Jump to content
POLITISTI.ro

5 ani inchisoare pentru ca a filmat un politist


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Un motociclist din statul american Maryland risca 5 ani de inchisoare pentru ca a filmat un politist si a postat imaginile pe YouTube.

In Maryland SUA legea nu permite filmarea politistilor fara acordul lor.

Link to comment

da, dar este lege. Pina vom avea si noi lege, filmarea in spatiul public este permisa, indiferent daca obiectivul este politist sau altcineva.

In plus, spre deosebire de europa, USA nu are cenzura CEDO asupra capului deci isi permite sa aibe si mici derapaje insa sistemul lor constitutional si modul de interpretare al contitutiei este cu mult superior statelor europene. de aceea europa are nevoie de cedo si usa nu.

Link to comment

Si sa intelegem ca la noi este mai bine pentru unii ca nu este lege?

Pai asta spuneam si noi ca asta este tara fara de lege cand vine vorba de ultrajele comise impotriva politistilor.

Edited by Elvis
Link to comment

filmarea unui politist nu este ultraj. sa nu exageram. si nu pedepsele sunt problema in cazul ultrajului ci modul de (ne)aplicare a acestora si lipsa unor reglementari clare in care sa se prevada cum un politist sa se poata apara eficient fara sa se gindeasca la dosare penale astfel incit sa nu se ajunga ca ultrajul sa se consume inclusiv prin actiuni asupra integritatii fizice politistului.

Link to comment

pentru ca exista o lege, asta si spuneam. in schimb la noi sunt politisti care sunt "ofuscati" ca sunt filmati - intotdeauna cind fac ceva care nu este 100% regulamentar - desi nu realizeaza ca este legal. le convine sau nu asta este realitatea legala si ar trebui sa suporte situatia fara sa inceapa cu abuzuri de genul retinerea persoanei, amenda ptr traversare nepermisa, etc. (am vazut la televizor o chestie de genul asta si culmea este ca nici nu stiau sa o dea la intors ca isi justifice cit de cit reactia avuta fata de cel care filma).

Daca as fi sef cred ca as da afara orice politist care mai are inca o mentalitate de vataf pe plantatie de negri. din fericire nu am intilnit niciodata vreunul.

de altfel USA este plina de legi ciudate asa ca nu ma mir :)

Edited by maxu08
  • Downvote 1
Link to comment

Ei vezi mie nu mi se pare ciudata legea asta.

Si dupa cum spui , nu ai intalnit politisti,,ofuscati" ca sunt filmati.

Atunci ti-a spus cineva ca asa procedeaza?

Eu zic sa ramanem rezonabili maxu.

Nu cred ca mai exista politisti care lucreaza in strada si sanctioneaza cetatenii pentru ca fluiera in biserica.

Si inca ceva, tu nu ai suporta 5 minute din viata , ce suporta un politist in strada in fiecare zi .

Asa ca mai lasa morala pentru altii.

Te rog frumos. :emo-yessir:

Link to comment

nu este morala, nu sunt eu ala care sa faca morala la altii.

insa am voie sa am o opinie ca unul dintre cei care platesc taxe si impozite. asta este opinia mea, trebuie respectata si luata ca atare. simplu. In rest, respect pentru politiei (si nu numai)

:emo-yessir:

Link to comment
  • 7 years later...

Maxu08 poate te consideri un minizeu sau patron al SC politia SRL, de spui ca daca ai fi sef ai da afara pe cineva. Observ ca te simti pe o treapta superioara fata de altii. 

Link to comment
On 10/5/2010 at 0:42, maxu08 a scris:

Daca as fi sef

Noroc că nu ești. Se pare că tocmai tu ai o mentalitate de vătaf pe o plantație de negri, de parcă ai fi neam cu unul de prin U.S.A, de zice că se numește Marius R. Stoykka și se dă că a fost mare legiuitor( nu am înțeles prea bine, ori polițist, ori șerif) și care a venit și el cu fumurile astea, că, cică ar da afră circa 99,9% din polițiștii de aici.

Link to comment

Ca sa nu mai vorbim ca discutia este total "pe langa"! :))

Legea din Marryland interzice inregistrarea video sau audio a oricarei persoane fara mandat sau aprobarea persoanei inregistrate - legi similare exista in majoritatea tarilor civilizate, mai putin Romania (sper ca intelegeti aluzia mea aici :shock:) - unde toti se inregistreaza unii pe altii! Persoana respectiva a fost amendata - nu face nimeni 5 ani de puscarie pentru asa ceva!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.