Jump to content
POLITISTI.ro

soryn

Recommended Posts

Depinde la ce post ai fost repartizat. Verifică ce indice de salarizare aveai înainte cu cel din prezent. Ultimele salarii le-ai încasat pentru lunile septembrie și octombrie, adică exact de când a avut loc trecerea la posturile de poliție. Dacă tot ai neclarități solicită celor de la financiar să te lămurească. De multe se fac greșeli de acest gen, greșeli pe care este bine să nu le ignorăm.

Link to comment

soryn fara sa vreau sa le fac reclama celor de la snap te invit sa te uiti pe site-ul lor. Acolo o sa afli ca reprezentantul sindicatului din bz a adresat o cerere inspectorului sef prin care sunt solicitate verificari cu privire la acest lucru. Asteptam efectuarea de verificari si rezultatele.

Link to comment

SNAP solicita plata orelor de noapte la IPJ Buzau | 13-11-2012

Către: INSPECTORATUL DE POLIȚIE AL JUDEȚULUI BUZĂU

In atenţia: D-lui comisar şef OSIAC Vasile, Împuternicit Inspector Şef

Vă supunem atenţiei urmatoarele aspecte:

La nivelul Biroului Executiv Central al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie au fost primite mai multe semnalări, din partea membrilor de sindicat, lucrători în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, care îşi exprimau nemulţimirea cu privire la neplata orelor prestate pe timpul nopţii.

Această situaţie se întâlneşte atât în mediul rural cât şi la poliţiile orăşeneşti şi municipale, fiind afectaţi poliţiştii din sistemul de ordine publică şi lucrătorii din politia judiciara, care desfăşoară activităţi în cadrul grupelor operative.

Având în vedere aceste aspecte vă rugăm să dispuneţi de îndată efectuarea de verificări la nivelul subunităţilor din cadrul I.P.J. Buzău, întocmirea situaţiilor cu lucrătorii care au desfăşurat activităţi pe timpul nopţii precum şi a documentaţiei necesare pentru ca aceştia să îşi primească drepturile băneşti în conformitate cu prevederile legale.

Link to comment

25tess, daca am avea lideri peste tot cum este cel de la SNAP BZ, sigur s-ar schimba multe pentru agenti de politie !

Spun acest lucru deoarece il cunosc personal pe dl Burlacu si stiu ce-i poate pielea . Are sange in instalatie! Bravo lui !

Este cel care a schimbat toata conducerea din Politia Buzau.

Edited by Eduard
Link to comment

Va reproduc o adresa primita de la Serviciul Financiar, in urma careia s-a sistat plata orelor de noapte, din data de 05.11.2012 :

" In conformitate cu prevederile art.17 din Legea-cadru nr.284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare si a Anexei nr.8 la OMAI nr.S/214 din 05.10.2011 va facem cunoscute urmatoarele :

- politistii care isi desfasoara, potrivit programului normal de lucru, activitatea in timpul noptii, intre orele 22,00 - 06,00, beneficiaza pentru orele lucrate in acest interval de un spor de 25% din salariul de functie, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru;

- prin timpul normal de lucru in functie de care se stabileste sporul pentru munca prestata in timpul noptii, se intelege timpul zilnic de lucru de 8,7 sau 6 ore;

- sporul pentru munca prestata in timpul noptii de 25% nu se acorda personalului pe timpul efectuarii serviciului de zi pe unitate;

- alocarea si scoaterea de la drepturi se face in baza dispozitiei zilnice a sefului unitatii;

- despre aceste precizari si reglementari vor fi informate si posturile de politie arondate ".

Asa au interpretat prevederile legale, considerand ca orele lucrate de noi in timpul noptii, cu exceptia celor de la siguranta publica care lucreaza in schimburi, sunt ore suplimentare, pentru care trebuie sa primim in schimb timp liber, fara alte sporuri. Sefii nostri nu mai stiu cum sa interpreteze legea in defavoarea noastra, pentru a face economii si a iesi ei bine in fata superiorilor. Normal ar fi sa intervina IGPR cu o interpretare unitara, conform Codului Muncii si sa devina obligatorie pentru toate inspectoratele. Suntem in continuare privati de multe drepturi, din pacate.

Link to comment

Dragos la inceputul anului se intocmeste o dispozitie semnata de catre inspectorul sef in care, la propunerile sefilor, sunt trecuti politistii care beneficiaza de anumite sporuri printre care si cel de noapte.

Aici este jmecheria, daca nu te regasesti pe acea dispozitie pentru ca seful tau nu te-a propus poti sa lucrezi cate ore de noapte vrei tu ca cel de la financiar nu-ti va plati nici macar o ora.

Problema este la sefi carora li se ,,sugereaza" sa treaca cat mai putini, trebuie sa facem economie ce naiba!

Link to comment

Soryn daca as avea cate o explicatie la toate m-as numi mama Omida. La inceputul anului la Dolj s-au facut presiuni si au fost trecuti cat mai multi politisti care ar putea, atentie, sa primeasca sporul de noapte, de cadavre etc. Asta nu inseamana ca il si primesc neaparat daca nu efectueaza orele noapte sau nu intra in contact cu cadavre.

Daca esti de la Dolj si ti se intampla o nedreptate privind acordarea sporurilor si ai dreptate o rezolvam. Iti promit!

Edited by Elvis
Link to comment

Eu as putea gasi o mica explicatie: Daca mergem pe premisa ca incepand cu 01.09.2012 s-a modficat modul de organizare al politiei in mediul rural, automat si statele de plata au fost modificate, aparand noi functii in cadrul posturilor de politie in schimbul celor de la sectiile de politie rurala si prin urmare e posibil ca unii sefi fie:

- nu au mai acceptat dispozitiile emise la inceputul anului ce cuprindeau tabelul cu lucratorii care primesc spor de noapte mergand pe considerentul ca acum sunt alte functii.

- trebuiau sa emita noi dispozitii pe unitate prin care sa includa acei lucratori care acum figureaza lucrand la posturile de politie, dar "au uitat sa faca treaba asta"

Daca mai ai colegi in cadrul sectiei de politie rurala, verifica daca ei primesc spor de noapte.

Daca alti colegi din cadrul altor posturi de politie vecine cu tine primesc spor de noapte, atunci ai de cautat in 2 locuri maxim : 1 persoana care intocmeste si transmite pontajul si 2 serviciul financiar, unde dintr-o eroare au uitat sa iti plateasca.

Din experienta proprie, am observat ca sefii "au uitat" sa treaca toate orele de noapte pe pontaj, iar la financiar scumpele doamne motivau ca nu am dreptul, desi intr-un final, cautand prin niste mape au constatat ca de fapt exista o dispozitie pe unde aparea si numele meu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.