Jump to content
POLITISTI.ro

Am fost bruscat de controlorii regiei de transport si de un "local"

SWAT

Recommended Posts

Aseara am fost bruscat de controlorii RAT Craiova si de un "polutist cocalar" deaoarece printr-o intamplare nefericita nu am reusit sa imi cumpar bilet. Nimeni nu s-a prezentat si mi s-au cerut actele de identitate. Am refuzat legitimarea deoarece nu stiam cu cine stau de vorba, iar atunci "polutistul cocalar" ma apucat de mana si ma fortat sa intru intr-un microbuz fara insemne. A mai fost ajutat de unul din civili, eu m-am smucit si am scapat de ei. S-au unit mai multi civili care am aflat mai tarziu ca sunt controlori si au venit spre mine cu intentie sa ma loveasca sau sa imi faca rau. Sunt detinator de permis de arma neletala de un an si ceva si pana acum am folosit-o o singura data cand era sa ma loveasca un betiv cu o ranga in cap. Ieri aveam arma la mine, ascunsa sub haine, iar in busculada creata,am scos arma de sub haine fara intentia de a o folosi. Pentru a scapa de ei am armat pistolul si l-am indreptat spre pamant, iar apoi am sunat Politie prin Serviciul 112. A venit un echipaj acolo, am mers la sectie unde am dat o declaratie cu ceea ce s-a intamplat si mi s-a confiscat pistolul pentru cercetari, cu toate ca nu am tras nici macar un foc de arma( foc de avertisment). Va rog sa imi da-ti un sfat in legatura cu situatia creata. Va multumesc anticipat. Numai de bine!

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Moderator

Situația nu este prea roz pentru tine.

Ai greșit când ai ales să nu te legitimezi în fața impostorului local. Dacă ai fi făcut-o, cel mai probabil că nu ajungeați să vă îmbrânciți pe acolo.

Probabil că știi și tu cum se va pune problema. Dacă nu doreai să folosești pistolul nu trebuia să-l scoți, e logic.

Aveai posibilitatea să le contești sancțiunea ulterior și nu trebuie să-ți faci tu dreptate acolo în stradă. Cam așa se va pune problema, de fapt cred că ești și tu conștient de acest lucru.

Îmi pare rău pentru ce ai pățit, dar trebuie să știi că cel mai probabil, vor exista ceva consecințe neplăcute pentru tine.

Nu impostorul local mi-a cerut documentele ci acel controlor. Cocalarul mi le-a smuls din mana cand a vazut ca am buletinul la mine. Si am fost sanctionat de cocalari fara sa am posibilitatea sa fac obiectiuni la amenda. Imi pare rau ca am scos arma dar in situatia respectiva asa am considerat ca e bine. Acum regret ceea ce s-a intamplat, dar nu reprezint un asemenea grad de pericol incat sa mi se retina pistolul. Situatia stiu ca e nasoala dar cred ca se va rezolva pozitiv pentru ca si eu in declaratii nu spun ceea ce s-a intamplat cu adevarat. Acum astept sa vad ce mi se spune in continuare. Numai bine!

• Moderator

Situatia stiu ca e nasoala dar cred ca se va rezolva pozitiv pentru ca si eu in declaratii nu spun ceea ce s-a intamplat cu adevarat.

Să înțelegem că ești mincinos? :hmmmt:

• Upvote 1

In Craiovita Noua, la hypermarketul Lidl. Dupa declaratii mi s-a spus de catre colegii dumneavoastra ca am fost sanctionat de catre cocalari, iar afara era o persoana care ma astepta sa ies de la declaratii si i-a auzit pe cei de la RAT si implicit pe cocalari ca discuta despre amenda mea. Mai multe nu stiu. "Situatia stiu ca e nasoala dar cred ca se va rezolva pozitiv pentru ca si eu in declaratii nu spun ceea ce s-a intamplat cu adevarat."- va rog sa ma scuzati dar sunt foarte obosit si am gresit. Era vorba de ei ( controlori +locali). Nu am motiv sa mint si nici sa denaturez adevarul. Va rog sa ma scuzati inca o data pentru gresala comisa. Numai bine!

Nu stiu ce intentionau sa faca cu mine sau unde sa ma duca dupa ce intram in duba dar probabil doreau sa imi dea o lectie despre cum sa te comporti cu ei (pe la dinti, pe la molari, vorba lui Margineanu). Eu am explicat in declaratia mea ce s-a intamplat pas cu pas. Acum sa vedem ce decide polistiul care ma ancheteaza. Pe mine ma intereseaza de ce mi s-a confiscat arma daca nu am facut uz de ea. Numai bine!

Cate drepturi mai inventati voi, avocatii, pentru infractori...

este dreptul meu de a nu ma incrimina - tine de la UE si pina la SUA ( amendamentul 5). deci nu este inventat de avocati :)

• Upvote 5
  • Downvote 1
  • Moderator

Știi ce nu înțeleg eu? Cum și de ce ai refuzat să te legitimezi, din moment ce aveai la tine cartea de identitate/buletinul!?

Le fluturai buletinul în față dar nu doreai să îl înmânezi și ți-a fost smuls de local?

În privința pistolului nu trebuie să-ți mai faci prea multe speranțe. Nu ți-o spun cu răutate, ci doar pentru a fi pregătit la ce să te aștepți și să nu fii surprins. Dar cel mai probabil că ți se va retrage permisul de armă, întrucât te-a luat valul și ai scos pistolul deși nu se impunea.

