Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme cu recuperare C.I.V şi înmatricularea auto


ben80

Recommended Posts

sunt in urmatoarea situatie ... am cumparat un autoturism de la o firma in urma cu cateva luni, s-a facut un contract de vanzare cumparare si am primit talonul urmand ca civ-ul sa-l primesc impreuna cu certificatul fiscal urmatoarea luna pentru ca aveau datorii, dar lunile au tot trecut si nu am mai primit acel certificat fiscal, iar intre timp firma a dat faliment, sediul s-a inchis si numai am de la cine sa recuperez civ-ul si este imposibil ca o firma care numai exista sa elebereze certificatul fiscal... cum pot inmatricula pe mine autoturismul in acesta situatie?

Edited by ben80
Link to comment
  • Moderator

O firmă nu dispare aşa pur şi simplu, nu se evaporează. Procedura declarării falimentului unei firme, este complicată şi de durată, implicând şi decizia unui tribunal. Poate vorbeşti de întreruperea activităţii sau de intrarea în insolvenţă.

Ps: Apropo, vezi că orice titlu şi propoziţie începe cu literă mare, chiar dacă îţi vine greu să crezi

Link to comment
  • Moderator

Orice neînţelegere intervenită între părţile unui raport comercial este definită ca un litigiu comercial.

Soluţionarea problemelor de acest gen este de competenţa instanţei de judecată.

Link to comment

Sa zicem ca numai reusesc sa dau de urma firmei sau ca civ-ul s-a pierdut... pot sa obtin un duplicat dupa civ si care ar fi procedura?...eu am circulat cu masina tot timpul asa pe numele firmei dar in momentul de fata cand am incercat recent sa-mi refac asigurarea , asiguratorul a zis ca acel CUI care il avea firma numai este valabil, deci numai poate reface asigurarea pe acea firma si mi-a propus sa-mi faca o asigurare pe numele meu pe baza contractului de vanzare cumparare , respectiv asigurare in vederea inmatricularii

Astept sa-mi spuneti daca este posibil cum as putea sa rezolv aceasta problema fara sa apelez la instanta, eventual cum ati proceda voi in situatia mea

Link to comment
  • Moderator

Nu vei putea să o înmatriculezi sau să obţii duplicat după CIV. Îţi trebuie o împuternicire de la firma respectivă pentru a putea ridica un duplicat al CIV de la RAR. Dar chiar şi dacă ai avea CIV. tot nu o poţi înmatricula fără certificatul fiscal. Aşa că singura soluţie este instanţa de judecată.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.