Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

 • Moderator

Felicitări poliţiştilor noştri ce au intervenit acolo. Şi în special colegului ce a intrat primul peste el, a ales momentul foarte bine, un adevărat profesionist. Bravo, sunt mândru că am astfel de colegi!

 • Upvote 4
Link to comment
 • Member

intradevar baietii au avut sange rece si au actionat in cel mai bun moment posibil.bravo lor tot respectul. inca un pas inainte pentru tanara generatie de politisti care incearca sa isi faca loc in piramida asta invechita ....

 • Upvote 3
Link to comment
 • Moderator

Eu zic că a fost mai mult eficientă şi promptă, decât spectaculoasă. :D

Dar întotdeauna sunt de preferat astfel de reacţii, care să fie prompte şi eficiente, chiar dacă sunt mai puţin spectaculoase. Important este să nu rezulte victime.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Agresorul a solicitat unirea Moldovei cu România si taxe ca în Italia. :naughty:

Oficiali din Politia Capitalei au declarat ca barbatul a intrat in oficiul postal de pe strada Romancierilor, din Sectorul 6 al Capitalei, inarmat cu un topor si un cutit si a inceput sa ameninte ca ii taie pe angajatii unitatii.

Acestia au anuntat imediat politia, iar polițiștii sosiți la fața locului l-au imobilizat pe agresor.

Oficialii din Politia Capitalei au precizat ca nicio persoana nu a fost ranita.

Link to comment

luare de ostatici?prea pompos titlul relatat de presa oricum felicitari politistilor desi nu ar trebui felicitati ca asta ne este datoria,daca eram in SUA blocam forumul cu atitea felicitai :)

 • Upvote 1
 • Downvote 11
Link to comment
 • Moderator

Nu e deloc pompos titlul. Exact aşa se numeşte ceea ce a făcut ăla acolo, din moment ce era înarmat şi a interzis celor ce se aflau în locaţie să iasă afară prin ameninţări cu acte de violenţă, formulând şi nişte revendicări.

De asemenea, mai interesează-te şi cu privire la ce se întâmplă prin SUA, pentru că nici acolo astfel de situaţii nu sunt deloc atât de dese pe cât se crede aici.

Link to comment

de unde sti tu ca le-a interzis sa paraseasca posta?avea un topor in mana si un cutit la curea si urla,asta-i luare de ostatici?mai documenteaza-te,eu ma refeream ca in SUA sunt foarte multe situatii de genul acesta nu "luare de ostatici" e prea mult spus

 • Upvote 1
 • Downvote 14
Link to comment
 • Moderator

Este suficient să priveşti clipul de mai sus pentru a observa că angajaţii şi clienţii din poştă nu puteau părăsi locaţia, din moment ce ăla se postase chiar în uşă şi îşi recita revendicările. Şi da, era înarmat, întrucât şi toporul ăla este tot o armă, chiar foarte periculosă. Faptul că îl avea la el, dovedeşte că şi-a premeditat fapta, deoarece nu te plimbi pe străzile oraşului cu toporul la tine, ca şi cum te-ai plimba prin pădure.

Dacă tot eşti atât de documentată, poate ne luminezi şi pe noi, spunându-ne de ce nu este vorba aici de o luare de ostatici.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Fiindca in filme agresorul isi tine victima de gat cu arma la tampla, iar politistii sunt toti cu armele atintite spre el.

Am raspuns bine? :D

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

selen

La TV a apărut azi un reprezentant al Poliţiei Capitalei, care a declarat că agresorul a intrat în oficiul poștal de pe strada Romancierilor, din Sectorul 6 al Capitalei, înarmat cu un topor și un cuțit și a început să amenințe angajații unitatii și persoanele aflate în incintă solicitând să discute cu jurnalistii pentru "alipirea Romaniei de Moldova" și "taxe ca în Italia", iar în continuare se fac cercetări pentru amenințare, ultraj contra bunelor moravuri și lipsire de libertate.

În dreptul internaţional luarea de ostatici este reglementată prin Convenţia Internaţională împotriva luării de ostatici, adoptată de Adunarea Generala ONU ce spune:

Comite infracţiunea de luare de ostatici în sensul prezentei Convenţii oricine sechestrează o persoană (în cele ce urmează denumită ostatic) sau o deţine şi o ameninţă că o va omorî, o va răni sau că va continua să o deţină pentru a constrânge o parte terţă şi anume un stat, o organizaţie internaţională interguvernamentală, o persoană fizică sau morală ori un grup de persoane, să îndeplinească un act oarecare sau să se abţină de la un asemenea act, ca o condiţie explicită sau implicită a punerii în libertate a ostaticului.

Comite, de asemenea, o infracţiune în sensul prezentei Convenţii, oricine:

a) încearcă să comită un act de luare de ostatici; sau

b) devine complicele unei persoane care comite sau încearcă să comită un act de luare de ostatici.

Orice stat parte sancţionează infracţiunile prevăzute la art.1 cu pedepse adecvate care iau în considerare natura gravă a acestor infracţiuni.

Statul parte pe teritoriul căruia ostaticul este deţinut de autorul infracţiunii ia toate măsurile pe care le consideră potrivite pentru ameliorarea soartei ostaticului, îndeosebi pentru a asigura eliberarea sa şi, la nevoie, a-i înlesni plecarea după punerea lui în libertate.

Link to comment

selen are dreptate: nu poate fi luare de ostateci atita timp cit nu a cerut 1 mil de dolari si un avion spre cuba, o masina cu rezervorul plin si drum liber pina al aeroport. In plus, nu a cerut nici eliberarea teroristilor arabi inchisi in Romania. corect ? :)

Link to comment

Selen, ai dreptate, nu avea toporul incarcat.

Nu vrei tu sa-ti imaginezi pentru cateva secunde ca te aflai in posta cand s-a intamplat,,pomposul"?

Tu ai macar habar cat a riscat primul politist care a intervenit?

Ce frumos este sa-ti dai cu parerea din fata televizorului si sa-ti pui intrebari ,,documentate..........

In SUA sunt foarte putine situatiile de genul asta insa acolo politistii sunt respectati iar presa le face statui.

Se poate spune despre politistul care a intervenit primul ca a facut ceva iesit din comun?

Ei acolo in SUA oamenii astia deosebiti se numesc EROI !

Felicitari colegii mei, sunt mandru de voi!

Edited by Elvis
 • Upvote 1
Link to comment

Fiindca in filme agresorul isi tine victima de gat cu arma la tampla, iar politistii sunt toti cu armele atintite spre el.

Am raspuns bine? :D

Ale dreacu' torrente, cum strica omu' la cap! :))

Link to comment
 • Member

Era si seful de sector (in costum). El a intrat ultimul, dupa "grupa de interventie" :). Nu trebuie omis faptul ca seful politiei sectorului 6 a fost unul dintre cei mai buni judiciaristi din DGPMB ;)

Link to comment

da elvis a riscat f mult,ai dreptate nu ma pot pune eu cu voi doar sunt femeie si nu vreau sa ma cert cu nimeni,eu mi am spus decat parerea daca era ceva mai periculos nu intervenea nimeni,chemau SIR SSPIR SRI sau ce d-zeu mai au ei la Buc dar cand au vazut ce doliante are si cum arata normal ca au sarit 6 pe el doar nu i "impusca" pe toti mai bine am vb de colegul de la rutiera din abrud care s-a sinucis

 • Downvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.