Nu au scos nimic ca au doar spray-uri si catuse. Ne impuscam ca chiorii daca aveau arme, si dupa se impuscau intre ei. Nu plangea nimeni dupa ei oricum. Si daca ii impuscam eu primeam o medalie? :wub::lol: Asta ca o gluma la adresa lor. Eu tot nu am inteles, daca nu am facut uz de arma de ce s-a retinut totusi? Ei nu au facut plangere, eu nu am facut plangere, de ce s-a retinut arma ?

• Active member

Daca era un impostor ???

.... asa ca preventiv te-ai gandit sa scoti pistoulul?

Nu te supara, dar n-ai avut capacitatea sa evaluezi o situatie si gradul ei de risc, tu fiind in pericol saaaa... sa ce? Sa fii amendat? Pt asta ai scos pistolul? Pistolul respectiv este arma de autoaparare, nu este conceputa "anti-amenda" sau cand nu ne convine noua ceva.

Vorba lui Marius, comunitarii n-au scos si ei pistoalele? Daca dadeai peste unul care era dilimandros, iute de tragaci si gandea sa faca la fel ca tine, mai ales la cate filme au ei in cap?

Cand ai scos arma, eu zic ca erai constient impotriva cui o indrepti, desi spui ca ai indreptat-o spre pamant, pt ca arma o scoti doar cu intentia de a o folosi, nu e sabie sa o fluturi, poate, poate se sperie celalalt, cu atat mai mult ca ai si armat-o ("Pentru a scapa de ei am armat pistolul"), deci, in concluzie, da-mi voie sa nu te cred, pt ca daca asupra controlorilor ai fi avut dubii in privinta calitatilor lor oficiale, fiind civili, (desi, ce sa vezi, erai intr-un mijloc de transport, fara bilet, niste baieti ti-l cer sa-l controleze si nici nu esti vreun spion sub acoperire; cine crezi ca puteau sa fie indivizii respectivi, KGB-ul, o retea de rapitori? evident ca niste controlori RATC, chiar daca nu le stii numele de familie), in privinta comunitarilor cam greu sa ai dubii despre cine erau, dupa cum bine ne-ai decris tu mai sus, convins fiind.

• Upvote 4
  • Moderator

Permisul pentru arma aceea neletală nu-ți dă dreptul să o scoți, să o fluturi sau să faci absolut orice dorești cu ea.

Multă lume face această confuzie, crezând că dacă ai un permis de armă neletală, o poți folosi oricând și oriunde și e legal. Nu e deloc așa.

Din cauza asta, ți-a fost reținut pistolul, pentru că l-ai scos și când nu aveai acest drept, chiar dacă nu ai tras vreun foc, fapta ta de a-l flutura în public rămâne.

• Upvote 1
  • Moderator

Eu zic ca nu ai procedat bine, daca faceai scamatoria asta cu un politist din Politia Romana riscai in mod serios sa fii impuscat. Procedura normala era sa te legitimezi, sa accepti sanctiunea si sa uzezi de caile legale, in cazul in care doreai acest lucru, pentru a o contesta. In niciun caz nu se procedeaza asa, ai avut mare noroc ca ai avut de-a face cu impostorii de locali, nepregatiti si vai de steaua lor, insa gandeste-te ca putea trece un politist de la judiciar pe acolo care sa nu iti stie intentiile si sa intervina folosind o arma reala. Nu stiu ce a fost in mintea ta.

Am mai fost verificat de colegi de-ai dumneavoastra pe strada la ore mai tarzii si mi s-a vorbit frumos, am vorbit frumos si m-am legitimat. Am gresit si mi-am recunoscut gresala, la sectie pana la urma am cazut la pace si final. Nu sunt vreun periculos sa vantur arma la colt de strada dar asa am crezut eu de cuviinta in acele momente ca e bine. Politistul roman e educat, se prezinta si vorbeste frumos. Comunitarul se crede mai presus si da cu parul.

• Downvote 1
  • Moderator

Acum nu trebuie să ne lingușești, povestindu-ne că toți polițiștii români sunt educați și manierați, pentru că suntem și noi conștienți că avem printre noi și uscături. Crede-mă că majoritatea polițiștilor sunt conștienți de acest lucru, nu trăim pe altă planetă și suntem primii care ne dorim să scăpăm de ei. Important este să nu cădem în extreme.

• Upvote 4
  • Moderator

Hai să clarificăm situația pentru că domnul SWAT (agent de pază la Civitas Security) nu spune adevărul, ne servește doar o variantă "coafată" care să-l avantajeze.

În timp ce dumnealui se deplasa pașnic cu un mijloc de transport în comun, niște derbedei de controlori RAT l-au abordat și i-au solicitat legitimația de călătorie.

După lupte seculare și după ce a fost dat jos din autobuz, domnul SWAT a scos pistolul din dotarea personală și i-a aliniat atât pe controlorii RAT cât și pe comunitarii aflați la fața locului pentru a sprijinii acțiunea angajaților regiei de transport a Primăriei.

În timpul ăsta, când erau toți aliniați sub amenințarea armei, unul din comunitari a sunat la poliție prin numărul de urgență 112.

Toate persoanele implicate au fost conduse de polițiștii sosiți la fața locului, la sediul secției de poliție, unde angajații Regiei de Transport (controlorii derbedei) cât și comunitarii au formulat în scris plăngere penală împotriva domnului agent de pază, acuzând-ul de săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 193 Cod penal.

Fapta de a ameninţa o persoana cu savârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depaşi sancţiunea prevazută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţarii.

Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. Împacarea parţilor înlatura raspunderea penela.

SWAT - Poți să-i spui ADIO permisului de armă și pistolului.

• Upvote 7
  • Downvote 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.