Jump to content
POLITISTI.ro

Greva politistilor din ECUADOR se transforma in lovitura de stat?!


CITADELA

Recommended Posts

  • Moderator

Sute de politist din Ecuador au blocat aeroportul din Quito, in urma unui mitig. De asemenea, functionarii Politiei Nationale care asigura paza Parlamentului, au preluat controlul cladirii. Se pare ca importante efective ale armatei s-au alaturat rebeliunii. Sa vedem cum se termina povestea...?!

Link to comment

Tocmai pentru ca A ESUAT se numeste lovitura de stat, daca nu esua era REVOLUTIE DE ELIBERARE ;) . Suntem trecuti prin d'astea, istoria o fac invingatorii.

Link to comment

de acord cu tine. daca cistigau, erau eroii natiunii si decorati. ptr ca a esuat vor fi impuscati ca tradatori de tara. Intotdeaune istoria este scrisa de invingatori.

Altfel ar fi aratat istoria despre data de 1 septembrie 1939 daca cistigau nemtii :)

Link to comment

Poliţiştii din Ecuador vor primi salarii mărite, după revolta împotriva preşedintelui

Ecuador a mărit fondul de salarii pentru poliţişti şi armată cu până la 35 de milioane de dolari pe an, după zile de revoltă în care soldaţii au fost forţaţi să îl salveze pe preşedintele ţării, Rafael Correa, din ceea ce acesta a numit o încercare de "lovitură de stat".

Ministrul Apărării, Javier Ponce, a anunţat creşterile salariale seara trecută, căpitanii şi maiorii urmând să primească cu până la 570 de dolari în plus în fiecare lună.

Poliţiştii din Ecuador au preluat, joi, controlul Congresului, în timp ce militarii au ocupat aeroportul din Quito. Şeful statului s-a refugiat într-o cameră de spital din Quito după ce a fost atacat cu gaze lacrimogene. El a fost nevoit să părăsească zona, purtând o mască pe faţă, după un discurs inflamat în care anunţa că nu va ceda. Ulterior, preşedintele a declarat că se teme pentru viaţa sa.

Scandalul a pornit de la o lege aprobată de Parlament care suprima unele prime pentru vechime acordate membrilor forţelor de ordine. Legea "serviciului public" a provocat, totodată, un conflict între Executiv şi Parlament, majoritatea refuzând să adopte unele articole ale proiectului.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.