Jump to content
POLITISTI.ro

 • 0
Gabrielcristi

Cum se calculeaza cele 15 zile de valabilitate a dovezii pt permis?

Întrebare

Gabrielcristi

Buna ziua,

In data de 17.10.12 mi a fost suspendat permisul pentru o perioasa de 60 zile pentru neacordare de prioritate.

Dovada de circulatie a fost emisa pentru perioada 17.10-31.10.12. Pe data de 01.11.12 am sustinut examen pentru reducere la 30 zile, fiind admis am depus dosarul cu toate actele necesare, spunandu-mi sa sun a doua zi pentru a mi se da un raspuns (daca a fost acceptata cererea pentru reducere). Sunand la relatii cu publicul, mi s a spus ca am dat degeaba examen si ca trebuie sa mai dau o data deoarece perioada de 15 zile a fost calculata gresit, si ca pe data de 01.11.12 eu inca aveam drept de circulatie - Am fost in audienta, am facut o adresa catre comandant dorind sa ma elucideze in acest caz.

Cum se calculeaza cele 15 zile? din ziua infractiunii sau de a doua zi?

Reducerere cu 30 zile se calculeaza din ziua in care nu mai ai drept de circulatie sau din ziua in care ai fost declarat admis la examen?

Multumesc!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

4 răspunsuri la această întrebare

Postare recomandată

 • 0
25tess

Cele 15 zile se calculeaza incepand cu a doua zi. primesti dovada incepand cu data de 17 si incepi sa calculezi cele 15 zile incepand cu ziua de 18. In concluzie pe data de 01/11/2012 aveai dreptul sa conduci auto, iar suspendarea opereaza incepand cu data de 02/11/2012 cand tu nu mai ai drept de circulatie. De la acest termen tu poti calcula cele 30 sau 60 de zile.

Art. 210 din R/OUG 195/02

(1) In situatia in care conducatorul de autovehicul savarseste o fapta pentru care, potrivit legii, se retine permisul de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce eliberandu-se dovada inlocuitoare cu drept de circulatie, sanctiunea contraventionala complementara opereaza incepand cu ziua urmatoare celei in care a expirat valabilitatea dovezii.

Art. 219 alin 5 din R/OUG 195/02

(5) Contravenientul este obligat sa sustina examenul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie, in perioada executarii sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, in zilele stabilite, saptamanal, la nivelul serviciului politiei rutiere.

 • Apreciez 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

 • 0
Gabrielcristi

Multumesc pentru raspuns, dar având in vedere situația de fata este sau nu valabil rezultatul examenului?Adica dovada a fost valabilă pana pe 31.10 si eu am susținut examenul pe 01.11 , deci exact in prima zi după ce a expirat dovada.Care dovada , înțeleg acum , nu a fost corect eliberata.Insa pe lângă agentul care a completat greșit dovada, înseamnă ca si cei care m-au examinat au greșit , nu?Dati-mi un sfat va rog , sa mai susțin încă o data examenul(pe dovada scrie ca am fost admis ) sau sa astept un raspuns de la Poliție?In cât timp ar trebui sa primesc un răspuns in legătura cu acceptarea sau nu a dosarului?

Multumesc si o seara frumoasa !

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
 • 0
25tess

Ai spus ca ai fost in audienta la comandant si ai lasat o adresa (presupun ca este vorba despre o cerere) la acesta. Singurul lucru pe care il poti face este sa astepti un raspuns la solicitarea ta. Mai asteapta cateva zile si daca nu primesti un raspuns mai mergi inca o data la comandant sa stii ce ai de facut.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
 • 0
JBogdan

Am permisul suspendat de 90 zile.[accident , neacordare prioritate,(cu" victime", n.au spitalizare nici depus in 90zile plangere)pentru a putea scoate dovada pt 30 zile pana la solutionarea cazului trebuie sa dau si testul? Se poate scoate\ valida din orice oras dovada constatatoare pt a putea circula ? Testul de asemnea se poate da in oricare oras? Astept raspunsul dvs.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

 • Conţinut similar

  • POPABOGDAN
   de POPABOGDAN
   Buna ziua.
   Rugam pe cei din cadrul Politiei rutiere sa posteze TABELUL CONTRAVENTIONAL  referitor la OUG195/2002 .Stiu ca  majoritatea politistilor de la  rutiera au un astfel de  tabel care le usureaza munca .
   Ar fi de mare ajutor si celor care lucreaza in Punctele de trecere a frontierei .
   Multumesc.
  • Aflorei
   de Aflorei
   Buna ziua.... in anul 2015 am fost oprit de un echipaj de politie si sa constatat ca nu aveam permis.....m.i sa intocmit dosar penal...in luna decembrie 2015 am obtinut permisul de conducere...m.au judecat in anul 2017 luna februarie si m.i sa dat 8 luni cu suspenare si 2 ani perioada de incercare iar  instanta nu mi.a anulat perimisul dar m.i la anulat politia rutiera(specific nu cunoasc asa de bine legile)nu m.ia venit hartie acasa sa predau permisul!!!ce raspuns imi puteti da va rog??!! acum cu permisul in buzunar de exemplu il pot schimbat in anglia si pot circula cu el???multumesc pentru intelegere!!
  • SimpleCitizen
   de SimpleCitizen
   Buna ziua domnilor!
   Am cumparat o tricicleta micuta (exact ca cea din imaginea atasata) bunicului. Va rog sa ma ajutati cu precizarea incadrarii ei fiindca nu stiu daca trebuie s-o inmatriculez sau bunicul o sa aiba nevoie de orice fel de permis pentru conducerea. Precizez ca are motor electric de 250w si viteza limitata la 25km/h.
   Multumesc pentru ajutorul!

 • Activi pe această pagină   0 membri

  Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.