Jump to content
POLITISTI.ro

NUP pentru accident rutier / lamuriri


iceink

Recommended Posts

Am si eu o problema si am gasit ce cuviinta sa ma adresez pe acest forum.

Acum 6 luni am fost implicat intr-un incident rutier, cu victima.

s-a intocmit dosarul penal pentru "vatamare corporala din culpa", iar ieri mi-a sosit rezolutia cum ca nu a inceput urmarirea penala in urma accidentului in care am fost gasit vinovat.

Pana aici nu ar fi nimic neclar, sper eu, dar ceea ce urmeaza e o chestie legata de dilemele mele

1. Care e perioada de suspendare a permisului, de cand se ia in considerare (eu am circulat 5 luni cu dovada) si care e amenda contraventionala?

2. In cadrul evenimentului in care a rezultat vatamarea exista niste erori ale administratorului drumului public. in speta pe drumul de unde circulam eu TREBUIA sa fie instalat (conform hartii orasului), un indicator de reglementare a prioritatii (cedeaza/oprire), care nu exista. eu, ca si conducator al autovehicului ce venea din partea dreapta aveam prioritate de trecere. din ceea ce mi-a spus agentul constatator vinovat de acest accident este administratorul drumului public, adica ar trebui sa dau in judecata primaria urbei. as dori sa fac acest lucru, dar cum ar trebui sa procedez ?

Va multumesc

Link to comment

1. Suspendare se va dispune pentru 90 de zile de la data predării permistului de conducere/data conţinută în notificare/data expirării dovezii, după caz, dacă pentru regula de circulaţie încălcată este prevăzută suspendarea dreptului de a conduce autovehicule. Amenda este cea prevăzută pentru încălcarea regulii care a fost reţinută, în cazul în care soluţia de neurmărire penală nu s-a bazat pe lipsa vinovăţiei dvs.

2. Obligaţia conducătorului auto este de a respecta indicatoarele şi marcajele rutiere existente, nu cele trecute pe hărţi. Dacă aţi întâlnit un indicator şi i-aţi ignorat semnificaţie pentru că ştiaţi că pe nu ştiu ce hartă apare altceva, aţi greşit.

În funcţie de cazul concret, care nu rezultă cu foarte mare claritate din postarea dvs., puteţi da în judecată şi administratorul drumului; accesul la justiţie este liber. Pentru analiza şanselor de reuşită, vă recomand să vă adresaţi unui avocat. Succes!

  • Upvote 1
Link to comment

@Ghost sansele de reusita sunt 100%, intrebarea e cum as putea sa dau in judecata administratorul drumului public ?

ce hartii si alte minuni ar trebui sa fac?

Cazul dpdv rutier trebuia sa fie foarte simplu. intersectie nedirijata, veneam din dreapta, am prioritate. doar ca agentii constatatori au decis ca trebuie sa intrebe primaria care e drumul prioritar (desi e strada cu aceeasi denumire). astfel incat a fost dosarul penal intocmit pe numele meu, iar eu am primit NUP, pentru ca victima n-a prezentat o plangere impotriva mea

Link to comment
  • 1 month later...

Cand primesti dovada fara drept de circulatie iar evenimenul este urmarit ca infractiune, pana nu vine rezolutia de NUP, chiar daca trec si 120 de zile fara permis si fara drept de circulatie, nu poti recupera permisul. In situatia asta sunt eu...iar din OUG nu inteleg in ce situatie ma aflu. Cred ca sunt sub efectul masurii tehnico-administrative, dar aceasta nu poate fi mai mare de 120 de zile.....

Link to comment

Te sfatuiesc sa mergi maine cu rezolutia de NUP la ghiseu la Politia Rutiera. Politistii de acolo dupa ce vor citi rezolutia de NUP sunt in masura sa iti spuna ce se va intampla cu permisul tau, restul sunt speculatii. Poti da in judecata administratorul drumului public care avea obligatia sa verifice si sa asigure semnalizarea rutiera daca ai suferit vreun prejudiciu . Cum ai remediat avariile la autoturism? Pe baza politei de asigurare a celuilat conducator auto sau pe banii tai?

Edited by 25tess
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.