Jump to content
POLITISTI.ro

Ce trebuie facut in aceasta situatie

StanciuFlorin

Recommended Posts

Buna ziua ! Ma numesc Stanciu Florin ,am 17 ani si sunt din judetul Prahova !

Am si eu o nelamurire,incerc sa imi ajut un prieten care a fost "jefuit" spune el.Si-a cumparat un laptop in rate iar dupa ceva timp spune ca i-a fost furat ,dar cand a chemat echipajele de politie,spune ca nu au gasit nici o urma de intrare prin efractie,iar el spune ca "hotul" a scos cablurile lejer din laptop si nimeni nu l-a vazut cand a plecat! i s-a spus ca au gasit o amprenta pe tripla de curent in care era bagat incarcatorul laptopului si ca daca amprenta nu coincide cu a celor din casa atunci e a hotului...dar ce este ciudat ..lor nu i s-au luat amprente sa vada daca ele coincid..Nelamuririle mele sunt urmatoarele =

Daca el a mintit ca a fost furat ce se intampla cu el?

Daca familiei respective nu i s-a luat amprenta..cum este posibila identificarea lor?

Baza de date a politiei contine amprentele tuturor persoanelor fara antecedente penalse si celor cu antecedente penale sau numai a celor cu antecedente penale?

As dorii din suflet sa imi raspundeti pentru ca este ca fratele meu si nu vreau sa faca vreo prostie !

O zi buna va urez

StanciuFlorin, in ce fel vrei sa-ti ajuti fratele? Si care este suspiciunea ta, ca fratele tau si-a inscenat "jaful", cum il numesti tu?

Nu inteleg de ce te intereseaza daca baza de date a politiei cuprinde toate amprentele sau numai ale infractorilor... Si ca sa te lamuresc un pic, hotii cauta intotdeauna sa nu fie vazuti! Vino cu amanunte sau intereseaza-te la subunitatea de politie unde s-a reclamat furtul!

"StanciuFlorin, in ce fel vrei sa-ti ajuti fratele? Si care este suspiciunea ta, ca fratele tau si-a inscenat "jaful", cum il numesti tu?"

Da,asta cred pentru ca era intr-o faza proasta cu banii iar pierderea laptopului il scutea de plata !

"Nu inteleg de ce te intereseaza daca baza de date a politiei cuprinde toate amprentele sau numai ale infractorilor"

Singurul fapt pentru care ma intereseaza este ca el spunea ca lor nu le-au luat amprentele ..si cum am spus mai sus "au gasit o amprenta pe tripla de curent in care era bagat incarcatorul laptopului si ca daca amprenta nu coincide cu a celor din casa atunci e a hotului"..Cum vor afla politia ale cui sunt amprentele? Si aici ma interesa ce amprente sunt in baza de date !

CAt despre ajutat..in caz ca a mintit organele de politie ..presupun ca nu e bine atunci cand se va afla! Dar daca eu aflu inainte voi putea sa il ajut si sa il opresc!

'Marius'

Când s-au petrecut toate astea?

Cred ca sunt 2 saptamani...3 chiar

• Moderator

Cu siguranță poliţiştii au întocmit un dosar de furt cu autor neidentificat şi vor desfăşura activităţi specifice de investigare şi cercetare, iar dacă fratele tău a înscenat toată povestea, mai mult ca sigur o să fie cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de fals în declarații. ”Minciuna are picioare scurte”

"Furt de autor neidentificat"..Deci asta inseamna ca faza cu amprentele este falsa...Trebuia sa le ia si lor amprente daca găsea ceva?! Corect?

Acum eu ce pot face pentru a il ajuta?

"Furt de autor neidentificat"..Deci asta inseamna ca faza cu amprentele este falsa...Trebuia sa le ia si lor amprente daca găsea ceva?! Corect?

Acum eu ce pot face pentru a il ajuta?

Furt CU autor neidentificat, iar faza cu amprentele nu este falsa....politistii pot sa amprenteze pe fratele tau si dupa o anumita perioada, insa daca zici ca s-a intamplat in urma cu 2-3 saptamani, taman in perioada aia nu au functionat bazele de date ale politiei(au vuit toate ziarele) si nu au avut cum sa compare!

Te-am mai întrebat dar nu ai răspuns, când s-au petrecut toate astea?

