Jump to content
POLITISTI.ro

Talon retinut pentru anvelope necorespunzatoare

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

In data de 17.10.12 mi a fost suspendat permisul pentru o perioasa de 60 zile pentru neacordare de prioritate.

Dovada de circulatie a fost emisa pentru perioada 17.10-31.10.12. Pe data de 01.11.12 am sustinut examen pentru reducere la 30 zile, fiind admis am depus dosarul cu toate actele necesare, spunandu-mi sa sun a doua zi pentru a mi se da un raspuns (daca a fost acceptata cererea pentru reducere). Sunand la relatii cu publicul, mi s a spus ca am dat degeaba examen si ca trebuie sa mai dau o data deoarece perioada de 15 zile a fost calculata gresit, si ca pe data de 01.11.12 eu inca aveam drept de circulatie - Am fost in audienta, am facut o adresa catre comandant dorind sa ma elucideze in acest caz.

Cum se calculeaza cele 15 zile? din ziua infractiunii sau de a doua zi?

Reducerere cu 30 zile se calculeaza din ziua in care nu mai ai drept de circulatie sau din ziua in care ai fost declarat admis la examen?

Multumesc!

Publicat

Cele 15 zile se calculeaza incepand cu a doua zi. primesti dovada incepand cu data de 17 si incepi sa calculezi cele 15 zile incepand cu ziua de 18. In concluzie pe data de 01/11/2012 aveai dreptul sa conduci auto, iar suspendarea opereaza incepand cu data de 02/11/2012 cand tu nu mai ai drept de circulatie. De la acest termen tu poti calcula cele 30 sau 60 de zile.

Art. 210 din R/OUG 195/02

(1) In situatia in care conducatorul de autovehicul savarseste o fapta pentru care, potrivit legii, se retine permisul de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce eliberandu-se dovada inlocuitoare cu drept de circulatie, sanctiunea contraventionala complementara opereaza incepand cu ziua urmatoare celei in care a expirat valabilitatea dovezii.

Art. 219 alin 5 din R/OUG 195/02

(5) Contravenientul este obligat sa sustina examenul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie, in perioada executarii sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, in zilele stabilite, saptamanal, la nivelul serviciului politiei rutiere.

• Apreciez 3
Publicat

Multumesc pentru raspuns, dar având in vedere situația de fata este sau nu valabil rezultatul examenului?Adica dovada a fost valabilă pana pe 31.10 si eu am susținut examenul pe 01.11 , deci exact in prima zi după ce a expirat dovada.Care dovada , înțeleg acum , nu a fost corect eliberata.Insa pe lângă agentul care a completat greșit dovada, înseamnă ca si cei care m-au examinat au greșit , nu?Dati-mi un sfat va rog , sa mai susțin încă o data examenul(pe dovada scrie ca am fost admis ) sau sa astept un raspuns de la Poliție?In cât timp ar trebui sa primesc un răspuns in legătura cu acceptarea sau nu a dosarului?

Multumesc si o seara frumoasa !

Publicat

Ai spus ca ai fost in audienta la comandant si ai lasat o adresa (presupun ca este vorba despre o cerere) la acesta. Singurul lucru pe care il poti face este sa astepti un raspuns la solicitarea ta. Mai asteapta cateva zile si daca nu primesti un raspuns mai mergi inca o data la comandant sa stii ce ai de facut.

• Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

salut , am si eu nevoie de niste lamuriri , vreau sa cumpar o masina care e inmatriculata in jud brasov , masina are talonul retinut la brasov pt dimensiuni necorespunzatoare anvelope . masina a fost vanduta si revanduda si acum se afla la pitesti si talonul in continuare la brasov . intrebarea mea este : daca cumpar aceasta masina cum pot intra in posesia talonului ? trebuie sa merg la brasov ? daca e cineva care imi poate spune exact care e procedura las si email : lucianduna2000@yahoo.com astept raspunsurile voastre

Modificat de lucianduna
  • Membru
Publicat

Masina trebuie dusa la RAR unde acestia vor constata ca au fost montate anvelopele corespunzatoare,dupa care impreuna cu ,constatarea RAR si cu dovada inlocuitoare a certificatului de inmatriculare se va ridica acesta de la Serviciul Politiei Rutiere Brasov!

Dar ca sa faci toate aceste lucruri o sa ai nevoie de dovada cum ca tu esti noul proprietar.

Publicat

Nici nu ai cum pana nu intri in posesia certificatului de inmatriculare si a cartii de identitate. Ar mai fi o nelamurire, certificatul a fost ridicat impreuna cu reprezentanti RAR?

