Jump to content
POLITISTI.ro

Parcare in fata unui garaj


Lucian87

Recommended Posts

Este vorba despre acest garaj:

post-6978-0-63616000-1352282438_thumb.jp

Garajul se afla in Oradea pe strada Bernard Shaw (nu stiu daca are importanta) unde sunt doar blocuri. Poza este de pe google maps si este veche, de atunci sunt parcari amenajata pe aceasta strada dar nu se vor imparti intre locatari care au masini de aceea toata lumea parcheaza acolo, unde gaseste loc liber. Garajul apartine unei familii care au 2-3 masini si niciodata nu parcheaza cu nicio masina in garaj, doar in fata lui (unde mai tot timpul este locul de parcare libera, ca si cum ar fi interzis parcarea pentru altcineva).

Intrebarea mea este: daca acest garaj nu este al meu, pot parca in fata lui fara probleme (fara sa mi se ridice masina)? Tot am cautat pe internet dupa acel D.I.431 ceea ce scrie pe usa dar nu am gasit absolut nimica.

Sper ca ma puteti ajuta cu un raspuns.

Va multumesc.

Edited by Lucian87
Link to comment

Sunt curios cum arata autorizatia de la primarie pentru cladirea acesta. Poti face o sesizare la primarie sau chiar la Politia Locala in vederea stabilirii legalitatii construirii acelui garaj pe domeniul public. Daca are autorizatia valabila nu ai dreptul sa ii blochezi accesul in garaj.

Link to comment

Ca sa nu mai deschid alt subiect...

Am cumparat un apartament si in contractul de Vanzare-Cumparare este trecut si o suprafata de teren de langa bloc unde este amenajat un garaj (o ingraditura din plasa - cu porti incuiate cu lacat). De obicei gasesc poarta blocata de alte autoturisme, uneori si cu masina mea aflata in interior. Am sunat la politia locala si mi-au comunicat ca nu tine de competenta lor atat timp cat eu nu platesc LOCUL de parcare la primarie. Impozit platesc pe locul respectiv. Ideea e ca am un vecin care parcheaza anume in poarta desi sunt locuri de parcare neocupate, pe principiul ca de acolo isi vede masina din casa.

Cui as putea sa ma adresez?

Link to comment
  • Moderator

Cauti pe google "Dispozitiv rezervare loc parcare masina", il montezi in dreptul portii si scapi de stress.

Asta daca esti proprietar pe locul respectiv si accesul iti este ingradit in si dinspre proprietatea ta in lipsa dispozitivului.

Succes!

Link to comment
  • Moderator

Deci fostul proprietar ţi-a vândut pe lângă apartament şi o bucată de teren de lângă bloc?

Avea titlu de proprietate sau un contract de cesiune de la primărie sau altceva de acest gen, pe aceea bucată de teren?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.