Jump to content
POLITISTI.ro

Salarizarea personalului permanent din cadrul CNP


Recommended Posts

  • Moderator

Fondurile banesti ale CNP-lui sunt utilizate si pentru fondul de salarii destinat personalului care desfasoara activitati permanente in cadrul Corpului?

Personalul ce desfasoara activitati permanete in cadrul CNP-ului este salarizat numai din fondurile Corpului?

Link to comment

@Marius.

Conform legii, regulamentului, la art. 50 se prevede:

(1) Numărul posturilor, denumirea funcţiilor şi modul de salarizare a personalului care desfăşoară activităţi permanente în cadrul Corpului se stabilesc de Congresul naţional al Corpului, la propunerea Consiliului naţional al Corpului, cu acordul prealabil al ministrului administraţiei şi internelor.

(2) La depunerea de către membrii Corpului a candidaturilor pentru a fi aleşi şi ulterior încadraţi în structurile cu activitate permanentă prevăzute la alin. (1) se va urmări întrunirea condiţiilor privind studiile, stagiul în funcţii şi celelalte criterii necesare încadrării în funcţiile respective, stabilite pentru poliţişti în prezentul regulament.

(3) Candidaturile pentru organele de conducere ale structurilor Corpului se depun cu cel puţin 15 zile înainte de data alegerilor şi se aduc la cunoştinţa membrilor din structurile respective ale Corpului.

(4) Membrii Corpului aflaţi în activitate, încadraţi în funcţii conform alin. (1) şi (2), îşi păstrează calitatea de poliţist şi beneficiază de drepturile, îndatoririle şi obligaţiile specifice prevăzute în Statutul poliţistului, cu următoarele particularităţi:

a) drepturile salariale stabilite prin legislaţia privind salarizarea poliţiştilor se vor suporta de către Corp, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli al acestuia;

B) celelalte drepturi cuvenite poliţiştilor, potrivit actelor normative în vigoare, se acordă prin structurile de specialitate din cadrul aparatului central, respectiv al unităţilor de unde au fost detaşaţi, la solicitarea preşedintelui Corpului; "

Deci, salarizarea noastra se face la fel ca pentru toti politistii, conform prevederilor legale, de mai sus, la fel ca toti ceilalti politisti, pe functia eligibila, pe care o ocupa si a canditaturii.

Numai bine!

Link to comment
  • Moderator

Daca am inteles bine, la prima intrebare raspunsul este: da.

Iar la a doua intrebare, raspunsul este: nu, personalul permanent din cadrul CNP mai este platit si de DMRU din MAI.

Corect?

Link to comment

Eu inteleg asa: salariul impreuna cu sporurile il suporta CNP conform pct 4 lit a coroborat cu pct 1, iar celelalte drepturi, care probabil se refera la alocatii si alte forme de prestatii le suporta DMRU la solicitarea presedintelui CNP. Sau nu?

Link to comment

@marius.

Da, salariul de baza este platit de la CNP, iar celelalte drepturi salariale (norma de hrana, chiria, unde este cazul, indemnizatia de mutare, transpot, etc) sunt achitate de MAI.

@elvis.

Pentru ca sunt suspendati, conform legii 188 si beneficiaza de prevederile legii nr.54.

Link to comment

Domnule radusandu va faceti ca nu pricepeti.

Cum CNP-ul a putut sa convinga pe toata lumea ca trebuie data o lege numai pentru cei cu functii din conducerea CNP, ca acestia sa poata beneficia de niste drepturi ,iar ministerul sa suporte anumite sume de bani ,si cred ca nu sunt tocmai mici, pentru cei care in realiteate ar trebui sa le faca mare deranj?

Este un nonsens, iar eu cu mintea mea limitata nu pot intelege.

Multa sanatate. :emo-yessir:

Link to comment

OUG nr. 153/2008, Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 769 din 17/11/2008

..../ datorita dobandirii calitatii de partener de dialog social cu Ministerul Internelor si Reformei Administrative a unor organizatii sindicale, constatate prin hotarari judecatoresti drept reprezentative,

... in scopul evitarii disfunctionalitatilor care apar in indeplinirea atributiilor functionale ale Ministerului Internelor si Reformei Administrative,

tinand seama de faptul ca toate aceste elemente vizeaza direct interesul public si constituie situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, necesitand adoptarea de masuri imediate,

in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Articol unic

Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 440 din 24 iunie 2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 22, alineatul (8) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"(8) In situatii temeinic justificate, altele decat cele prevazute la art. 65, stabilite prin ordin al ministrului internelor si reformei administrative, politistii pot fi pusi la dispozitia unitatii pe o perioada de cel mult 6 luni, timp in care vor beneficia de drepturile banesti avute, cu exceptia indemnizatiei de comanda, dupa caz."

3. La articolul 42, dupa litera d) se introduce o noua litera, litera e), cu urmatorul cuprins:

"e) sa informeze de indata structura de resurse umane a unitatii din care face parte despre dobandirea calitatii procesuale de invinuit sau inculpat, precum si despre masurile procesuale penale dispuse ori hotararile penale pronuntate impotriva sa."

