Jump to content
POLITISTI.ro

Cum se calculeaza cele 15 zile de valabilitate a dovezii pt permis?


Gabrielcristi

Recommended Posts

Buna ziua,

In data de 17.10.12 mi a fost suspendat permisul pentru o perioasa de 60 zile pentru neacordare de prioritate.

Dovada de circulatie a fost emisa pentru perioada 17.10-31.10.12. Pe data de 01.11.12 am sustinut examen pentru reducere la 30 zile, fiind admis am depus dosarul cu toate actele necesare, spunandu-mi sa sun a doua zi pentru a mi se da un raspuns (daca a fost acceptata cererea pentru reducere). Sunand la relatii cu publicul, mi s a spus ca am dat degeaba examen si ca trebuie sa mai dau o data deoarece perioada de 15 zile a fost calculata gresit, si ca pe data de 01.11.12 eu inca aveam drept de circulatie - Am fost in audienta, am facut o adresa catre comandant dorind sa ma elucideze in acest caz.

Cum se calculeaza cele 15 zile? din ziua infractiunii sau de a doua zi?

Reducerere cu 30 zile se calculeaza din ziua in care nu mai ai drept de circulatie sau din ziua in care ai fost declarat admis la examen?

Multumesc!

Link to comment

Cele 15 zile se calculeaza incepand cu a doua zi. primesti dovada incepand cu data de 17 si incepi sa calculezi cele 15 zile incepand cu ziua de 18. In concluzie pe data de 01/11/2012 aveai dreptul sa conduci auto, iar suspendarea opereaza incepand cu data de 02/11/2012 cand tu nu mai ai drept de circulatie. De la acest termen tu poti calcula cele 30 sau 60 de zile.

Art. 210 din R/OUG 195/02

(1) In situatia in care conducatorul de autovehicul savarseste o fapta pentru care, potrivit legii, se retine permisul de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce eliberandu-se dovada inlocuitoare cu drept de circulatie, sanctiunea contraventionala complementara opereaza incepand cu ziua urmatoare celei in care a expirat valabilitatea dovezii.

Art. 219 alin 5 din R/OUG 195/02

(5) Contravenientul este obligat sa sustina examenul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie, in perioada executarii sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, in zilele stabilite, saptamanal, la nivelul serviciului politiei rutiere.

  • Upvote 3
Link to comment

Multumesc pentru raspuns, dar având in vedere situația de fata este sau nu valabil rezultatul examenului?Adica dovada a fost valabilă pana pe 31.10 si eu am susținut examenul pe 01.11 , deci exact in prima zi după ce a expirat dovada.Care dovada , înțeleg acum , nu a fost corect eliberata.Insa pe lângă agentul care a completat greșit dovada, înseamnă ca si cei care m-au examinat au greșit , nu?Dati-mi un sfat va rog , sa mai susțin încă o data examenul(pe dovada scrie ca am fost admis ) sau sa astept un raspuns de la Poliție?In cât timp ar trebui sa primesc un răspuns in legătura cu acceptarea sau nu a dosarului?

Multumesc si o seara frumoasa !

Link to comment

Ai spus ca ai fost in audienta la comandant si ai lasat o adresa (presupun ca este vorba despre o cerere) la acesta. Singurul lucru pe care il poti face este sa astepti un raspuns la solicitarea ta. Mai asteapta cateva zile si daca nu primesti un raspuns mai mergi inca o data la comandant sa stii ce ai de facut.

  • Upvote 1
Link to comment
  • 4 years later...

Am permisul suspendat de 90 zile.[accident , neacordare prioritate,(cu" victime", n.au spitalizare nici depus in 90zile plangere)pentru a putea scoate dovada pt 30 zile pana la solutionarea cazului trebuie sa dau si testul? Se poate scoate\ valida din orice oras dovada constatatoare pt a putea circula ? Testul de asemnea se poate da in oricare oras? Astept raspunsul dvs.

Link to comment
  • 2 years later...

Cat timp este valabila dovada eliberata in 28.08.2020 daca pe ea scrie pana la 12.09.2020?  Valabilitatea este de 15 zile, numaratoare incepe in data de 29 sau in ziua emiteri ? Multumesc anticipat!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.