Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Trebuie sa anunt Scoala daca parasesc tara in vacanta?

marianmarian

Question

salut,am si eu o intrebare ,sunt elev la scoala de politie,dar in vara am fost in vacanta si am plecat o luna din tara,dar nam anuntat la scoala,si acuma stau cu gandul daca afla cei de acolo ce pot sa patesc,pt ca eu nu iam anuntat si acuma cineva vrea sa ma dea in gat,puteti sa ma ajutati cu aceasta intrebare.va multumesc

Edited by Administrator
Modificare titlu.

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Constitutia Romaniei

ART 25 Libera circulaţie

(1) Dreptul la liberă circulaţie, în ţară şi în străinătate, este garantat.

Daca te aflai in vacanta nu e nicio problema.

• 0
  • Moderator

daca nu s-a schimbat intre timp regulamentul intern al scolii pe care o urmezi, nu exista nici o dispozitie MAI care sa oblige la anuntarea sau solicitarea aprobarii parasirii tarii, ori predarea legitimatiei de serviciu, asa cum era in urma cu cativa ani.

dar, este motiv de frecat ridichea de catre comandantul de companie/batalion sau ofiterul cu protectia... in cel mai rau caz o "sa adune formatia in fata ta" si sa te dea drept "exemplu" (negativ, of course :ner: )

cel mai bine sa nu te lauzi cu plecarea, ca sigur se gaseste vreun coleg "slobod la gura"

• 0
  • Moderator

Aoleu Doamne Dumnezeule...copile, pe ce lume traiesti?! Cine dracului crezi ca are timp sa stea sa te verifice pe tine pe la vama cand ai iesit din tara, unde ai fost plecat si de ce ai fost plecat...ce dracului intrebari sunt astea? Vai Dumnezeule, ce generatii de spalati pe creier ne urmeaza....

• 0

Aoleu Doamne Dumnezeule...copile, pe ce lume traiesti?! Cine dracului crezi ca are timp sa stea sa te verifice pe tine pe la vama cand ai iesit din tara, unde ai fost plecat si de ce ai fost plecat...ce dracului intrebari sunt astea? Vai Dumnezeule, ce generatii de spalati pe creier ne urmeaza....

Cred că puteai să răspunzi mai relaxat. Nu cred că ai vrut, dar ai jignit inițiatorul topicului, a cărui întrebare a fost cât se poate de pertinentă. Sunt sigur că ai fost un polițist precoce, și nu ai solicitat niciodată lămuriri suplimentare, pentru nimic. Unii dintre noi, când nu suntem siguri, mai întrebăm în stânga, în dreapta... Așa cum a zis și CITADELA, până nu demult trebuia anunțată plecarea din țară si predarea legitimației de serviciu pe durata plecării.

@marianmarian, lasă-l să te pârască. Se va face singur de râs. Cât timp ești în concediu/vacanță, nu trebuie să dai nimănui raportul că părăsești țara.

intrebare de neofit - este obligatoriu sa anunti ca pleci din oras chiar daca esti doar elev si nu angajat?

Din câte știu eu, da. Dacă părăsești garnizoana în timpul liber, nu în vacanță, trebuie anunțat. Pe timpul practicii din școală am lucrat 12/24/12/48. Dacă plecam un weekend, trebuia să mă trec în registrul de părăsiri de garnizoană. Pe atunci plecarea trebuia să fie și aprobata de șeful direct înainte de a fi trecută în DZU. Acum e suficient să te treci, adică să anunți, nu mai ai nevoie neapărat de aprobare.

Edited by username

• 0

Probabil este elev la Campina, a fost un incident cu un elev care a plecat in italia sa isi cumpere masina, fara sa anunte, inainte cu cateva zile sa inceapa practica si a intarziat sau ceva de genul asta. Respectivul a fost "laudat" in fata careului si probabil sanctionat.

Edited by jeffo

• 0
  • Moderator

Ia mai dai dracului de comunisti cu scoala lor cu tot...de cand interzic ei dreptul la libera circulatie garantat de CONSTITUTIE si de tratatele internationale aflate in vigoare? Pustiule, sorry de tonul vocii, eu tin cu tine, nu cu scoala...nu va mai lasati calcati in picioare si nu mai stati in pozitia ghiocelului. Astea sunt reminescente comuniste si nu dau bine la caracterul unui bun politist.

