Jump to content
 • 0

Probleme si litigii intre vecinii de bloc


AiO
 Share

Question

Buna! Rog pe cineva sa imi dea niste sfaturi in legatura cu rezolvarea urmatoarei probleme, Locuiesc la etajul 4 unde se afla si o uscatorie. Uscatoria este folosita de 2 apartamente de la etajul 4 si de 2 de la 3, eu nu o folosesc. ok. Problema e ca in ciuda rugamintelor mele si a afiselor lipite, o anumita persoana insista sa lase usa deschisa sub pretextul ca "hainele trebuie sa se usuce". Am insistat cu extrem de multa rabdare si cu un ton demn de un psiholog, sa se inchida acea usa pe perioada de iarna, deoarece ma afecteaza direct frigul din scara, peretele bucatariei care este pe partea scarii fiind tot timpul transpirat favorizand aparitia egrasiei. Dupa ce am explicat de 4 ori aceasta problema (am mers la totate cele 4 apartamente cu toate ca stiu cine insista cu usa) si crezand ca, pff sunt un extrem de bun narator si cu o putere de convingere iesita din comun, si dupa zambetele si expresia mimica a vecinilor, am dormit in sfarsit linistit, satisafacut de reusita. A 2-a zi surpriza.....usa larg deschisa plin de rufe(trebuie sa le fi intins la prima ora) in scara temperatura de afara!!!! Am trantit usa speranda sa ma fac auzit, doar ...de...si eu pot fi nesimtit, am vrut din nou sa ma duc pe la usi dar am decis sa consult un forum in speranta unei pareri. Imi trebuie un sfat in privinta rezolvari pe cale politicoasa a problemei, deci, in consecinta, va rog sa ma ajutati. Va multumesc anticipat!

P.S. citind alte "probleme cu vecini" de pe acest forum, a mea mi se pare pistol cu apa,.........

Link to comment
Share on other sites

12 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Imi trebuie un sfat in privinta rezolvari pe cale politicoasa a problemei, deci, in consecinta, va rog sa ma ajutati. Va multumesc anticipat!

Cu nimic, cu raspunsuri degeaba...

On, din pacate , sper sa nu ma insel, dar politia nu te poate ajuta cu nimic. Nu e nici o infractiune lasatul usii deschise

Vorbeste cu administratorul scarii si ajungeti la o decizie de comun acord. Ca idee, montati o aeroterma sau ceva in uscatorul ala si platiti cota parte la factura de curent :)

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Se numeste amortizor hidraulic si face orice usa sa se inchida.

In ultima instanta, obisnuieste niste vrabii sa viziteze uscatorul, dandu-le seminte periodic, intai pe pervaz, apoi in interior. Unde vin vrabii, raman si urme pe rufe.

Succes!

:good:

post-284-0-52082700-1352815632_thumb.jpg

 • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Marius - cu nimic, se pare

Ziggye - Nu e nici o infractiune lasatul usii deschise, asta e clar, dar, din moment ce ma deranjeaza ma gandeam ca, cine stie, pot depune o plangere, si nemaiavand alte optiuni amiabile si nemaiavand de-a face cu asemenea situatii....am apelat la acest forum. Am discutat si cu administratorul.....Iti multumesc pt raspuns!

danpin - multumesc pt idee, e una foarte buna!

Edited by AiO
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna ziua . Deasupra apartamentului unde locuiesc functioneaza de 3 ani un cabinet de cosmetica ilegal .deoarece proprietara cabinetului o cunosc din copilarie am tolerat acest lucru chiar daca de multe ori a mai pus si muzica .I am atras atentia doar de muzica si sa oprit momentan . E destula galagie cu dute -vino al clientelor , tocuri , harmalaie dar am zis ca si ea tb sa manance o paine dar..... . Nu am incredere in ea si daca va continua vreau sa i fac plangere pt firma ilegala (nu are aprobarea nimanui , firma e fantoma ). Unde fac plangerea la anaf , primarie sau politie ? firma la negru e infractiune ? va multumesc

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite

Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:

a) efectuarea de acte sau fapte de comert de natura celor prevazute in Codul comercial sau in alte legi, fara indeplinirea conditiilor stabilite prin lege;

[ ... ]

(1) Constituie contraventii faptele prevazute la art. 1 lit. a) - k) si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

[ ... ]

c) faptele prevazute la lit. a), b), e), g), i), j) si k), cu prestarea unei activitati in folosul comunitatii sau cu amenda de la 1.000 lei la 1.500 lei;

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna ziua,

 

De aproximativ 6 luni am probleme pe balcon datorita infiltratiilor cauzate de exteriorul balconului apartamentului de la etajul 7 (eu locuiesc la etajul 5).

Mai exact, de fiecare data cand ploua imi ploua si mie in balcon. Tavanul este deteriorat.

Apartamentul de la etajul 6 este vizibil mult mai afectat, tavanul este efectiv gaurit datorita infiltratiilor.

Problema mea este urmatoare. Dupa lungi rugaminti si insistente am reusit sa mi se permita accesul cu un expert in apartamentul de la etajul 7, desi s-a constatat ca de acolo este problema, proprietarul de la apartamentul 7 refuza reparatia si in acest fel imi cauzeaza in continuare un prejudiciu.

M-am adresat de cateva ori si catre administratia blocului, insa, mi s-a spus ca nu ma poate ajuta si sa ma descurc cu proprietarul apartamentului de la etajul 7.

Imi puteti spune catre ce institutie sa ma adresez?

Va multumesc!

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna ziua,

 

Va multumesc pentru raspuns.

Ma puteti ajuta va rog si cu o procedura in acest sens? Trebuie sa imi fie constatata inainte problema de o persoana autorizata?

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

 Buna ziua...daca aveti asigurare pentru apartamentul respectiv ,problema e mai simpla = firma de asigurare ,daca nu urmati sfaturile deja prezentate.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.