Jump to content
POLITISTI.ro

Ce presupune munca la Poliţia Autostrăzi? Nelămuriri şi particularităţi.


Ziggye

Recommended Posts

Din lipsa de altceva am ales la repartitie Autostrada A2, banuiesc ca se refera la Poltia Autostrazi , A2 Constanta...acum intrebarea mea este... CU CE SE MANANCA treaba asta ? Caci sincer, nu am nici cea mai mica idee...e vorba de Poltie Rutiera sau despre ce ?

Link to comment
 • Member

Da, de politie rutiera.

Dar tu cum ai ales, la ghici? nu ai stiut inainte? Ce ti-ai dorit? Ce obtiuni mai aveai?

Edited by eti
Link to comment

Pai, as fi vrut IPJ Mures, dar avand in vedere ca in primii 200 de candidati s-a dus tot Ardealul...din Bucuresti pleci foarte greu, moldova nu ma atrage, iar rutiera imi place foarte mult, asa ca... banuiam ca e ceva legat de Politia Rutiera ...

Mai aveam de ales dintre Braila, Vaslui, Delta Dunarii, Ialomita si Giurgiu ...deci...

App, multumesc pt modificarea de titlu...momentan sunt cam obosit si nu imi vin ideile "artistice" asa usor :)

Si...ca sa fiu total pe dinafara... de cine apartie sau..cui se subordoneaza Politia Autostrazi ? este Serviciu, Birou ...compartiment.. ? :hmmmt::doh:

Edited by Ziggye
Link to comment

ziggy si eu sunt in aceeasi pozitie ca si tine, am ales A1 Bucuresti - Pitesti la Politia autostrazi, si sunt tot atat de nedumerit..si din cate am auzit ei sunt subordonati Directiei Rutiere, care la randul ei este subordonata IGPR. Sper ca vom gasi vreun coleg de la acest departament sa ne lamureasca. Si inca o intrebare pt. promotia 2011, la ei s-au scos astfel de locuri?

Edited by achiteim
Link to comment
 • Moderator

Secția de Poliție Autostrăzi face parte din Direcția Poliției Rutiere din cadrul IGPR.

În cadrul acestei subunităti sunt mai multe birouri A1 București - Pitești, A2 București - Constanța, etc.

Link to comment

Aceste lucruri le-am aflat si noi in decursul acestei zile, dar ceea ce ne intereseaza o reprezinta munca in sine, cum toti stim ce fac cei de la OP sau din rural, asta ne-ar interesa si despre autostrazi. Apreciem efortul Marius, si asteptam cat mai multe informatii. De ex pe mine m-ar interesa daca pot locui in Buc si sa lucrez pe A1, sa nu fiu nevoit sa stau pe la Gaiesti (unde e sediul pol. A1) sau pe la Pitesti.

Link to comment
 • Member

S-au scos doar la brigada rutiera.

Ai explicat eronat, Florin.

Când a fost repartiţia pentru promoţia noastră, locurile scoase erau pentru DGPMB, şi ajunşi acolo s-au cerut oameni pentru Brigada Rutieră, am 3 colegi de clasă repartizaţi la ei şi ştiu despre ce este vorba.

Pe când la promoţia încadrată acum, locurile erau deja scoase pentru Poliţia Autostrăzi, adică erau separate faţă de cele de la Bucureşti sau alte judeţe. :good:

Edited by Bogdanel
Link to comment
 • Member

Secția de Poliție Autostrăzi face parte din Direcția Poliției Rutiere din cadrul IGPR.

În cadrul acestei subunităti sunt mai multe birouri A1 București - Pitești, A2 București - Constanța, etc.

Nu, nu bro! Este serviciu independent, subordonat unui adjunct IGPR iar Directia Rutiera are doar rol de coordonare. Au propriul Rof, bla, bla :-).

Un statut similar mai are SPDD-ul.

Link to comment
 • Member

Politia autostrazi se ocupa cu: controlul , supravegherea traficului si solutionarea evenimentelor rutiere pe autostrada...fie ea A1,A2 sau A3 in functie unde este repartizat!

Link to comment
 • Moderator

În principiu veţi face muncă de poliţie rutieră. Acum depinde de cum sunt ei organizaţi acolo, dacă există echipă de evenimente, care se ocupă de soluţionarea accidentelor cu victime sau toată lumea preia dosare în funcţie de zona şi tura pe care se produc. La fel şi cu naveta, depinde de regulile împământenite acolo şi de şeful structurii respective.

Dar per ansamblu, nu aveţi de ce să vă faceţi griji, stresul nu este atât de mare ca la formaţiunile de poliţie rutieră din oraşe.

Link to comment

Care ati ales A1 va spun eu ca nu ati facut o alegere gresita....depinde si de voi, si de ce va doriti. Fata de o sectie rurala la autostrada e mult mai lejer. In principiu faci decat rutiera nu ca la posturile de politie unde esti de la secretara la criminalist.

Link to comment

Colega si eu am ales la repartizare A2-CT iar in momentul in care a anuntat unde trebuie sa ne prezentam luni, nu am fost prea atent. Daca se poate imi poti aminti tu?

Link to comment

A2 are sediul la Km22, calea 2, A3 se va infiinta sediul undeva la Snagov, inca nu e cert cand se va da drumul la noul sediu, iar A1 mi se pare ca are pe undeva pe langa Gaiesti. Pe A-uri se face politie rutiera si, mai nou dupa noua organizare, si CFL la accidentele grave. Banuiesc ca, marea reuniune, se va face la Sediul Politiei Autostrazi, unde au si dispeceratul, adica la Km22 pe A2. Asa ar fi normal ....

Link to comment

Normalitatea nu se gaseste la ordinea de zi pe aceste plaiuri mioritice :), locatia reuniunii va fi secreta presupun, pentru a nu se atenta la viata vreunui ilustru conducator cred, altfel nu-mi explic secretomania si incertitudinea care inconjoara aceasta structura.

Link to comment
 • 2 months later...

Am si eu cateva intrebari daca se poate:

- Unde isi au sediul cele 3 birouri si sediul sectiei?

-La care din cele 3 e mai bine?...si nu ma refer neaparat la volumul de munca fiindca nu fug de ea...ma refer ca zona,colectiv,logistica, etc

Link to comment

Sincer ca un necunoscator cel mai mult de munca o sa aiba cei de la A2 Bucuresti-Constanta si aici va spun de ce

Vara: cocalari si pitzipoance cu un IQ invers proportional cu numarul de cai putere de sub capota (mai ales in week-end)

Iarna: Soferi de camion frustrati

Duminica teste la masinile achizitionate din targul vitan

 • Upvote 5
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.