Edited by Kmcoio

• 0

Ai dreptate ca la scoala Campina sunt "comunisti". Daca dupa revolutie a fost mai bine in scoala, din 2005 cu noul director s-a cam intors dictatura.

• 0
  • Membru

Nu exista nici o inregistrare in nicio baza de date ca tu ai parasit tara, asa ca poti sa spui ca te-ai dat mare :emo-yessir:

• 0

dar atunci cei de la Frontiera de ce retin pasaportul si il tot manvreaza in biroul de la trecere frontiera (si rutier si la aeroport)? doar ptr a vedea ca este valabil? credeam ca se inregistreaza iesirea/intrarea din/in tara a oricarei persoane.

• 0

Așa cum a zis și CITADELA, până nu demult trebuia anunțată plecarea din țară si predarea legitimației de serviciu pe durata plecării.

Din câte știu eu, da. Dacă părăsești garnizoana în timpul liber, nu în vacanță, trebuie anunțat. Pe timpul practicii din școală am lucrat 12/24/12/48. Dacă plecam un weekend, trebuia să mă trec în registrul de părăsiri de garnizoană. Pe atunci plecarea trebuia să fie și aprobata de șeful direct înainte de a fi trecută în DZU. Acum e suficient să te treci, adică să anunți, nu mai ai nevoie neapărat de aprobare.

Username ,inteleg ca reminescentele comuniste la frontiera se estompeaza mai greu. Nu mai suntem militari deci logic si ,,inteligent" nu mai exista garnizoana.

Si ca sa nu crezi ca fac reclama unui sindicat, o sa tatez un paragraf din adresa CNP , nr. 20 din 18.05 anul de gratie 2007.

Unii de pe acest forum se bazeaza si pe altceva nu decat pe inteligenta.

Multa sanatate. :emo-yessir:

,,In repetate randuri am fost sesizati ca unii sefi profesionali nu respecta dispozitia Inspectorului General nr. 341/2005,prin faptul ca si in prezent ,cand Romania face parte din Uniunea Europeana,cand vrem sa avem o politie moderna unii domnii mai solicita rapoarte pentru parasirea localitatii( ,, garnizoanei") in timpul liber al politistului.

Nimeni nu trebuie sa aprobe unde isi petrece politistul timpul liber si nu este normal ca acesta impreuna cu familia ,sa depinda de un sef, de toanele acestuia.,,

PS. Anul 2007......

Edited by Elvis

• 0

dar atunci cei de la Frontiera de ce retin pasaportul si il tot manvreaza in biroul de la trecere frontiera (si rutier si la aeroport)? doar ptr a vedea ca este valabil? credeam ca se inregistreaza iesirea/intrarea din/in tara a oricarei persoane.

Cei de la toate punctele de frontiera mai putin cele din aeroporturi, Moldova si Serbia nu iti cer pasaportul ci doar buletinul si doar se uita la el din mina ta cind esti in masina si ai trecut fara probleme, suntem in U.E.

• 0
  • Membru

Nu mai suntem militari deci logic si ,,inteligent" nu mai exista garnizoana.

Nici gradele pe umăr nu ar mai trebui să fie pe umăr..!

• 0

marian! ia legatura cu ofiterul de pregatire continua de la ipj-ul unde ai facut practica, te ajuta el

Oaauu!!!

Ce l-ai ajutat pe om! L-ai umplut de respect!

Daca ii poti oferi ceva care sa-l ajute, posteaza colegule direct aici, nu poti stii cand altcineva mai este interesat de acest subiect si se poate lamuri direct. Iar daca e vreun mare secret, spune-i pe privat, cu toate ca nu vad ce ar putea fi asa secret in acest caz.

Daca tot asa te comporti si cu cetateanul, trimitandu-l la plimbare ... nu trebuie sa ne mai mire de ce ne priveste lumea asa.

