Jump to content
POLITISTI.ro

E nevoie de contract vanzare-cumparare pentru a scoate fiscalul?


cumparator

Recommended Posts

Buna ziua,

am o nelamurire si un dubiu totodata. Vreau sa achizitionez o masina dintr-un alt judet. Masina este inmatriculata in Romania. Vanzatorul autoturismului sustine ca nu poate sa scoata certificatul fiscal numai dupa ce semnam contractul de vanzare-cumparare, deoarece i se solicita la finante. Este adevarat? Muntumesc anticipat

Link to comment
  • Moderator

Viza de la financiar se aplică pe fișa de înmatriculare. Această fișă este tip și se completează în general prin dactilografiere de către biroul de copiat acte autorizat când se întocmește contractul de vânzare-cumpărare. Pe fișa de înmatriculare se înscriu atât datele de identificare ale vânzătorului, cât și cele ale cumpăratorului.

Este posibil să-i solicite la financiar o copie după contractul de vânzare-cumpărare.

Link to comment

Are nevoie contractul de vanzare cumparare pentru ca pe baza acestuia in momentul in care solicita eliberarea cerificatului fiscal acesta scoate autoturismul din evidentele sale fiscale iar tu ai termen 30 de zile sa mergi la tine la primarie.

Link to comment

nu are nici o legatura fisa de inmatriculare pe care se aplica stampila organului fiscal care atesta ca autoturismul respectiv a fost radiat de la vechiul proprietar, cu certificatul fiscal, care atesta daca vechiul proprietar are sau nu datorii la fisc.

certificat fiscal poti cere oricand, nu iti trebuie un act de vanzare cumparare.

daca vechiul proprietar are datorii la fisc, tu, ca nou propritar nu o sa poti inmatricula masina.

atat contractul de vanzare cumparare, cat si fisa de inmatriculare se pot intocmi inclusiv olograf, cat mai citet, si cu majuscule, nu mai este nevoie sa mergeti la un birou de acte.

daca nu iti da certicatul fiscal, ci numai fisa de inmatriculare - chiar cu stampila de radierea autoturismului- nu iti poti inmatricula masina.

concluzia: nu da banii pana nu iti da certificat fiscal!

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.