Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna colegii, am si eu o intrebare, exista vreun ordin MAI care sa specifice ceva in legatura cu relatiile de subordonare intre rude?

Sa va dau un ex: X este inspector sef, iar Y fratele lui X si este sef la municipiu. Este incalcat vreun ordin?

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Din ce știu există ceva reglementări în sensul ăsta, iar restricții sunt doar în cazul rudelor de gradul întâi, ori fratele/sora etc. sunt rude de gradul al doilea.

Sper să nu mă înșel.

• Apreciez 1
Publicat

Cu mult timp in urma acest lucru era precizat in legea 360/2002 privind Statutul politistului, dar dupa multe modificari s-a abrogat acel articol ( sunt mai importante precizarile despre C.N.P., etc. ).

Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

art.95

(1) Nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care şeful ierarhic direct are calitatea de demnitar.

(3) Persoanele care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) vor opta, în termen de 60 de zile, pentru încetarea raporturilor ierarhice directe sau renunţarea la calitatea de demnitar.

(4) Orice persoană poate sesiza existenţa situaţiilor prevăzute la alin. (1) sau (2).

(5) Situaţiile prevăzute la alin. (1) şi neîndeplinirea obligaţiei prevăzute la alin. (3) se constată de către şeful ierarhic superior al funcţionarilor publici respectivi, care dispune încetarea raporturilor ierarhice directe dintre funcţionarii publici soţi sau rude de gradul I.

E corect si ce spune Marius.

• Apreciez 3
Publicat

Selen cauta OMAI privind incompatibilitatile si conflictele de interese.

Nu-i stiu nr. dar poate il fac rost si o sa-l postez aici.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Selen, OMAI nr. 451/17.05.2003, privind conflictul de interese, incompatibilitatile si declaratiile de interese ale personalului Ministerului de Interne, modificat prin OMAI nr. 614/22.04.2005, la art 3 pct 3 "Politistii si functionarii publici nu se pot afla in raporturi ierarhice directe cu sotii sau rudele de gradul I".

• 1 lună mai târziu...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.