Jump to content
POLITISTI.ro

Recuperarea unei sume de bani imprumutate


adelina

Recommended Posts

as avea si eu o intrebare...am imprumutat pe cineva cu niste banuti si urma ca in septembrie sa imi dea banii!am luat legatura cu persoana cu greu si mi-a zis sa mai astept.acum ca a mai trecut 1 luna incep sa cred ca nu o sa ii mai vad!am conversatii in care vorbim despre bani,de perioada in care trebuie sa mii dea si suma!pot merge la politie?poate fi o proba?

politia poate s ma ajute?

Link to comment
  • Moderator

Litigiul dintre tine şi cel căruia i-ai împrumutat banii, nu este de competenţa poliţiei. Este un litigiu de natură civilă, adică trebuie să-l chemi în judecată. Din ce ne-ai posvestit aici, poliţia nu te poate ajuta cu nimic, deoarece în astfel de probleme nu are competenţă.

Link to comment
  • Moderator

E litigiu civil. Mergi la Judecatoria competenta teritorial sa solutioneze litigiul. Ar fi bine sa depui si eventuale probe materiale (chitante, alte inscrisuri de mana) si sa enumeri 1-2 martori care pot sustine faptul ca ai imprumutat acea persoana cu banii respectivi.

Link to comment
  • Moderator

Poliţia întocmeşte un dosar în situaţiile în care faptele sunt de natură penală, adică prevăzute de Codul Penal. După cum îţi spuneam litigiul tău cu persoana respectivă este de natură civilă, adică este prevăzută în Codul Civil. Drept urmare poliţia nu poate întocmi vreun dosar, tu trebuie să formulezi o plângere direct către instanţă.

E bine să stai de vb cu un avocat specializat pe civil, ca să vezi dacă merită sau nu. Dacă vei avea puţină răbdare cu siguranţă vei primi aici mai multe răspunsuri care să te lămurească, chiar şi de la un avocat.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.