Jump to content
POLITISTI.ro

Accident cu vatamare corporala, constatata ulterior luarii declaratiei


AncaDiana

Recommended Posts

Buna ziua,

as dori o clarificare pentru urmatoarea situatie: datorita neadaptarii vitezei la conditiile de drum (polei), o masina cu soferul si trei pasageri s-a rasturnat. Politia a constatat accidentul, s-a chemat ambulanta si toti cei din masina au fost transportati initial la spitalul cel mai apropiat, unde li s-au luat declaratii de catre Politie. Toti pasagerii au declarat ca nu doresc sa-l dea in judecata pe sofer. Unul dintre pasageri are vatamari mai greu de diagnosticat la spitalul local si este trimis (ulterior semnarii declaratiei) la spitalul judetean, unde i se fac investigatii, este diagnosticat cu leziuni la coloana, operat si internat pe o perioada de minim 7-8 zile, care vor fi urmate de concediu medical de minim o luna in vederea unei recuperari complete.

Intrebare: dat fiind ca la momentul luarii declaratiei de catre Politie nu se cunoastea (nici de catre politisti, nici de doctori si nici de victima) situatia sanatatii fiecarei persoane implicate, respectiv eventualele complicatii ulterioare... cine si cum va achita costurile de spitalizare/interventii ale victimei care pana la urma are nevoie de ingrijiri? Se poate solicita sau este necesara solicitarea de anulare a declaratiei initiale? Cazul se redeschide automat, sau trebuie urmata alta procedura de catre victima care a fost internata, pentru a beneficia de plata costurilor de spitalizare si a altor eventuale daune (incapacitate temporara de munca, etc.)?

Mentionez ca victima nu doreste neaparat ca soferul sa fie urmarit penal, doreste doar sa nu fie nevoita sa achite din buzunar costurile respective. Victima este asigurata ca salariat, iar soferul are RCA.

Daca victima nu se poate deplasa, fiind (momentan) internata si imobilizata, cine are dreptul sa o reprezinte? Poate fi chemat un reprezentant al Politiei la spitalul judetean pentru a lua o noua declaratie?

Multumesc.

Link to comment
  • Moderator

Se poate depune o plângere în termen de 60 de zile.

Nu trebuie anulată nicio declaraţie, de fapt nici nu se poate anula. Dar poate să revină cu completări asupra declaraţiei date anterior, unde să spună că deoarece nu avea cunoştiinţă despre leziunile suferite la momentul primei declaraţii, acum doreşte să se constituie parte în proces. Trebuie să meargă la IML şi să obţină un certificat medico-legal.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.