Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme si litigii intre vecinii de bloc


AiO

Recommended Posts

Buna! Rog pe cineva sa imi dea niste sfaturi in legatura cu rezolvarea urmatoarei probleme, Locuiesc la etajul 4 unde se afla si o uscatorie. Uscatoria este folosita de 2 apartamente de la etajul 4 si de 2 de la 3, eu nu o folosesc. ok. Problema e ca in ciuda rugamintelor mele si a afiselor lipite, o anumita persoana insista sa lase usa deschisa sub pretextul ca "hainele trebuie sa se usuce". Am insistat cu extrem de multa rabdare si cu un ton demn de un psiholog, sa se inchida acea usa pe perioada de iarna, deoarece ma afecteaza direct frigul din scara, peretele bucatariei care este pe partea scarii fiind tot timpul transpirat favorizand aparitia egrasiei. Dupa ce am explicat de 4 ori aceasta problema (am mers la totate cele 4 apartamente cu toate ca stiu cine insista cu usa) si crezand ca, pff sunt un extrem de bun narator si cu o putere de convingere iesita din comun, si dupa zambetele si expresia mimica a vecinilor, am dormit in sfarsit linistit, satisafacut de reusita. A 2-a zi surpriza.....usa larg deschisa plin de rufe(trebuie sa le fi intins la prima ora) in scara temperatura de afara!!!! Am trantit usa speranda sa ma fac auzit, doar ...de...si eu pot fi nesimtit, am vrut din nou sa ma duc pe la usi dar am decis sa consult un forum in speranta unei pareri. Imi trebuie un sfat in privinta rezolvari pe cale politicoasa a problemei, deci, in consecinta, va rog sa ma ajutati. Va multumesc anticipat!

P.S. citind alte "probleme cu vecini" de pe acest forum, a mea mi se pare pistol cu apa,.........

Link to comment

Imi trebuie un sfat in privinta rezolvari pe cale politicoasa a problemei, deci, in consecinta, va rog sa ma ajutati. Va multumesc anticipat!

Cu nimic, cu raspunsuri degeaba...

On, din pacate , sper sa nu ma insel, dar politia nu te poate ajuta cu nimic. Nu e nici o infractiune lasatul usii deschise

Vorbeste cu administratorul scarii si ajungeti la o decizie de comun acord. Ca idee, montati o aeroterma sau ceva in uscatorul ala si platiti cota parte la factura de curent :)

Link to comment
 • Moderator

Se numeste amortizor hidraulic si face orice usa sa se inchida.

In ultima instanta, obisnuieste niste vrabii sa viziteze uscatorul, dandu-le seminte periodic, intai pe pervaz, apoi in interior. Unde vin vrabii, raman si urme pe rufe.

Succes!

:good:

post-284-0-52082700-1352815632_thumb.jpg

 • Upvote 5
Link to comment

Marius - cu nimic, se pare

Ziggye - Nu e nici o infractiune lasatul usii deschise, asta e clar, dar, din moment ce ma deranjeaza ma gandeam ca, cine stie, pot depune o plangere, si nemaiavand alte optiuni amiabile si nemaiavand de-a face cu asemenea situatii....am apelat la acest forum. Am discutat si cu administratorul.....Iti multumesc pt raspuns!

danpin - multumesc pt idee, e una foarte buna!

Edited by AiO
Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua . Deasupra apartamentului unde locuiesc functioneaza de 3 ani un cabinet de cosmetica ilegal .deoarece proprietara cabinetului o cunosc din copilarie am tolerat acest lucru chiar daca de multe ori a mai pus si muzica .I am atras atentia doar de muzica si sa oprit momentan . E destula galagie cu dute -vino al clientelor , tocuri , harmalaie dar am zis ca si ea tb sa manance o paine dar..... . Nu am incredere in ea si daca va continua vreau sa i fac plangere pt firma ilegala (nu are aprobarea nimanui , firma e fantoma ). Unde fac plangerea la anaf , primarie sau politie ? firma la negru e infractiune ? va multumesc

Link to comment
 • Moderator

Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite

Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:

a) efectuarea de acte sau fapte de comert de natura celor prevazute in Codul comercial sau in alte legi, fara indeplinirea conditiilor stabilite prin lege;

[ ... ]

(1) Constituie contraventii faptele prevazute la art. 1 lit. a) - k) si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

[ ... ]

c) faptele prevazute la lit. a), b), e), g), i), j) si k), cu prestarea unei activitati in folosul comunitatii sau cu amenda de la 1.000 lei la 1.500 lei;

Link to comment
 • Marius changed the title to Despre vecini la bloc
 • 3 years later...

Buna ziua,

 

De aproximativ 6 luni am probleme pe balcon datorita infiltratiilor cauzate de exteriorul balconului apartamentului de la etajul 7 (eu locuiesc la etajul 5).

Mai exact, de fiecare data cand ploua imi ploua si mie in balcon. Tavanul este deteriorat.

Apartamentul de la etajul 6 este vizibil mult mai afectat, tavanul este efectiv gaurit datorita infiltratiilor.

Problema mea este urmatoare. Dupa lungi rugaminti si insistente am reusit sa mi se permita accesul cu un expert in apartamentul de la etajul 7, desi s-a constatat ca de acolo este problema, proprietarul de la apartamentul 7 refuza reparatia si in acest fel imi cauzeaza in continuare un prejudiciu.

M-am adresat de cateva ori si catre administratia blocului, insa, mi s-a spus ca nu ma poate ajuta si sa ma descurc cu proprietarul apartamentului de la etajul 7.

Imi puteti spune catre ce institutie sa ma adresez?

Va multumesc!

 

Link to comment

Buna ziua,

 

Va multumesc pentru raspuns.