• 0

Username ,inteleg ca reminescentele comuniste la frontiera se estompeaza mai greu. Nu mai suntem militari deci logic si ,,inteligent" nu mai exista garnizoana.

Si ca sa nu crezi ca fac reclama unui sindicat, o sa tatez un paragraf din adresa CNP , nr. 20 din 18.05 anul de gratie 2007.

Unii de pe acest forum se bazeaza si pe altceva nu decat pe inteligenta.

Multa sanatate. :emo-yessir:

,,In repetate randuri am fost sesizati ca unii sefi profesionali nu respecta dispozitia Inspectorului General nr. 341/2005,prin faptul ca si in prezent ,cand Romania face parte din Uniunea Europeana,cand vrem sa avem o politie moderna unii domnii mai solicita rapoarte pentru parasirea localitatii( ,, garnizoanei") in timpul liber al politistului.

Nimeni nu trebuie sa aprobe unde isi petrece politistul timpul liber si nu este normal ca acesta impreuna cu familia ,sa depinda de un sef, de toanele acestuia.,,

PS. Anul 2007......

Te cramponezi în termeni. Cred că formularea mea a fost mult mai utilă așa cum a fost. Iar tu ai venit cu un citat care spune ce spuneam și eu. Hai sa fim mai practici, dacă tot ne băgăm în seamă.

• 0

Username spui numai bazaconii si te dai buricul pamantului, dar de fapt habar nu ai pe ce lume traiesti.Dar la cat de arogant esti nici nu ma mira.

Pot sa fac pariu ca nu ai mai mult de 2-3 ani prin minister.

Parca spuneai ca ai luat o pauza.

Vezi ca pe un om il caracterizeaza in primul rand cuvantul.

Si iti promit ca nu te mai bag in seama ca deja am coborat prea jos.

• 0

Hai sa fac cu face machedonul: si tu esti buricul pamantului, si celalalt e buricul pamantului. Traim intr-o tara cu multe burice! :ner:

Sunteti multumiti? Nu va mai certati ca ne facem de cacao cu lapte!

Edited by SandoKhan

• 0

Si tu Elvis te crezi buricul pamntului. Chiar crezi ca tu le sti pe toate?

@Anca - iti dau un sfat : vezi de cand esti inscrisa tu in forum si de cand este Elvis! Reputation: 20 Excellent - pentru Elvis, a ta cat este ? sa nu mai vorbin de comentarii pe forum . Elvis chiar este indreptatit sa se creada buricul pamantului fata de tine.

Pune mana si citeste comentariile lui din trecut si mai vorbim. Eu personal, am avut ceva de invatat din posturile lui, chiar daca nu-l cunosc .

@ username - suntem colegi, e pacat sa ne certam intre noi, fii FairPlay :emo-yessir:

• Upvote 1

• 0
  • Membru

Ai dreptate ca la scoala Campina sunt "comunisti". Daca dupa revolutie a fost mai bine in scoala, din 2005 cu noul director s-a cam intors dictatura.

eu am terminat in decembrie 2006 si am prins toata perioada scolii cu acest nou "dictator" ...noi am cam facut revolutie si a tinut cat am fost in scoala.... respectiv s-a desfiintat studiul de dupa-amiaza, permisii de vineri de la ora 16 pana duminica la ora 22, chiar daca erai consemnat in week-end puteai sa iesi sambata si duminica in campina (sinaia, predeal, etc. ...astea erau destinatiile de obicei), nu ne zicea nimeni nimic daca la ora 22 nu dadeam stingerea, plus multe traznai pentru care nu eram sanctionati grav (am spalat de vreo 15 ori sala de mese, am vopsit WC-urile, am vopsit paturile si alte chestii din astea fara insa a se umbla la note).

...in schimb acum, din ce mi-au povestit cei din ultima promotie, e cam puscarie acolo.

• 0

Cica ne laudau ca suntem cea mai cuminte promotie, drept recompensa pentru ca 2 sau 3 viitoare panar... politiste ce au sarit gardul luni seara si au fost prinse de catre un profesor din greseala intr-o masina, cei cu media sub 7,5 dupa-amiaza intra la studiu obligatoriu :huh: ...

Edited by jeffo