Jump to content
POLITISTI.ro

Recuperarea unei sume de bani imprumutate

adelina

Recommended Posts

as avea si eu o intrebare...am imprumutat pe cineva cu niste banuti si urma ca in septembrie sa imi dea banii!am luat legatura cu persoana cu greu si mi-a zis sa mai astept.acum ca a mai trecut 1 luna incep sa cred ca nu o sa ii mai vad!am conversatii in care vorbim despre bani,de perioada in care trebuie sa mii dea si suma!pot merge la politie?poate fi o proba?

politia poate s ma ajute?

• Moderator

Litigiul dintre tine şi cel căruia i-ai împrumutat banii, nu este de competenţa poliţiei. Este un litigiu de natură civilă, adică trebuie să-l chemi în judecată. Din ce ne-ai posvestit aici, poliţia nu te poate ajuta cu nimic, deoarece în astfel de probleme nu are competenţă.

aham....dar ca sa ajungi la judecata tot trebuie un dosar intocmit de politie si aprobat sau nu!deci mai bine vorbesc cu un avocat...asta am inteles!

• Moderator

E litigiu civil. Mergi la Judecatoria competenta teritorial sa solutioneze litigiul. Ar fi bine sa depui si eventuale probe materiale (chitante, alte inscrisuri de mana) si sa enumeri 1-2 martori care pot sustine faptul ca ai imprumutat acea persoana cu banii respectivi.

• Moderator

Poliţia întocmeşte un dosar în situaţiile în care faptele sunt de natură penală, adică prevăzute de Codul Penal. După cum îţi spuneam litigiul tău cu persoana respectivă este de natură civilă, adică este prevăzută în Codul Civil. Drept urmare poliţia nu poate întocmi vreun dosar, tu trebuie să formulezi o plângere direct către instanţă.

E bine să stai de vb cu un avocat specializat pe civil, ca să vezi dacă merită sau nu. Dacă vei avea puţină răbdare cu siguranţă vei primi aici mai multe răspunsuri care să te lămurească, chiar şi de la un avocat.

• Upvote 1

Care avocat, daca e fie foarte prost, fie foarte destept, mai intai te va pune sa il reclami la politie pe datornic.

Prietenii stiu de ce.