Publicat (modificat)

art 112 alin 4 OUG 195/02

Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare si placutele cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare, cu exceptia celor care nu corespund standardelor, se restituie proprietarului sau utilizatorului vehiculului de catre politia rutiera, la prezentarea de catre acesta a dovezii incetarii motivului pentru care documentul a fost retinut, in conditiile prevazute in regulament.

certificatul de inmatriculare se restituie proprietarului autoturismului din acte sau celui care prezinta o procura speciala in acest sens de la acesta. Contractul de vanzare cumparare se poate face oriunde oricum si il poate semna aproape oricine iar eu nu ti-as restitui certificatul pe baza acestuia.

Art. 202 din R/OUG 195/02

(1) Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare, precum si placutele cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare se restituie de catre serviciul politiei rutiere care le are in pastrare, proprietarului sau utilizatorului vehiculului, la prezentarea de catre acesta a dovezii incetarii motivelor pentru care s-a dispus masura tehnico-administrativa.

Modificat de 25tess
  • Apreciez 1
Publicat

@lucianduna. Dacă autovehiculul în cauză se află în posesia ta, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să înlocuiești anvelopele vechi cu unele corespunzătoare celor din certificatul de înmatriculare. Apoi, recomandarea mea este ca acel contract de vânzare-cumpărare să fie autentificat (legalizat), cele spuse de 25tess fiind valabile, mai ales în Românica unde orice este posibil. Ulterior, prezintă-te la reprezentanța R.A.R de unde ai tu domiciliul pentru a constata faptul că ești în regula cu anvelopele, și astfel a încetat motivul pentru care a fost reținut certificatul de înmatriculare. De obicei este indicat să ai copii după toate actele de vânzare-cumpărare care s-au făcut între foștii proprietari, astfel vei dovedi că mașina nu a urmat un curs dubios până să ajungă la tine. În concluzie, după ce te pui la punct cu toate cele descrise de mine, te prezinți la Serviciul Poliției Rutiere Brașov pentru a ți se restutui certificatul. Baftă!!!

P.S Obligația ta, ca fiind noul proprietar al autovehicului, este ca în termen de cel mult 30 de zile să soliciți autorității competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate (art.11 alin.4 din O.U.G 195/2002 R.M.C). Acest termen este valabil și la modificările în evidențele fiscale.

• Apreciez 2
Publicat

Teoretic tu esti in posesia autovehiculului (daca ai contract de vanzare cumparare), dar nu esti proprietarul in acte. Fara procura de la proprietarul din talon nu ti se restituie certificatul de inmatriculare. Si o completare referitoare la art. 202 spus de 25tess utilizator este cel care este trecut la rubrica observatii din talon ex: detinator(proprietar) SC ...Leasing , utilizator STAN PAPUSA. Nu esti utilizator daca nu esti inscris si in talon (cu acordul bineinteles al proprietarului inainte de a se inmatricula autovehiculul si a se atribui placute si certificat de inmatriculare). In completare la P.S.-ul lui Pcp nu poti transcrie autovehiculul pe numele tau fara certificatul de inmatriculare(in original) si placutele cu numarul de inmatriculare.

Multa bafta!

• Apreciez 2
Publicat

Daca constatarea s-a facut impreuna cu reprezentanti RAR atunci va trebui sa remediezi toate neregulile constatate in acel raport.

• 4 ani mai târziu...
Publicat

Am permisul suspendat de 90 zile.[accident , neacordare prioritate,(cu" victime", n.au spitalizare nici depus in 90zile plangere)pentru a putea scoate dovada pt 30 zile pana la solutionarea cazului trebuie sa dau si testul? Se poate scoate\ valida din orice oras dovada constatatoare pt a putea circula ? Testul de asemnea se poate da in oricare oras? Astept raspunsul dvs.

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Cat timp este valabila dovada eliberata in 28.08.2020 daca pe ea scrie pana la 12.09.2020?  Valabilitatea este de 15 zile, numaratoare incepe in data de 29 sau in ziua emiteri ? Multumesc anticipat!

• 3 ani mai târziu...
Publicat

Bună,am fost oprit în trafic și pentru ca în loc de anvelope 235x65x17 am avut 235x60x17 ,am fost amendat , mi sa lua talonul și mi-a dat adeverință de 15 zile.Am plătit amenda,am schimbat anvelopele și am făcut programare la.RAR dar mi sa dat programare după 21 de zile. Întrebarea mea e ce pot sa fac sa redobindesc talonul ?Va rog dacă ma puteți ajuta cu un sfat. Mulțumesc frumos!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.