Buna ziua,

As dori sa stiu daca pot participa la concursul de admitere in scolile MAI in cazul in care am fost condamnat pentru o infractiune iar acum ulterior, am fost reabilitat de instanta.

am vazut ca pe site la conditii si criterii de recrutare specifice scrie: să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;

la ce se refera expresia "cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea" ?

O zi placuta

Link to comment

Asta am vrut sa aflu domnilor, deci pot participa daca am fost reabilitat, indiferent de fapta condamnare etc.. ? Se poate cumva sa-mi respinga dosarul? Va multumesc, stima.

Link to comment
 • 5 years later...

Anul acesta am fost prins la volanul unei masini cu numerele rosii de expriate de 10 minute . As dorii sa stiu daca dosarul acesta s a terminat cu renuntate la urmarirea penala pot da la politie ?  Am mai intrebat politisti si pe doamne de la ipj si mi au spus ca da doar ca trebuie sa astept sa imi vina ordonanta definitiva . Dumneavoastra ce parere aveti?

Link to comment
 • Member

În autobiografia pe care o vei redacta pentru dosarul de recrutare, să menționezi situația ta, pe larg, cu toate detaliile pe care le ai la dispoziție.

Link to comment
 • 4 weeks later...

Tocmai ce am fost la ipj la persoanele care se ocupa cu dosarele pentru campina si minau spus ca pot da linistit trebuie sa precizez in autobiografie si sa aduc o copie legalizata de la ordonanta. O alta intrebate ei daca imi trimit dosarul mi se poate respinge? Pot face o cerere sa stiu exact daca pot da 100 la suta ca sa nu na apuc de meditatii si sa am suprize anul biitor?

Link to comment

Wow  buna gluma am avut numere rosii expirate de 10 minute 12:10 m au prins cand ma duceam acasa si nici macar nu era masina mea si nici proprietaru nu stia asta inseamna ca sunt infractor? Hai te rog ma lasi 😂😂

 • Downvote 4
Link to comment
 • Member
7 hours ago, vlad23vlad said:

Wow  buna gluma am avut numere rosii expirate de 10 minute 12:10 m au prins cand ma duceam acasa si nici macar nu era masina mea si nici proprietaru nu stia asta inseamna ca sunt infractor?

Dar unde ai citit tu că pentru a constitui infracțiune e nevoie de zile, luni, ani? Legea nu prevede sa fi trecut o perioadă anume. 

Oricum, explicații găsesc toți făptuitorii, in general. Că n-au stiut, că au fost în eroare, că din cauza altora... Asta auzim zilnic, dar necunoașterea legii nu te absolvă de nimic. E vorba de asumare.

P.S. "proprietaru" este de fapt proprietarul. Ai omis articolul hotărât enclitic "l". Asta referitor la remarca lui @Cristi

 • Like 1
 • Upvote 1
Link to comment
On 12/2/2018 at 1:46 PM, vlad23vlad said:

Wow  buna gluma am avut numere rosii expirate de 10 minute 12:10 m au prins cand ma duceam acasa si nici macar nu era masina mea si nici proprietaru nu stia asta inseamna ca sunt infractor? Hai te rog ma lasi 😂😂

Domnule infractor, nici nu ma obosesc sa ma bat in emoticoane cu tine. Iti urez mult succes, si ai grija in celula rece, sa nu stai cu spatele la usa ca te trage curentul.

 • Upvote 1
Link to comment

Ce celula din moment ce am luat renuntare la up cunosti legea?  “Domnule infractor” nici nu stiu de ce am mai intrebat aici daca m am dus fix la persoana care se ocupa cu dosarele si mi-a spus ca pot da🤔. Si apropo chiar nu am stiut ,da a fost vina mea ca nu am verificat actele era datoria mea de conducator auto dar asa a fost soarta si imi asum ce am facut . 

 • Downvote 1
Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua.Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste evidentele politiei.In timpul minoritati , sub 14 ani,am comis o fapta penala,mai exact distrugere,dar nu am raspuns penal pentru fapta respectiva, fiind un minor fara discernamant.Deci cazierul este curat, dar nu stiu daca fapta respectiva apare undeva in bazele de date ale politiei.Problema este ca vreau sa fiu politisti,si cum am inteles cand depunem cererea de inscrierere ,sau intram vom fi verificate si in anumite baze de date.Multumesc daca ati citit si raspundeti

Link to comment
 • Marius changed the title to Admitere in politie cu antecedente penale
 • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.