Acum 2-3 saptamani am spus !

Furt CU autor neidentificat, iar faza cu amprentele nu este falsa....politistii pot sa amprenteze pe fratele tau si dupa o anumita perioada, insa daca zici ca s-a intamplat in urma cu 2-3 saptamani, taman in perioada aia nu au functionat bazele de date ale politiei(au vuit toate ziarele) si nu au avut cum sa compare!

Deci baza de date a fost stricata tocmai atunci...pai ce treaba avea baza de date cu amprentele lor ?Ea nu contrine doar amprentele celor cu antecedente penale?

• Moderator

Da, să-l sfătuiești pe fratele tău să meargă la poliție și să-și retragă plângerea dacă este vorba despre o înșcenare.

Cam multe intrebari vis-a-vis de bazele de date....

Ai primit sfatul cel mai bun, trimite-l pe fratele tau la politie sa-si rtraga plangerea daca a inscenat furtul! apropos, cati ani are fratele tau?

• Moderator

Având în vedere interesul pentru bazele de date şi modul de valorificare a acestor tip de probe, există şi posibilitatea ca el să-i fi "pitulat" laptop-ul fratelui său. :D

Cam multe intrebari vis-a-vis de bazele de date....

Ai primit sfatul cel mai bun, trimite-l pe fratele tau la politie sa-si rtraga plangerea daca a inscenat furtul! apropos, cati ani are fratele tau?

Nu este fratele meu...imi este ca un frate pentru ca am copilarit cu el...are 18 ani impliniti..Si multumesc pentru sfaturi..cat despre baza de date..sunt doar curios pentru ca nu am avut treaba cu politia si nu stiu cum se procedeaza si nu stiu ce este acea baza de date!

Având în vedere interesul pentru bazele de date şi modul de valorificare a acestor tip de probe, există şi posibilitatea ca el să-i fi "pitulat" laptop-ul fratelui său. :D

Domnule Catalin..inainte de a arunca cu acuzatii..mai bine ai citi postarile de la inceput...Ce am intrebat aici ,am intrebat cu scopul de a ajuta nu de a fi acuzat aiurea

• Moderator

Acela este un punct de vedere şi o ipoteză ce trebuie luată în calcul, nu o acuzaţie. Dacă nu-ţi convine ... asta e. :naughty:

Posibil sa fi fost eu hotul...celui mai bun prieten..dar ceea ce este imposibil...sa nu fi fazut de nimeni,sa nu lasi nici o urma si sa faci asta toiul zilei ! Te rog inca odata..ipotezele de genu..pastreaza-le pentru tine...am nevoie de pareri despre cum as putea ajuta baiatul..nu acuzatii...si daca nu ai citit regulamentul postarilor..reciteste-l.."Nu transforma forumul intr-o sorcova" ..Nu am de gand sa ma cert cu tine ,iar daca vrei sa ajuti..esti bine venit..vrei sa acuzi...schimba-ti meseria !

Tare acid esti la 17 anisori ai tai. :)

Ma intreb de ce... (si aici nu astept nici pe departe un raspuns de-al tau, despre care stiu exact cum ar suna). Probabil ai alte motive ascunse. :)

Edited by VictorL

• Moderator

Eu te sfătuiesc să-ţi vezi lungul nasului şi să renunţi la sfaturile de doi lei. Aici nu tu stabileşti cine şi ce trebuie să-ţi răspundă. Mai citeşte regulamentul ăla de câteva ori, pentru că la prima încercare nu ai reuşit să pricepi mare lucru. Prevederea pe care o invoci mai sus, se referă la cu totul şi cu totul altceva. Dacă vei continua să fii obraznic, s-ar putea să pierzi posibilitatea de a mai posta pe aici.

Da...Am gresit in legatura cu spusele mele catre Domnul Catalin si imi cer scuze...Dar asta nu inseamna ca la 17 ani nu trebuie sa ma duca capul Domnule Victor. Mi se pare aiurea pentru ca unele filme perturbeaza gandirea omului..iar atunci cand incerci sa faci un bine...apar unii "detectivi" si te acuza ca doar na...pari suspect !! Ma deranjeaza faptul ca sunt acuzat airea si incerc sa mai explic odata ..

