Jump to content
POLITISTI.ro

Ce trebuie să fac pentru a lucra la poliţia rutieră?


ANDREEA90

Recommended Posts

Buna,

Sunt studenta anul 4 la drept ...Si vreau sa stiu ce trebuie sa fac ca sa ajung in circulatie... Ce pasi trebuie sa urmez dupa terminarea facultatii!? Va multumesc

Edited by Catalin
Nu mai scrie exclusiv cu majuscule. Mulţumesc pt înţelegere.
  • Downvote 7
Link to comment
  • Moderator

Trebuie să te pregăteşti şi să susţii examenul de admitere într-o şcoală de poliţie sau la academie. Iar după aceea, dacă vei intra, poţi opta pentru specializare pe profilul de poliţie rutieră.

Link to comment
  • Moderator

Singura opțiune este să te pregătești serios și să susții examenul de admitere în una dintre instituțiile de învățământ ce pregătesc polițiști, pentru că din fericire au fost sistate și interzise absolut toate încadrările din sursă externă.

Citește aici:

PS: Te rog, nu mai scrie exclusiv cu majuscule.

Link to comment

Eu zic să vă limitați în a da răspunsuri de acest gen celor care pun astfel de întrebări. Înțelegeți că suntem în aria publică și suntem citiți de toată lumea. Această mentalitate cum că oricine care termină o facultate privată sau de stat poate pătrunde în sistem trebuie eliminată, dar aceasta nu va fi eliminată postând astfel de glume sau miștocăreli. Cred că este mult mai util să explicăm celor ce intră și citesc aici că astfel de de încadrări în poliție nu mai sunt posibile decât prin urmarea cursului firesc al susținerii unui examen de admitere la Școala de agenți de poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina sau la Academmia de Poliție ”A.I. Cuza” din București. Vă mulțumesc pentru înțelegere.

Andreea trebuie să susții examen de admitere la una din cele două instituții de învățământ postate de mine mai sus. După promovarea examenelor poți să îți alegi profilul dorit pe timpul efectuării studiilor. Este singura modalitate în care poți obține calitatea de polițist, sau polițist rutier cum îți dorești tu să ajungi.

  • Upvote 3
Link to comment

@ANDREEA90. Cred că ai ajuns la o concluzie în ceea ce privește modalitatea prin care poți să devii polițistă în primă instanță, iar apoi cum dobândești calitatea de polițist rutier. Totuși aș dori să aduc anumite completări celor postate mai sus. S-a omis o altă instituție de formare și pregătire profesională a agenților de poliție, și anume, Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca, sora mai mică a celei de la Câmpina. De asemenea, îți pot spune că în ultimii 2 ani, la școlile de poliție nu s-au făcut specializări pentru poliție rutieră ci doar pentru criminalistică (o clasă de cca. 25-30 elevi la fiecare școală). De partea cealaltă, la academie, din ce știu eu, încă se mai practică specializarea studenților pe diferite linii de muncă (probabil începând cu anul II de studii). Însă, după ce termini școala de poliție, chiar dacă ai fost pregătită pentru ordine publică, poți obține calitatea de polițist rutier numai după ce ai susținut un examen în acest sens la Serviciului Rutier din cadrul I.P.J - ului unde ai fost repartizată. De exemplu, din promoția mea, știu colegi care au fost repartizați direct la birourile de poliție rutieră (Brigada Poliției Rutiere), dar asta s-a întâmplat doar la București (DGMPB). Așadar există diferite modalități de a deveni polițist rutier, trebuie doar să ai înclinație si voință spre așa ceva. Baftă!

Link to comment
  • Member

Daca-i fi in SUA, ar trebui sa faci o boacana si ai ajunge imediat la circulatie.La noi iti trebuie sa ai pe cineva greu in spate pt.a ajunge la circulatie.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Doar ca in SUA cei de la "traffic" fac doar dirijare si sanctioneaza opririle, la noi si in alte state europene, munca de rutiera e mai complexa!

Link to comment
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.