Jump to content
POLITISTI.ro

Revenire in structura MAI


Emanuel

Recommended Posts

Buna ziua,

Am fost politist pana la restructurarea de la sfarsitul anului 2011. (nu vreau sa intru in detalii cum s-a facut reorganizarea)

Sunt absolvent al Academiei de Politie (1993-1997); am fost trecut in rezerva cu gradul militar Locotetent Colonel.

Deoarece am 39 ani, imi doresc sa revin in structurile MAI.

Va rog sa-mi spuneti daca diploma de licenta, activitatea militara si alte cursuri de specialitate mai reprezinta ceva pentru cariera mea. Cum pot sa ma reangajez? Pot participa la concursuri de ocupare a posturilor MAI? Ce pot face pentru a profesa?

Multumesc

Link to comment
  • Moderator

Din ce îmi amintesc a existat un protocol încheiat între sindicate și conducerea MAI cu privire la prioritatea reîncadrării polițiștilor disponibilizați din motive neimputabile lor, dar asta presupune existența unor posturi vacante.

Link to comment

Eu cred ca in acest moment nu puteti candida decat pentru eventuale posturi scoase la concurs din surse externe. Trecutul dvs.nu va avantajeaza in niciun mod si vi se cere sa indepliniti conditiile specifice postului scos la concurs, atunci cand se va mai intampla acest lucru. Cunosc situatia unui coleg care si-a incetat raporturile de serviciu la cerere si nu a avut decat aceasta optiune.Din pacate, a participat la doua examene, dar nu a fost admis.

Link to comment

Probabil ca a fost din cei cinstiti care nu au sarit la cap la sefi si pe care chiorul si Igas ii urasc si acum.Politistii cinstiti nu sunt tocmai beneveniti dupa cate vad.La noi ca la nimeni.

Edited by pitbul
Link to comment
  • 1 month later...

salut prietene... si eu sunt unul dintre absolventii Academiei de Politie si ai Scolii de Agenti de Politie si am fost dat afara la restructurarile de anul trecut prin abuzui inimaginabile. Observ ca inca mai speri sa faca ceva pentru noi guvernantii dar eu cred ca acest lucru nu se va intampla. Eu sper sa castig procesul cu ministerul in instanta insa acest lucru va mai dura probabil. Problema cu asazisele examene e foarte delicata pentru ca, dupa cum bine stim toti, aceste examene se organizeaza haotic si sunt acceptati doar pilosii iar daca nu ai pile te prezinti degeaba la ele... asta in cazul in care se fac angajari din sursa externa.

Problema care nu o vede nimeni e alta insa: in urma disponibilizarilor au fost dati afara absolventii scolilor de politie si ai Academiei si au ramas cei incadrati din sursa externa in 2005-2007, oameni care ( majoritatea) habar nu au cu ce se mananca profesia de politist si sunt incadrati pe functii dupa pilele pe care le-a avut fiecare. Va sugerez un subiect de contemplatie: cati absolventi ai Academiei de Politie ati vazut in functii de conducere?

Si inca ceva: de ce s-a preferat oare desfiintarea birourilor operative ( ex: cercetarile penale) si infiintarea mai multor functii la birourile de cadre?

Subiectul ramane deschis....

Link to comment

Emanuel poti face un memoriu catre ministrul de interne, insa sunt slabe sperante sa te reangajeze fara concurs.

Trebuie sa gasesti un post liber scos la concurs pentru cei din sursa externa.

Nu vei putea participa la concursurile pentru ocuparea unei functii de ofiter pentru cei din sursa interna deoarece nu mai esti activ.

Absolventacademie007se intampla aceste lucruri in Politia Romana pentru ca absolventii scolilor de politie nu au stiut ca studiile superioare trebuiau facute in viata civila, deoarece astfel ar fi putut sa le fie echivalata vechimea,,in studii" cu gradul.

Anomaliile din Statutul politistului produc efecte devastatoare si noi acceptam.

La ora cand vorbim politistii din Politia Romana sunt o specie amenintata cu disparitia.

Ar trebuii protejata aceasta specie pe cale de disparitie prin lege, nu prin ordonanta de urgenta!

Edited by Elvis
Link to comment
  • 2 years later...

Buna ziua!

Sunt absolvent al Scolii de Agenti de Politie Campina, promotia 2005, am lucrat 7 ani, iar in 2012 am incetat rapoturile de serviciu si am trecut in rezerva la cererea mea (din motive personale). Mai exista vreo posibilitate sa ma pot intoarce? Sau daca ma puteti ajuta cu ceva informatii despre posturile scoase la concurs la IPJ Brasov (aici am domiciliul).

Va multumesc!

Link to comment
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.