Jump to content
POLITISTI.ro

Daţi-ne vestele antiglonţ înapoi - vrem să ajungem întregi acasă!


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

Crezi ca ii intereseaza pe iluminatii din IGPR treburile astea de muritori de rand? In birourile cu aer conditionat de la etajul cinci exista o sansa infima de a fi impuscat sau injunghiat de infractori, insa risti sa mori de sedentarism, e si asta un risc, nu? E strigator la cer, politistii sunt trimisi in strada sa se lupte cu infractorii efectiv cu pieptul gol, intrucat vestele antiglont si alea putine, au expirat, sprayuri lacrimogene nu mai sunt sau sunt expirate de minimum 5 ani, munitia se opreste in tintele de carton, pistoalele sunt mai batrane decat majoritatea politistilor si asa mai departe. Sunt curios ce ar crede omologi de-ai nostri de peste hotare si cum s-ar simti sa lucreze cu "dotarile" noastre si in conditiile noastre de munca? Stiu sa ne scoata in strada la Navodul, sa opresti indivizi posibil inarmati si periculosi, tu, politistul superman care nu are nevoie de protectie, ca se fereste de gloante mai ceva ca Neo din Matrix, datorita pregatirii excelente din cadrul ministerului. Domnilor chestori, poate ar fi bine sa ne retrageti si pistoalele, ca sunt vechi, expirate si nu avem nevoie de ele, ca ne aparati dumneavoastra din birou. RUSINE!!!

De ce le-au retras si vestele alea putine, dar vechi si expirate? Pentru ca e mai greu sa explici, intr-un eventual scandal mediatic iscat in urma (doamne fereste!) impuscarii unui politist echipat cu o vesta expirata (atunci domnii de sus ar trebui sa dea explicatii de ce nu s-au innoit stocurile si asa mai departe) decat a impuscarii unui politist care nu a avut in primul rand o vesta antiglont.(riscurile meseriei, doar sunt stipulate si in fisa postului, nu?). Asa, le-au retras, ei s-au spalat pe maini, nu sunt fonduri, Dumnezeu cu mila. Stiu, suna amar, dar in ochii alora de sus suntem priviti ca niste statistici, cifre pe hartie. Cine crede altceva, ori e naiv, ori nu lucreaza la noi.

Edited by Cristi
 • Upvote 9
Link to comment
 • Member

eu propun semnarea unei petitii pentru achizitonarea de veste antiglont NOI pentru TOTI luptatorii de la interventie . Se mai baga cineva? Trebuie sa ne auda cineva si pe noi...

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

eu propun semnarea unei petitii ...

Va avea acelasi efect ca protestele impotriva OMV Petrom cand toti pustii alimentau cu monezi de 10 bani.

Edited by danpin
Link to comment
 • Member

eu cred ca noi, politistii, suntem o comunitate mai mare decat ce s-a mobilizat la nivel de tara atunci cu OMV ul...Ma gandeam ca suntem o familie cu totii si poate reusim sa ne facem auziti.Poate ca semnaturile vor fi la numar cu cele din speta cu Raed Arafat....am asteptari prea mari? :hmmmt: maine-poimaine au sa ne f**a si pe noi, cei de la OP, cu vreo idee stralucita; si ce facem? pana cand induram? parerea mea: daca se baga cineva si il intereseaza de colegii lui, sa aprobe aici!Daca nu, nu! Motive si comentarii putem gasi la infinit.Multumesc :emo-yessir:

Link to comment

Bozo are dreptate, ca sa poti invinge nesimtirea unui intreg ansamblu de functionari imbibati de dogme si percepte invechite, este nevoie de puterea presei! Petitiile sunt folosite de acestia in alte scopuri decat cele initiale! Cu tot respectul pentru initiativa!

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

anuntati voi-unul care vreti- presa si eu sustin in continuare propunerea cu petitia. Vreau sa vad cati dintre noi se implica; pe cati ii intereseaza cu adevarat si cati sunt doar cu numele in aceasta institutie;)

Link to comment
 • Member

Cred ca presa nu va fi interesata de aceasta problema a voastra pentru ca nici un politist nu a gresit cu nimic. Nu a impuscat pe nimeni sau nu a luat nici un infractor pe sus ca sa puna banda galbena cu Breaking News.

Nu va asteptati ca Gadea sau alt prezentator sa discute intr-o emisiune despre asta. Ei sunt interesati sa loveasca doar in Basescu si acea gasca pentru ca asta aduce si audienta.

Trist, dar asta e presa din Romania.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

eu propun semnarea unei petitii pentru achizitonarea de veste antiglont NOI pentru TOTI luptatorii de la interventie . Se mai baga cineva? Trebuie sa ne auda cineva si pe noi...

Dar de ce NUMAI luptatorii de la interventie? Ceilalţi operativi SIC/BIC/BCCO şamd crezi că nu au nevoie?

