Jump to content
POLITISTI.ro

Marius

Recommended Posts

 • Moderator

Mai multe televiziuni au fost sancționate de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și obligate să întrerupă emisia timp de zece minute, după ora 19 (perioadă de maximă audiență), în urma scandalurilor televizate dintre Mariana Moculescu, Corneliu Vadim Tudor, Oana și Mărioara Zăvoranu.

Ce părere aveți?

Link to comment
 • Moderator

Este prea mică sancţiunea. Nu face decât să le aducă compasiunea telespectatorilor şi să le crească ratingul. În plus, când s-au prostituat pentru rating au câştigat mult mai mult în comparaţie cu pierderile înregistrate în cele 10 minute.

Ia să le dea câte o săptămână sau o lună? Abia atunci se vor gândi de două ori înainte să promoveze mizeriile acelea.

Aşa o fac intenţionat, câştigă de două ori. Şi când difuzează mizeriile şi la sancţiuni, pentru că încep să se plângă, pozează în victime, etc, iar românul are o slăbiciune pentru ordinarii plângăcioşi.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Sper sa nu inchida canalele de desene animate (ca la mine in casa numai astea functioneaza) :D

O sa inceapa campania electorala acum si alt rasunet va avea masura suspendarii emisiei unor posturi, se vor reclama interese politice.

 • Upvote 1
Link to comment

Danpin, subscriu la cele spuse de tine in prima parte a postarii caci, daca nu se mai difuzeaza Mickey si Winnie, Tom si Jerry, Hong Kong Fuy, Garfield, Scoobi, laboratorul lui Dexter et all, riscul este mare mare.

Pentru celelalte, pot sa le inchida si mai mult sau de tot si cu aceasta ocazie multi vor redescoperi placerea lecturii cartilor. Ce rau pot fi.

 • Upvote 1
Link to comment

Acestea sunt niste televiziuni mari, trusturi de presa, care profita de pe urma prostiei celor care se uita. Adica... ce vor ei ? Rating ! De ce ? Bani din publicitate. Cum ? Cu cat se uita mai multa lume, cu atat are ratingul mai mare, cu atat se incaseaza mai multi bani pe reclame, cu atat e mai profitabil. De ex: daca se uita la o emisiune 10.000 de oameni , pretul/minut de reclama este Y... daca se uita 100.000, atunci pretul va fi 10xY (nu cunosc exact proportiile dar banuiesc ca e p-acolo). Deci, pentru a face un rating cat mai mare (pt. a lua mai multi bani), ar fi in stare sa dea absolut orice, la limita legii totul. Daca ar putea ar face emisiuni in care lumea se sinucide in direct, in care o femeie se ca. ca, in care unu o bate si o violeaza pe ma-sa, in care un gerontofil combina o oaie batrana, in care un pedofil ataca copii pe strada, absolut orice produce rating !!! Daca legea le-ar permite sa faca un PIP(pictureinpicture) cu un viol, si o sinucidere, ambele in direct, atunci, crede-ma, ca asta ar fi 24/24.

Ei merg pe ideea ca lumea ajunge acasa la 17-18 si singura lor iesire din cotidianul banal in care traiesc este ceva spectaculos la tv (altceva nu exista... doar tv). Ce fac oile ? Ajung acasa si primul lucru pe care-l fac este sa deschida tv-ul. Si dup-aia ? Se uita ca oile la bariera. Si intre timp ? Reclame. Reclame care sa-ti ramana pe retina sau in timpan... oricum toate ajung la creier. Si raman acolo. Dar pe langa reclame ce mai ajunge ? Faptul ca "daca pana si ala face asa... eu de ce sa nu fac?" Rezultatul este o indobitocire indirecta masiva pentru profitul catorva oameni. Jalnic. Daca nu ai taria de a spune NU, chiar daca e tentant sa te uiti, noi, romanii, nu prea vad cum am putea iesi din aceasta incultura, subcultura, spirala a prostiei, in care ne aflam.

Mai aveam multe de zis, dar daca fac comment-ul prea lung ni il mai citeste lumea.

Spuneti NU prostiei !

 • Upvote 4
Link to comment
 • Member

Foarte tentant, dar, oricat de retardati mi s-ar parea protagonistii,e totusi cenzura. Populatia alege sa fie retardata, poti tu sa te apuci sa-i educi taindu-le macaroana? Vorba lui Cata, parca mai rau i-ai intarata.

Link to comment
 • Moderator

Cenzura a existat şi va exista oriunde şi absolut în orice domeniu, fie că ne place sau nu ori că vrem să o recunoaştem.

Şi tu te autocenzurezi în viaţa de zi cu zi, de multe ori. Nu-i spui şefului ce părere ai când vine cu câte o idee, etc, etc

Cenzura nu este deloc ceva atât de rău pe cât vor deontologii să ne convingă.