Am intrebat de baza de date pentru ca stiu ca are legatura cu amprentele..iar din spusele prietenului meu..amprentele lor nu au fost luate dar urmau sa fie identificate (si aici incercam sa aflu daca m-a mintit sau nu ,incercat sa aflu daca este posibil ca amprentele lor sa fie in baza de date desii nu au vreo fapta penala )

Incerc sa aflu cat mai multe detalii pentru a il ajuta (ca doar asta inseamna sa fi prieten) si cred ca fiecare dintre adulti au un prieten bun care ar face orice pentru a il ajuta !

domnu' StanciuFlorin daca tu ai suspiciuni de genul asta(ca ar fi inscenat toata treaba asta- probabil stii tu ceva), pentru ca este ca si fratele tau, deci il cunosti foarte bine, ia si recomanda-i sa zica adevarul politistilor.tu stii mai bine care-s posibilele lui probleme (pacanele,etnobotanice,datorii; dau doar exemple nu acuz) care l-ar fi determinat sa isi vanda laptopul, si probabil de frica parintilor sa acuze furtul laptopului.Deci ia si spune-i sa recunoasca pana nu e prea tarziu, pentru ca daca ii esti ca un frate nu intrebi ce i se poate intampla daca minte, ci ii spui sa nu o mai faca.

" ti-e frica sa nu faca vreo prostie" - asta imi intareste ideea ca tu stii ceva

Edited by sheriffu
  • Upvote 1

• Moderator

StanciuFlorin

Ai primit răspunsuri suficiente și te asigur că nu e treaba ta ce informații se găsesc în bazele de date ale poliției.

Dacă anumite răspunsuri nu sunt pe placul tău, singura soluție e să nu mai accesezi acest site și poți fi liniștit că nu se supăra nimeni.

domnu' StanciuFlorin daca tu ai suspiciuni de genul asta(ca ar fi inscenat toata treaba asta- probabil stii tu ceva), pentru ca este ca si fratele tau, deci il cunosti foarte bine, ia si recomanda-i sa zica adevarul politistilor.tu stii mai bine care-s posibilele lui probleme (pacanele,etnobotanice,datorii; dau doar exemple nu acuz) care l-ar fi determinat sa isi vanda laptopul, si probabil de frica parintilor sa acuze furtul laptopului.Deci ia si spune-i sa recunoasca pana nu e prea tarziu, pentru ca daca ii esti ca un frate nu intrebi ce i se poate intampla daca minte, ci ii spui sa nu o mai faca.

" ti-e frica sa nu faca vreo prostie" - asta imi intareste ideea ca tu stii ceva

Va multumesc pentru sfat...si chiar o sa stau de vorba cu el ! O Zi buna sa aveti!

StanciuFlorin

Ai primit răspunsuri suficiente și te asigur că nu e treaba ta ce informații se găsesc în bazele de date ale poliției.

Dacă anumite răspunsuri nu sunt pe placul tău, singura soluție e să nu mai accesezi acest site și poți fi liniștit că nu se supăra nimeni.

Imi putea-ti spune asa de la inceput ,pentru a evita intrebarile de genul ! inca odata imi cer scuze pentru neplacerile creeate !

Edited by StanciuFlorin

StanciuFlorin, incearca sa intelegi ca problema nu este la politie ci la prietenul tau! Daca au fost sau nu prelevate amprente nu e treaba ta, in schimb daca il banui pe prietenul tau, probabil ca o faci cunoscandu-l cel mai bine, asa ca nu ai altceva de facut decat sa stabilesti impreuna cu "pagubitul" daca e piesa de teatru sau reality show!!! O zi buna iti doresc si eu!

• 6 years later...

Prin centrul Bucurestiului, la o intersectie, dupa ce am trecut strada si am ajuns la capatul trecerii, o femeie (care evident isi are casa pe strada si cu probleme mintale), ma bruscheaza, ma injura, ma trage de par, etc., fara sa-i fi facut absolut nimic. La intersectie, un politist dirija traficul. Ma rog, o intersectie care oricum are semafoarele ei si toate cele, dar unde uneori se mai impotmolesc masini. 

Intrebarea e urmatoare: ce ar fi trebuit sa faca politistul? Sa isi continue treaba de a dirija traficul sau sa intervina in siatuatia mea? 

Intreb mai mult din curiozitate, pentru ca ce s-a intamplat a luat final oricum. 

Edited by styaos