Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme cu recuperare C.I.V şi înmatricularea auto

Postare recomandată

Publicat (modificat)

sunt in urmatoarea situatie ... am cumparat un autoturism de la o firma in urma cu cateva luni, s-a facut un contract de vanzare cumparare si am primit talonul urmand ca civ-ul sa-l primesc impreuna cu certificatul fiscal urmatoarea luna pentru ca aveau datorii, dar lunile au tot trecut si nu am mai primit acel certificat fiscal, iar intre timp firma a dat faliment, sediul s-a inchis si numai am de la cine sa recuperez civ-ul si este imposibil ca o firma care numai exista sa elebereze certificatul fiscal... cum pot inmatricula pe mine autoturismul in acesta situatie?

Modificat de ben80
  • Moderator
Publicat

O firmă nu dispare aşa pur şi simplu, nu se evaporează. Procedura declarării falimentului unei firme, este complicată şi de durată, implicând şi decizia unui tribunal. Poate vorbeşti de întreruperea activităţii sau de intrarea în insolvenţă.

Ps: Apropo, vezi că orice titlu şi propoziţie începe cu literă mare, chiar dacă îţi vine greu să crezi

• Moderator
Publicat

Orice neînţelegere intervenită între părţile unui raport comercial este definită ca un litigiu comercial.

Soluţionarea problemelor de acest gen este de competenţa instanţei de judecată.

Publicat

Sa zicem ca numai reusesc sa dau de urma firmei sau ca civ-ul s-a pierdut... pot sa obtin un duplicat dupa civ si care ar fi procedura?...eu am circulat cu masina tot timpul asa pe numele firmei dar in momentul de fata cand am incercat recent sa-mi refac asigurarea , asiguratorul a zis ca acel CUI care il avea firma numai este valabil, deci numai poate reface asigurarea pe acea firma si mi-a propus sa-mi faca o asigurare pe numele meu pe baza contractului de vanzare cumparare , respectiv asigurare in vederea inmatricularii

Astept sa-mi spuneti daca este posibil cum as putea sa rezolv aceasta problema fara sa apelez la instanta, eventual cum ati proceda voi in situatia mea

• Moderator
Publicat

Nu vei putea să o înmatriculezi sau să obţii duplicat după CIV. Îţi trebuie o împuternicire de la firma respectivă pentru a putea ridica un duplicat al CIV de la RAR. Dar chiar şi dacă ai avea CIV. tot nu o poţi înmatricula fără certificatul fiscal. Aşa că singura soluţie este instanţa de judecată.

Publicat

Am inteles si va multumesc de raspunsuri...... din punctul meu de vedere se poate inchide subiectul.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.