Libertatea de exprimare nu este şi nici nu poate fi absolută, iar cenzura, indiferent sub ce formă este ea nu face altceva decât să mai limiteze din manipulare. Pentru că manipularea este mult mai nocivă şi periculoasă decât cenzura.

Şi dacă ne uităm la societatea românească, la cum a fost ea îndobitocită prin manipulare în ultimii ani, nu se poate să nu-mi daţi dreptate.

Prin manipulare, chiar şi o întâmplare sau faptă benefică ori bună, poate fi ambalată şi prezentată într-un mod negativ sau nociv.

Iar argumentul pe care îl aduc ziariştii când spun că omul este liber să aleagă, e doar o vrăjeală penibilă, prin care încearcă să-şi păstreze privilegiile şi drepturile prin care pot prospera, pot şantaja, pot manipula şi devin periculoşi pentru societate.

Manipularea unei informaţii implică şi responsabilităţi. De exemplu, o ştire este pur şi simplu o ştire, dar cum o ambalezi şi cum o prezinţi, face diferenţa. De aceea cenzura trebuie să existe şi în acest domeniu, tocmai pentru a se evita această canibalizare televizată.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Intr-adevar, libertatile sunt limitate si este bine ca este asa, dar nu cred ca absolut totul ce intra in emisie este supus cenzurii. Pornografia la anumite ore, injuriile vulgaritatea, sigur, fac obiectul unei cenzuri, dar nu cred ca si prostul gust sau cearta intre 2 toape. E alegerea fiecaruia daca asta alege de la TV.

Nu este cazul in cele prezentate mai sus, 10 min de scoatere din emisie, dar eu ma refeream si la acel gen de cenzura extrem care a avut loc cand au inchis OTV-ul. Nu i-am plans de mila, dar parca sa-i pui unuia pumnul in gura doar ca e un idiot si prezinta pe Ildiko facand sedinte de spiritism zicand nasoale de Iliescu...

PS Sa nu creada cineva ca nu m-as bucura de masura luata, poate asa-i mai tempereaza. Vorbim strict din pct de vedere teoretic.

Link to comment
 • Moderator

Televiziunile fie că le place sau nu, au un rol educativ. Indiferent că se declară a fi comerciale sau altceva. Iar libertatea de exprimare nu este absolută. Idiotul de la tv, dacă se chiteşte pe tine sau pe mine şi zilnic spune la televizor numai aberaţii sau tâmpenii ce nu au nicio legătură cu realitatea, îţi vor distruge complet viaţa. Şi asta cu toate că ceea ce spun acolo nu este adevărat. Să presupunem că vor spune despre tine că eşti un violator în serie de minori.

Până să-i dai tu în judecată şi să câştigi, vecinii, cunoscuţii sau cei cu care intri în contact zilnic vor începe să se ferească de tine, vor avea grijă ca copii lor să nu cumva să mai treacă pe lângă tine, etc. Absolut toţi îşi vor pune întrebări şi se vor gândi că nu iese fum fără foc. Înţelegi? Iar astfel de prejudicii nu mai pot fi reparate decât foarte greu şi în timp.

Iar dacă ziaristul ăla al cărui muşchi vrea să te distrugă este puţin abil, nici măcar în instanţă nu vei câştiga. De ce? Pentru că nu va spune clar şi răspicat despre tine că eşti un violator de copii, ci se va întreba retoric. Şi alte astfel de tehnici de manipulare.

La fel ca şi în cazul ştirilor negative la adresa poliţiştilor. Realizările şi rezultatele lor nu le prezintă, dar când unul calcă pe bec, îl mediatizează excesiv. Iar omul de rând analizează lucrurile subiectiv şi în grabă. Dacă nu vede ştiri cu munca şi rezultatele lor, presupune automat că nu există, că poliţiştii trândăvesc, dar după ce vede una două ştiri cu poliţişti ce autrecut de partea cealaltă a baricadei, îi rămâne în subconştient impresia greşită că absoluţi toţi poliţiştii au astfel de preocupări, chiar dacă în realitate nu este nimic aevărat.

Şi uite aşa, televiziunile induc populaţiei imagini deformate, iar de acolo şi până la punctul în care îi auzi să spună ceva de genul "dacă ăia fac toţi aşa, eu de ce nu aş face" nu mai este decât o chestiune de timp.

Dacă îi arăţi unui tânăr la televizor numai tâlhării, furturi, omoruri, în genul în care o fac televiziunile noastre, aşteptând ca el să aleagă, mai târziu vei realiza că nu a ales nimic, ci a început să le perceapă ca pe ceva firesc şi normal. Iar când iese în societate nu va ezita să-şi spele cuţitul în abdomenul unui semen la cel mai mic incident.

În concluzie, idoţii ce trăiesc cu impresia că pot spune şi face absolut orice în faţa cameriei de luat vederi, nu trebuie lăsaţi să apară pe la televizor, pentru că sunt nocivi.

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.