Jump to content
POLITISTI.ro

Consum imens si furt de curent electric


Mirodenia

Recommended Posts

Buna dimineata,

Ce mai faceti?

Am doua intrebari ce decurg una din alta, ambele foarte interesante...

Un individ de la mine din bloc fura curent. Noi nu suntem la Electrica ci la dezvoltator cu contorizarea si plata curentului electric. Fura in draci, nu ma intrebati cum am depistat, am depistat si au constatat si oamenii dezvoltatorului.

Intrebarea nr. 1: Daca dezvoltatorul nu face plingere la politie pentru furt, furtul ramine nepedepsit, nu? Ce se poate face ca sa fie pedepsit cel care fura?

Intrebarea nr. 2: Acelasi om al zilelor noastre nu are ocupatie insaaa..... are foarte multi bani. Aveti idee ce poate face in apartamentul lui daca consuma mai multi de 1.000 kw/luna? Ne-am gindit la diverse: plantatie de droguri, servere de computere... dar poate sunt si altele. Oricum sunt ilegale pentru ca individul nu respecta nici o lege.

Multumesc. O zi super de la mine!

Link to comment

Stiti cum e ca pina la Dumnezeu te maninca sfintii.... Dezvoltatorul face prin oamenii lui niste investigatii. Cel care trebuie sa zica daca fura ori ba curent se pare ca e prieten cu hotul.... asa ca.... poate spune ca nu e adevarat, ca nu fura nimic.

Uitam sa spun ceva foarte important: contoarul lui arata cel mai mare consum din complexul unde locuim, nimeni nu a mai vazut asa ceva... si probabil ca sa nu mai trezeasca suspiciuni acum, contoarul nu mai inregistreaza consumul decit foarte mic desi becul e mereu aprins.

Canabis? Si cum poate fi prins? E o suspiciune insa ca sa se faca perchezitie cred ca trebuie mandat, nu?

Cum se procedeaza ca sa fie prins?

Multumesc.

Edited by Mirodenia
Link to comment
  • Moderator

Da, trebuie mandat emis de judecător, dar procedura e foarte stufoasă. Până la mandat e drum lung și multe alte etape de parcurs.

În primul rând este nevoie de o plângere/adresă de prejudiciu de la furnizorul de energie electrică.

Link to comment

cel mai simplu este sa faci o sesizare la Electrica si cei de acolo vor trimite echipajul lor deoarece, in final, ei sunt cei prejudiciati si nu dezvoltatorul. energia electrica furata nu este achitata de dezvoltator astfel incit Electrica este cea in pierdere.

trimite o sesizare, noteaza nr contorului vinovat si asteapta sa trimita o echipa. Ei vor face sigur plingere :)

Link to comment

Aha, deci dezvoltatorul ia curent de la Electrica... n-am stiut. In naivitatea mea credeam ca are el curent...Deh, femeie.

E o foarte buna solutie, va multumesc.

:beer:

Link to comment
  • 2 weeks later...

atata timp cat contorul inregistreaza, unde mai este furtul? mai ales, din spusele tale, rezulta un consum inregistrat destul de mare

sau cumva va roade curiozitate mai mult pentru ce consuma si nu puteti afla?

vrei sa-ti dau un scenariu: omul are bani, mai e si pasionat de calculator (poate e programator si lucreaza de la domiciliu) si are un calculator puternic cu o sursa de +1000 de wati pe care-l tine aprins non stop ca asa are el nevoie, iar calculatorul face caldura multa si omul mai lasa si ac-ul pornit, iar pe langa astea mai are in casa si un frigider cat sifonierul, un aragaz electric si o ditamai plasma care merge pe post de radio... si ai sarit lejer de 1000kw pe luna (adica aproximativ 1,4 kw pe ora)

acum fuga la politie ca poate afli si dumneata ce are vecinul in casa, asa ca sa nu va mai racaie curiozitatea

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.