4. La articolul 48, dupa alineatul (1) se introduc doua noi alineate, alineatele (2) si (3), cu urmatorul cuprins:

"(2) Perioada in care raporturile de serviciu ale politistilor sunt suspendate potrivit prevederilor art. 29 alin. (3) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sau ale art. 11 alin. (1) din Legea sindicatelor nr. 54/2003 constituie vechime in serviciu. Pentru aceasta perioada functiile de conducere din organizatia sindicala se echivaleaza cu functiile prevazute in legislatia privind salarizarea politistilor, in vederea stabilirii salariului de baza brut care se ia in considerare la stabilirea drepturilor de pensie ca politist.

(3) Echivalarea functiilor potrivit alin. (2) se face prin ordin al ministrului internelor si reformei administrative, la propunerea organizatiei sindicale si cu avizul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse."

Aceasta OUG nu a fost transmisa spre consultare si nu a fost afisata pe site conform legii privind transparenta decizionala, nu s-a cerut aviz de la CNP si a aparut pe blat direct in M.Of,R.

Pct. 1 este in defavoarea politistilor ptr ca mareste direct la 6 luni punerea la dispozitie, fata de 3 luni inainte si in cazuri de exceptie inca 3 luni cu aprobarea ministrului, ceea ce se facea destul de rar.

Pct. 2 ajuta MRU sa aiba o evidenta a cazurilor de punere in miscare aactiunii penale si trimitere in judecata, dar neindeplinirea "de indata" atrage raspunderea politistului, care si asa este deja in ...

Pct 3 repeta cu mici modificari aceleasi prevederi din Lg privind asistenta juridica a politistilor si despagubile de viata, sanatate si bunuri, in conditiile stabilite prin hotarare a Guvernului, S-a trambitat atunci mult despre acesta ca despre o victorie, insa nefiind o obligatie a institutiei, ci un drept al politistului, nu a fost niciodata pana acum aplicat, din ...lipsa de bani.

Pct 4 a fost de fapt interesul sindicatului, care nu sunt dupa legea 54/2003, ci o favoare pentru cei cu functii de conducere din sindicat, transformata in realitate in pastrarea acelorasi drepturi ca cei detasati la CNP, conform celor de mai sus. Nu a mai mirat pe atunci pe nimeni de ce s-a facut acest targ, azi ar trebui sa dea de gandit si sa nu se mai barfeasca CNP. Mai interesati-va putin in ce consta diferenta de ... independenta. In mai nimic. Si la CNP si la sindicate scrie in lege ca sunt independente si autonome. Mai departe scrie in carte si printre randuri.

Iar CNP nu a convins pe nimeni, pentru ca a aparut peste aproape 2 ani de la aparitia legii nr 360/2002, cu aceste prevederi inserate de consilierii de preaderare englezi si spanioli, ca o conditie ptr MAI si Romania, pentru asigurarea democratizarii MAI dupa demilitarizarea politiei.

Acel CNP, prin unii lideri mai sindicalisti, au format peste un an primul sindicat, luptand din greu cu piedicile ministerului, dar tot pe blat, acestia fiind pusi in fata faptului implinit.

Dupa parerea mea ambele sunt necesare, exista la multe profesii si organizatie profesionala si sindicat, sunt complementare, putand sa apere drepturile politistilor fiecare in maniera in care ii permite legea, unele atributii fiind asemanatoare.

Edited by razvratitul01
Link to comment

Am renuntat.

Cel mai inteligent cedeaza primul.

Domnule modulatorul astept cutremurul ala de 9 grade provocat de CNP la minister, si va promit ca imi cer scuze public.

Pana atunci vedeti ca la farmacii au viagra .

Aveti mare nevoie. :emo-yessir:

Edited by Elvis
Link to comment

E tot ce poti debita la ceea ce este evident... Aceste lucruri nu sunt de la mine, dar va supara adevarul... si coborati in insulte si jigniri... daca atat poti, nici Dzeu nu poate cere mai mult, d`apoi eu.

  • Downvote 4
Link to comment

Nu vorbiti de Dumnezeu ,pentru ca nu aveti.

Rolul religiei este unul educativ, iar dvs educatia si bunul simt va lipsesc cu desavarsire.

Stiti ce nu ati luat in calcul?

Ca aici nu stati de vorba cu soldati, sergenti angajati, ,,suptofiteri" facuti la apelul bocancilor, jandarmi etc cu care,, lucrati" dumneavoastra pe fasie sau la,, vama" cand colaborati cu securitatea. Aici sunt politisti adevarati care au prins hoti mai multi decat dvs.

Pe loc repaus, domnule modulator. :emo-yessir:

Edited by Elvis
Link to comment

Ce dovada de dialog extremist mai vrei Elvis si ceilalti? Ti-am aratat niste prevederi legale, la care ma faci securist, etc, etc, ca nu am Dumnezeu, ca ai fi prins mai multi hoti ca mine, ca discut cu soldati, etc...