Ma puteti ajuta va rog si cu o procedura in acest sens? Trebuie sa imi fie constatata inainte problema de o persoana autorizata?

Multumesc!

Link to comment
 • Marius changed the title to Probleme si litigii intre vecinii de bloc
 • Member

 Buna ziua...daca aveti asigurare pentru apartamentul respectiv ,problema e mai simpla = firma de asigurare ,daca nu urmati sfaturile deja prezentate.

Link to comment
 • 2 years later...

Buna ziua!

Am achizitionat acest apartament in urma cu 5 ani. La nivelul asociatiei de proprietari au fost nenumarate probleme, am schimbat mai multi presedinti de bloc. Au fost certuri peste certuri, intre vecini, intre vecini si asocatie, intre asociatie si dezvoltator etc. Personal nu am fost implicata in niciun conflict pana acum cateva luni. Am incercat mereu sa las loc de buna ziua si am ramas mereu distanta si civilizata. 
Am observat in timp ca avem vecini care nu sunt declarati la intretinere, care nu respecta locul de parcare, care nu respecta orele de odihna, care isi depoziteaza gunoaiele pe hol, care isi fac modificari in casa fara autorizatie etc. Practic cum se spune “ca la bloc”. 
In cele din urma “s-a decis” amenajarea unui loc de joaca pentru copii, in parcarea din spatele blocului. Spatiul de joaca ar fi fost in proximitatea ferestrei mele si construit implicit si pe banii mei.

Atunci mi-am manifestat dezacordul. A fost pentru prima data cand am intervenit in discutiile de la bloc. Evident doritorii locului de joaca s-au manifestat in consecinta.

Am adus in atentia asociatiei de proprietari cadrul legal si nenumaratele abateri sesizate de mine, dintre care enumar cateva:

- inexistenta unui fond de reparatii,

- inexistenta unui fond de rulment,

- neactualizarea numarului de persoane, implicit a celor aproape de 80% dintre copii, care locuiesc in condominiu si nu sunt declarati,

- achizitioanarea diverselor bunuri fara acordul proprietarilor in cadrul Adunarii Generale,

- lipsa autorizatiilor institutiilor publice si a acordului tuturor proprietarilor (sau a doua treimi, dintre acestia in functie de speta) pentru diferitele lucruri care au fost deja montate sau care urmeaza sa fie montate pe proprietea comuna,

-etc

In mod evident am suparat  prin cele afirmate. Am solicitat si punctul de vedere al autoritatilor, fapt care a suparat si mai rau. 
Din momentul in care am facut aceste afirmatii, vecinii directi (respectiv cei care locuiesc in apartamentul din stanga si dreapta) au inceput sa imi bata in perete pe motiv ca fac zgomot chiar si atunci cand vorbesc la telefon.

Absolut de fiecare data cand a venit cineva la mine si s-a vorbit in casa mi s-a batut in perete.

Daca gatesc dupa ora 22:00 evident mi se bate in perete.

Am sesizat acest lucru presedintelui.

Acesti vecini au o singura persoana declarata la plata intretinerii, iar in apartamentele respective stim toti ca locuiesc 2 si respectiv 3 persoane.

Zilele trecute a fost ziua mea, datorita unor probleme de sanatate am ales sa nu fac nimic. Nu ma simteam bine, aveam si piciorul fracturat. Cu toate acestea, prietenii mei au decis sa imi faca o surpriza. Au venit la mine cu tort,  mancare si voie buna. Era putin trecut de ora 23.00 si stiam oarecum ce va urma, insa nu ii puteam trimite acasa. Ne-am dus in sufragerie, am dat drumul la televizor si am inceput sa vorbim. Mi-au cantat La multi ani! si evident in putin timp au sunat doi domni politisti la usa. 
Am iesit am discutat cu dumnealor, n-am putut sa le explic tot pentru ca imi venea sa plang. Au plecat. Evident ca o parte din prieteni au plecat, am dat televizorul mai incet, insa nu au plecat toti, unii stiau de problemele pe care le am cu vecinii mei si am mai ramas sa vorbim. Evident intr-o ora iar au revenit cei doi domni politisti, au spus ca observa ca am dat televizorul incet insa se vorbeste in continuare in casa, fapt care deranjeaza vecinii pentru ca sunt peretii subtiri. 
O prietena a incercat sa le explice toata situatia, ca era o surpriza, ca eu am probleme de sanatate, ca stim ca este o solicitare deja facuta de catre vecini, ca intelegem ca aceasta este procedura insa este o exceptie, practic era pentru prima data cand la mine in apartament erau in acelasi timp mai mult de 3 persoane in 5 ani de zile. 
 

Momentan astept procesul verbal prin posta, nu am inteles daca voi primi amenda sau nu.

Am stabilit intre noi ca vom imparti amenda la 5 persoane si am incheiat seara. Toata situatia mi-a lasat un gust amar.

Singura amenda primita vreodata a fost in autobuz cand nu am stiut ca mi-a expirat abonamentul.

Mi s-a batut in perete  inclusiv de revelion, cand am ajuns acasa, in jurul orei 02.00. Inteleg ca era dupa ora 22:00, insa vorbeam cu o prietena, nici macar nu aveam tv pornit. Nu cred ca imi poti interzice sa nu vorbesc dupa ora 22:00, pentru simplul fapt ca se aude. 
Locuim la bloc, se aude si cand tusim. Nu este vina mea.

Nu se va mai pune problema de zile de nastere sau sarbatori sarbatorite pe viitor, pentru ca am vazut ce implica.

Avand in vedere cele prezentate mai sus ce ma sfatuiti sa fac in privinta vecinilor care imi bat in perete pentru ca vorbesc in casa?

Va multumesc!

 

 • Downvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.