Link to comment
 • Member

dupa cate vad eu, majoritatea suntem interesati sa comentam. Haide sa punem umarul la treaba si sa rezolvam problema aceasta. Cei de la interventie au avut veste antiglont si nu le mai au. vrea si sic si bic si bcco vesta antiglont? o vor ei in locul celor de la interventie?....ghinion! nici ei nu mai au.Parerea mea este ca in acest topic punem problema vestelor antiglont care, desi putine, nu mai sunt nici acelea. Sa rezolvam aceasta problema si apoi mai vedem ce o mai fi in tara asta....corect? sau astept un minus? Dezbateri nu vreau :)

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Ok. Nu sunt politist, dar doresc sa particip la aceasta actiune cu tot ce pot. As putea sa incerc sa trimit mailuri pe la rtv, antena3, realitatea si mediafax, dar am nevoie de un mesaj complet, pe care nu-l pot compune singur pentru ca nu cunosc suficient de bine situatia.

Edited by BGeorge
Link to comment
 • Member

Din experientele anterioare cu ei, imi vor cere si alte dovezi sau detalii.

Poate postati aici acea dispozitie data de Direcția de Logistică, iar apoi incerc sa adun si alte informatii utile. Maine sper sa fie scris si trimis acel mesaj. :)

Edited by BGeorge
Link to comment

foarte posibil sa o gasiti pe intrapol, la ordine si dispozitii ale igpr, in sectiunea logistica(DL, sau SL, nu mai stiu cum e denumita). din pacate nu am acces la intrapol.

in alta ordine de idei, "de cealalta parte a gardului" se vede astfel ... decit sa o incaseze careva PRIN vesta si sa dam noi cu subsemnatul ca nu le-am retras la timp si au devenit improprii pentru utilizare, mai bine sa crape si ne scuzam ca nu am avut bani (deci putem sa o dam pe altcineva - "criza")sa luam altele.

am prins din zbor o "stire" conform careia s-ar putea folosi pe mai departe respectivele veste, INSA cu conditia scaderii (prin hartogarie) gradului de protectie la II, insa nu stiu cui i-ar conveni :(

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Nu trebuie să o dăm noi în presă. Dacă vreun ziarist este open mind şi doreşte să facă un articol adevărat, la care să muncească puţin mai mult decât copy şi paste, atunci în virtutea accesului liber la informaţii şi a transparenţei funcţionării instituţiilor publice, poate solicita printr-o adresă să i se comunice dacă a existat o astfel de dipoziţie din partea comănduirii. Iar barosanii de acolo din turnul de fildeş sunt obligaţi să-i răspundă în scris şi cât se poate de oficial.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Member

Singura problema e sa gasim acel ziarist. Sunt cam putini in ultima perioada.

Eu trimit niste mailuri celor de la rtv, antena3 si realitatea cu un extras din ce a postat Marius, voi mentiona si sursa. Daca va fi un raspuns din partea lor inseamna ca poate se vor interesa de situatia voastra.

 • Upvote 3
Link to comment
 • Member

in alta ordine de idei, "de cealalta parte a gardului" se vede astfel ... decit sa o incaseze careva PRIN vesta si sa dam noi cu subsemnatul ca nu le-am retras la timp si au devenit improprii pentru utilizare, mai bine sa crape si ne scuzam ca nu am avut bani (deci putem sa o dam pe altcineva - "criza")sa luam altele.

Interesant rationament acolo la "cealalta parte a gardului"!? :hmmmt:

Dar care s-ar putea traduce si asa:

"Decat sa dam noi su subsemnatul, mai bine sa fie o victima sigura in timpul executarii serviciului! Nu conteaza ca poate cu expiratele acelea ar avea mai multe sanse sa scape, important este sa nu dea cei de la logistica cu subsemnatul!"

E corect ce spun?

Pentru ca daca e sa o luam si pe partea cealalta. "Criza" asta nu tine ca scuza. Este treaba celui de la logistica sa dramuiasca resursele si sa asigure echpamentul de protectie.

Ca nu sunt bani? Nu-l intereseaza pe domnul infractor. Chiar si pe timp de criza trebuie prins si bagat la beci.

Poate ca ar mai trebui reduse deplasarile sefilor? Sau poate nu ar mai trebui inlocuite aerele conditionate de la birourile serviciilor de logistica anual? Sau poate .... cu siguranta sunt multe astfel de exemple.

Concluzia este ca inainte sa fie preocupati in a nu cumva sa dea cu subsemnatul, cei de la logistica, trebuie sa asigure celor din operativ veste antiglont. La fel cum cel din operativ trebuie sa gaseasca si sa prinda infractorul si cel de la logistica trebuie sa gaseasca resursele pentru a asigura strictul necesar. De ce? Pentru ca asta este rolul lui acolo, asta e treaba lui.

Edited by Octavian
Link to comment

eu le-am sugerat in repetate rinduri sa achizitioneze o imprimanta si cerneluri de calitate, insa nu vor :D

"

cel de la logistica trebuie sa gaseasca resursele pentru a asigura strictul necesar"

din pacate nu cei de la logistica sunt cei care trebuie sa gaseasca aceste surse de venit

:( bani sa sti ca de bine de rau .. vin, insa daca nu pica pe articolul bugetar necesar achizitionarii acestora, e ca si cind n-ar veni

Link to comment

Ahh..ce i-as scoate pe ,,factorii astia de decizie,, in operativ, in cateva misiuni cu grad foarte ridicat de pericol, o retinere a unui individ inarmat cu arma de foc, pour example:

http://www.pressaler...uirea-bancilor/

Si i-as trimite fara nimic la ei, spunandu-le ca...e criza...

oare ar intelege ceva sau tot tembeli ar ramane??

Edited by arcan
 • Upvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.