Jump to content
POLITISTI.ro

Fara acte cu masina


ilieion

Recommended Posts

Buna ziua

Caz real : acum vreo 2 luni am fost la Botosani (eu fiind din sibiu) in delegatie si am uitat portactul acolo cu toate actele (buletin, permis conducere, CI, certificat inmatriculare masina). Astazi cautand buletinu ca sa ridic o recomandata imi dau si eu seama de asta. Actele sunt la Botosani caci am vb la hotel si nu e o problema, sapamina viitoare trebuie sa merg in Botosani si trebuie sa merg cu masina caci handicapul nu imi permite sa circul cu altceva am si eu 2 intrebari:

1 . ce se intampla daca ma opreste politia caci dupa 2 luni de circulat prin tara fara acte acum ca am aflat ca nu am acte ma cam luat frica(cit nu am stiut am fost intr-o dulce inconstienta)?

2. in caz de control poate fi o chestie buna ca am copie xerox dupa acte?

PS. Imi asum toate posibilele acuze ca sunt cascat si aiurit consolindu-ma cu faptul ca daca 2 luni nu m-a oprit nimeni inseamna ca sunt sofer bun. Multumesc anticipat pt raspunsuri

Link to comment
  • Moderator

Lipsa actelor se pedepsește cu o amendă, fără puncte de penalizare.

Aceeași situație este și dacă prezentați polițistului copii xerox după documente.

O discuție similară găsiți aici:

Link to comment
  • Moderator

Dar mai există și posibilitatea ca cei de la hotelul respectiv să vă trimită actele prin curier. Iar a doua zi după ce le-au trimis poți intra în posesia lor. Costul transportului este mult mai mic decât cel al unei eventuale amenzi.

  • Upvote 1
Link to comment

am incercat si varianta asta dar nea patronul de la hotel e prins de un mare spirit civic si precaut si nu vrea sa trimita actele ci doar "sa le dau eu in mina la ala din poza". Multumesc pt raspunsuri nu e asa neagra situatia.... imi era frica ma trezesc cu catuse sau retinut pe undeva caci nu sunt la curent cu ce se intimpla in cazuri de astea caci de 15 ani de cind conduc cred ca de 3 ori am prezentat actele dar..... legile lui Murphy.......

Edited by ilieion
Link to comment
  • Member

De trezit cu catuse nu ai cum sa te trezesti pt lipsa actelor(asta daca nu esti cautat de Politie!)...vorbeste frumos daca esti oprit,furnizeaza-ti datele de stare civila politistului,acestea vor fi verificate pe loc prin terminalul TETRA ,iar in cel mai rau caz vei condus la sediul de Politie pt a fi identificat daca nu exista posibilitatea pe loc...aici ulterior vei fi sanctionat conform art 147 alin 1 din RaOUG195/2002 dupa care poti sa pleci!

Edited by cipri83
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.