Mai frate, poti sa citesti raspunsurile, nu poti purta discutia decat facand acuzatii fara rost, insulte si jugniri? M-am luat de tine sau ti-am facut eu asa ceva pana acum? Nu vezi ce scoti si apoi acuzi pe altii?

Este exact ce spuneam si la cealalta discutie... Eu iti postez o lege si tu vituperezi la adresa mea, fara vreo legatura in numele democratiei. De fapt ...

Ati luat-o cativa inainte pe aratura si o tineti in continuare asa... NU are rost, asta nu este discutie, este taman inchizitie si aveti tupeul sa acuzati de asta pe altii.

Nici o opinie despre ce s-a facut si ce s-a scris, atacati persoana.

Cat despre site-ul cnp, mai lasa-ti-o balta. M-am uitat si eu, in afar de 2 postari ale lui Marius - Marios si una a lui potopul, NU SUNT STERSE NICI O ALTA POSTARE.

Vreti sa vi le pun aici sa vedeti ce contin? Nici o referire la discutii, doar acelasi atac furibund la persoana si CNP. Conform regulilor site-ului, ca si cele de pe alte site-uri, postarile de acest gen se sterg, daca se insista se blocheaza contul. In schimb am vazut zeci de discutii contradictotii si acolo, NESTERSE, asa ca lasati-o moarta cu cenzura

Repet, oriunde critica poate fi utila, chiar aici, numai ca unii nu o suportati, generalizati din complexe, mania persecutiei si intoleranta.

Spunand astfel de cuvinte, ca reactie la coltii infipti in beregata oricui nu-i de acord cu unii de aici, reactionati de fapt mai rau decat cei de care spuneti si am spus, ca reactie.

Nu vi se pare ca am dreptate daca va puneti in pielea mea? Ba da, aata timp cat, repet, la o informare si cateva vorbe spuse fara nici o rautate, ati atacat in haita persoana.

Lupii moralisti atata au asteptat, sa fie contrazisi, ca sa treaca la discutii murdare, in loc sa discute pe baza celor facute sau scrise.

In rest, toate apelativele vi se potrivesc de minune, intoarse catre voi insiva, eu nu m-am luat de nimeni gratuit, dar vad ca in schimb v-ati gasit de lucru sa va descarcati mizeriile la adresa mea.

Nu conteaza ce spun, ce fac, conteaza ca am intrat pe un teren minat unde doar daca laudam pe cineva am sanse de supravietuire, nu? Si mai acuzati de asta pe celalalt! Halal caracter.

Multi va legati ca ... de om fara sa aveti habar cine sunt si ce fac, dar daca tot am facut putina morala la cei care m-au atacat, gata avalansa de mizerii, fara nici un argument, fara un pic de discernamant. Eu am castigat un pariu ca asa se va intampla, din pacate nu v-ati dezmintit citiva, iar ceilalti doar v-ati repezit la mirosul sangelui ... Reactie de carnivore ...

Este corecta o astfel de apreciere atata timp cat nu discutati problema, fapta, masura, ci atacati persoana si nu faceti decat sa intoarceti pe dos fiecare cuvant au vorba. Democratic... Mai vorbiti de sefi...

Link to comment

Domnule razv.......modulatorul ,IAR COPY-PASTE?

Daca nu aveti timp sa ne raspundeti pentru ca sunteti prea ocupat cu site-ul CNP va rog frumos apelati la secretara.

Cred ca este mult mai deschisa la un dialog constructiv.

Dvs trebuie sa va schimbati atitudinea augusta, sa coborati din turnul de fildes, sa va treziti la realitate si o sa vedeti ca cei de aici suntem chiar prietenosi.

Eu nu am spus ca din punct de vedere legal nu aveti dreptate.

De ce va plateste cineva care ar trebui sa fie foarte deranjat de activitatea CNP?

Cum a fost posibil adoptarea unei astfel de legi ,iar modificarile la Statut zac prin acelesi birouri de ani de zile?

Cum nu i-a fost rusine domnului Dobrescu sa dea mana cu cel care cu cateva zile in urma se pi......pe toata politia? Nu numai pe cei care au fost la miting si l-au deranjat pentru ca au strigat ca nu mai au ce sa manance.

Intebam si eu, sa nu va suparati pe mine. :emo-yessir:

Link to comment

Vad ca orice ti s-ar spune, iti bati joc de celalalt ca sa apari destept, moralist si combativ si acuzi exact de ceea ce faci: esti intolerant, insulti, calomniezi pe fiecare rand scris. . Ti-am spus ca nu mai raspund in aceste conditii, tocmai ca sa vezi ca nu doresc sa intretin un astfel de dialog sau sa raspund la inventii si nascociri aparute fara motiv. Daca revii la civilizatia pe care pretinzi ca o ai, poate o sa-ti raspund la ceea ce stiu.

  • Downvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.