Jump to content
POLITISTI.ro

Tocurile rapide Fobus din seria RSH - Retention Holsters

Catalin

Recommended Posts

• Moderator

Aţi văzut seria de tocuri rapide RSH de la Fobus, sunt cele cu eliberare prin pârghie a pistolului.
Israelienii au două modele, este vorba despre modelul GL-2 SH şi mai nou a apărut modelul GL-2 RSH.

Acesta este GL-2 RSH

229050331019897422_6plKi3JC_c.jpg

Noutatea este că au schimbat modalitatea de acţionare a pârghiei pentru a elibera pistolul din toc.
Puteţi vedea mult mai clar în acest clip:

http://youtu.be/kxG8sQ2BmTY

Ce părere aveţi?
Preţul este în jur de 30-40 de dolari, bineînţeles afară, la noi încă nu a ajuns sau cel puţin eu nu am găsit prin vreun magazin din ţară. Merită aceşti bani?

E cineva care foloseşte deja un astfel de toc rapid?

Eu am multe chestii cumparate de la Fobus, daca va intereseaza va recomand un coleg. Am alt model si sunt foarte multumit de produsele Fobus. Stima

• Moderator

Îl avea modificat să tragă şi pe foc automat, iar acolo cred că cel mai probabil i-a pus aceea pârghie să schimbe mai uşor.

Nu sunt sigur dar cred că este vb despre o drăcovenie ca asta, puţin customizată de el.

full_auto_switch.jpg

Revenind ontopic, mă tentează acest toc, încă mai studiez problema, pentru că nu sunt sigur dacă îl pot folosi şi pe centură şi pe tocul lor de pe picior.

• Active member

aaa acum am fost mai atent, pe manson cred ca are o piesa de la kit-ul de conversie despre care s-a mai discutat pe aici.

Cu ajutorul piesei montate pe manson cred da il arma cand era folosit cu kitul.

Edited by bozo

E cineva care foloseşte deja un astfel de toc rapid?

Eu folosesc modelul ăsta și sunt foarte mulțumit. E rezistent, asigură o extracție rapidă și cu degetul în poziția corectă. Îl recomand.

• Upvote 3

De asta ziceam:

glockfe.png

glocktm.png

Daca e vorba de kitul ala pentru full auto, e megapenibila manetuta aia...In link-ul lui Catalin e ok,dar tipul asta are ditai batul pe manson...

Referitor la tocul din filmulet,am si eu unul aproape identic9de fapt doua) facute de IMI Defense Israel.Sigurul defect care il gasesc este butonul de eliberare care este pe exteriorul tocului si nu pe interior.Acest lucru,intr-o situatie de lupta corp la corp poate fi fatal.Pistolul poate fi scos de catre altcineva din tot si folosit impotriva posesorului de drept.

LA.

E si aasta o idee,cu sistemul de incarcare cu o mana,dar atunci nu ar fi trebuit sa fie pe interior?Pentru a fi armat de curea,centura,etc?

Edited by arcan

...eu nu as da banii pe asa ceva...un moft.... ori iti tii arma incarcata...ori o incarci dupa scoaterea din toc... prin diferite metode(si cu o sg mana)

..Beavertail Grip...se monteaza pe crosa ..nicidecum pe manson ..

...ce-ati vazut voi in clipul pus de Catalin ..si anume piesa aia montata pe mansonul unui G nu e nici un sistem de incarcare cu o sg mana.. si nici vreun kit pt full auto...e un slideracker mai "barbar"... adica o piesa care se foloseste pt tuningul acestei arme pt clasele open division s.a .. din IPSC sau USPSA...

..cat despre holster-ul fobus... eu am vreo 2 de la ei.. sunt multumit de ambele..unul il folosesc pt concursuri.. desi e cam uzat merge bine..la nivelul cometitiilor de la noi.. cat despre folosirea lui in misiuni..e destul de k.. poti fugi linistit ca nu-ti sare pistolul din el :)...si intr-o lupta corp la corp fac tot posibilul sa nu ma implic atunci cand port jucaria..stay safe!!

post-454-0-54451700-1352558881_thumb.jpg

post-454-0-71496200-1352558899_thumb.jpg

Edited by radian
  • Upvote 1
  • Moderator

Şi care sistem ţi se mai mai bun, cel de la GL-2 SH, având pârghia ce seamănă şi cu cel de la black Blackhawk Serpa sau acest model mai nou GL-2 RSH?

• 2 weeks later...

Mie mi se pare tare bun, ma refer la sistemul Blackhawk Serpa, aveti careva idee daca il aduce cineva in tara sau trebuie comandat afara ?

Edited by costicaj

Acesta este magazinul:

http://www.echipamente-militare.ro/echipament_militar_LEVEL+3+TACTICAL+SERPA+HOLSTER-p4-86.htm
Totusi, modelul si-a atras critici de la operatori datorita pozitionarii pirghiei de eliberare arma care este in zona tragaciului; nu de putine ori, in timpul extractiei, pistoalele s-au descarcat accidental. Din punctul de vedere al sistemului de retentie/eliberare arma, mai interesant pare tocul de la 5.11:
http://www.Restricționat - Spam!/product--thumbdrive--639.html

• Upvote 1
  • Moderator

Folosesc de cativa ani tocuri de la Blackhawk, cu sistemul SERPA si sunt foarte multumit de ele. In afara de abilitatile modulare, sistemul de siguranta (acum in trei nivele diferite) este OK. L-am folosit in diferite conditii meteo (ploaie, ninsoare, frig excesiv etc) fara nici un fel de rateu, inclusiv cand port manusi. Asa ca il recomand :good:

• 3 weeks later...
  • Moderator

Am studiat oferta celor de la Fobus şi dintre toate, acum la această dată, aş opta pentru un model GL-2 DB
Are pârghia de eliberare pe interior şi în plus mai are încă o pârghie mai mică ce o blochează pe cea principală, îndeplinind un rol de "extra-safe".

1633361735_GL-2-DB.jpg

Puteţi vedea aici cum funcţionează:

Deocamdată stau cam rău la capitolul finanţare, dar când îmi voi mai reveni, cred că am să-mi comand unul.

• Upvote 1

eu pt glock 19, am gasit la topgun, nu era special pt el, dar intra foarte bine singura chestie era ca tocul era mai scurt decat pistolul si o parte de pistol ramanea in afara tocului.

pretul era 150 lei.

• 2 weeks later...

legat de Beavertail grip eu stiu ca se monteaza pt persoanele care nu mai au degetul mare de la mana; astfel ei armeaza folosindu-se de degetele aratator si mijlociu;

• Downvote 7
  • 2 weeks later...

Bun, dar aici se vorbeste despre Glock in general. Am mai vazut despre Makarov si se mai vorbea in ultimul clip despre Beretta. Din pacate insa, majoritatea dintre noi avem in dotare amaratele de Carpati. Pentru astea exista vreun toc rapid?