Jump to content
POLITISTI.ro

Talon retinut pentru anvelope necorespunzatoare


lucianduna

Recommended Posts

salut , am si eu nevoie de niste lamuriri , vreau sa cumpar o masina care e inmatriculata in jud brasov , masina are talonul retinut la brasov pt dimensiuni necorespunzatoare anvelope . masina a fost vanduta si revanduda si acum se afla la pitesti si talonul in continuare la brasov . intrebarea mea este : daca cumpar aceasta masina cum pot intra in posesia talonului ? trebuie sa merg la brasov ? daca e cineva care imi poate spune exact care e procedura las si email : lucianduna2000@yahoo.com astept raspunsurile voastre

Edited by lucianduna
Link to comment
  • Member

Masina trebuie dusa la RAR unde acestia vor constata ca au fost montate anvelopele corespunzatoare,dupa care impreuna cu ,constatarea RAR si cu dovada inlocuitoare a certificatului de inmatriculare se va ridica acesta de la Serviciul Politiei Rutiere Brasov!

Dar ca sa faci toate aceste lucruri o sa ai nevoie de dovada cum ca tu esti noul proprietar.

Link to comment

Nici nu ai cum pana nu intri in posesia certificatului de inmatriculare si a cartii de identitate. Ar mai fi o nelamurire, certificatul a fost ridicat impreuna cu reprezentanti RAR?

Link to comment

art 112 alin 4 OUG 195/02

Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare si placutele cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare, cu exceptia celor care nu corespund standardelor, se restituie proprietarului sau utilizatorului vehiculului de catre politia rutiera, la prezentarea de catre acesta a dovezii incetarii motivului pentru care documentul a fost retinut, in conditiile prevazute in regulament.

certificatul de inmatriculare se restituie proprietarului autoturismului din acte sau celui care prezinta o procura speciala in acest sens de la acesta. Contractul de vanzare cumparare se poate face oriunde oricum si il poate semna aproape oricine iar eu nu ti-as restitui certificatul pe baza acestuia.

Art. 202 din R/OUG 195/02

(1) Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare, precum si placutele cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare se restituie de catre serviciul politiei rutiere care le are in pastrare, proprietarului sau utilizatorului vehiculului, la prezentarea de catre acesta a dovezii incetarii motivelor pentru care s-a dispus masura tehnico-administrativa.

Edited by 25tess
  • Upvote 1
Link to comment

@lucianduna. Dacă autovehiculul în cauză se află în posesia ta, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să înlocuiești anvelopele vechi cu unele corespunzătoare celor din certificatul de înmatriculare. Apoi, recomandarea mea este ca acel contract de vânzare-cumpărare să fie autentificat (legalizat), cele spuse de 25tess fiind valabile, mai ales în Românica unde orice este posibil. Ulterior, prezintă-te la reprezentanța R.A.R de unde ai tu domiciliul pentru a constata faptul că ești în regula cu anvelopele, și astfel a încetat motivul pentru care a fost reținut certificatul de înmatriculare. De obicei este indicat să ai copii după toate actele de vânzare-cumpărare care s-au făcut între foștii proprietari, astfel vei dovedi că mașina nu a urmat un curs dubios până să ajungă la tine. În concluzie, după ce te pui la punct cu toate cele descrise de mine, te prezinți la Serviciul Poliției Rutiere Brașov pentru a ți se restutui certificatul. Baftă!!!

P.S Obligația ta, ca fiind noul proprietar al autovehicului, este ca în termen de cel mult 30 de zile să soliciți autorității competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate (art.11 alin.4 din O.U.G 195/2002 R.M.C). Acest termen este valabil și la modificările în evidențele fiscale.

  • Upvote 2
Link to comment

Teoretic tu esti in posesia autovehiculului (daca ai contract de vanzare cumparare), dar nu esti proprietarul in acte. Fara procura de la proprietarul din talon nu ti se restituie certificatul de inmatriculare. Si o completare referitoare la art. 202 spus de 25tess utilizator este cel care este trecut la rubrica observatii din talon ex: detinator(proprietar) SC ...Leasing , utilizator STAN PAPUSA. Nu esti utilizator daca nu esti inscris si in talon (cu acordul bineinteles al proprietarului inainte de a se inmatricula autovehiculul si a se atribui placute si certificat de inmatriculare). In completare la P.S.-ul lui Pcp nu poti transcrie autovehiculul pe numele tau fara certificatul de inmatriculare(in original) si placutele cu numarul de inmatriculare.

Multa bafta!

  • Upvote 2
Link to comment

Daca constatarea s-a facut impreuna cu reprezentanti RAR atunci va trebui sa remediezi toate neregulile constatate in acel raport.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.