Jump to content
POLITISTI.ro

Sign in to follow this  
shasa

Modificare art 33 din legea 303/2004 magistratura

Recommended Posts

shasa

doresc pentru inceput formarea unui grup cu care sa intentionez sa facem un memorium la csm pentru a modifica in art 33.din legea 303/2004 termenul de ofiter cu cel de organ de cercetare penala al politiei judiciare care sa fie licentiat in drept si sa aibe vechime in munca de 5 ani pe aceasta linie de munca, avand in vedere ca in codul de procedura penala sunt numite organe de cercetare penala ofiterii si subofiterii de politie judiciara fara a face vre-o distinctie intre atributiile acestora pe linie de procedura penala fiind discriminatoriu faptul ca un ofiter care face aceiasi munca de cercetare penala ca si un subofiter sa poata sa se inscrie la examenul de admitere si subofiterul care are studii superioare si este organ de cercetare penala sa nu poata .

Mizez pe faptul ca in cpp ofiterul nu are atributii specifice in plus fata de subofiterul care are studii superioare,legea 303 fiind din 2003 cand subofiterii care terminau studiile superioare erau avansati in corpul ofiterilor.

Astept doritori pentru cine intereseaza las numarul de telefon [cenzurat]

Edited by Catalin
Eliminare nr de telefon
 • Upvote 1

Share this post


Link to post

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Marius

shasa cred că e mai bine să nu lași numărul de telefon, întrucât e o pagină publică, ce poate fi accesată de oricine (folosește link-ul Report, iar un moderator o să elimine numărul din post).

În legătură cu propunerea ta, nu văd niciun inconvenient care să împiedice o dezbatere chiar aici.

Share this post


Link to post
maxu08

CSM nu are initiativa legislativa :)

a fost atacat ca si neconstitutional insa s-a considerat ca este inadmisibila deoarece nu exista o discriminare ci doar o limitare legislativa ce poate fi modificata doar prin lege, de catre Parlament sau Guvern (OG).

Edited by maxu08
 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Marius

maxu

Și unde poate fi trimisă o eventuală propunere/sesizare? La Ministerul Justiției?

Share this post


Link to post
Dan

O bilă verde pentru maxu pentru informația corectă. Așa este. Potrivit art.74 alin.(1) din Constituţie, iniţiativa legislativă aparţine Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. În ceea ce priveşte iniţiativa cetăţenilor, aceasta poate fi exercitată numai cu respectarea prevederilor art.74 alin.(1) din Constituţie, referitoare la reprezentativitatea iniţiativei, şi ale alin.(2), referitoare la materiile ce nu pot face obiectul acestei iniţiative. Astfel, potrivit alin.(1) iniţiativa legislativă poate aparţine unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

Edited by Dan

Share this post


Link to post
maxu08

da, la ministerul jusititiei si la MAI - oricum se vor cere avizele prinvd un eventual proiect legislativ.

Personal nu vad nici o sansa - totul se leaga de Absolvirea Academiei, adica de existenta studiilor superioare. Subofiterii nu au Academia, nu?

BTW, mai exista subofiteri - parca sunt agenti, nu? Si nu termina Academia, ci Scoala de Agenti. sper sa nu le incurc

Share this post


Link to post
Marius

Da, dar shasa se referă la agenții licențiați în drept și care au vechime ca organ de cercetare penală al poliției judiciare de minim 5 ani.

Share this post


Link to post
maxu08

da, dar tot nu sunt absolventi de Academie :) licentiat in drept poate insemna si facultatile de Petrosani, de exemplu. este o parere personala, nu spun sa nu incercati.

dar procedura va dura ani de zile iar preambulul trebuie sa fie magnific de argumentat ca sa fie luat in seama. Plus o sustinere de nive sindical national, altfel nu are nici un rost.

Share this post


Link to post
Ben

Max, nu cred ca asta este motivul, pentru ca, din pacate, sunt si multi ofiteri promovati din agenti, cu agronomia la baza, ulterior facand si dreptul pe la o univ. bomba.

Deci, nu cred ca tine de scoala absolvita, ca e Academia sau o univ pe la Petrosani.

Edited by Ben
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
maxu08

era o opinie :)

Share this post


Link to post
Mateuta

Avand in vedere ca si licentiatii la spiru (civilii) pot sustine examen la INM nu vad de ce nu ar putea si agentii sa aiba acelasi drept pentru ca dificultatea examenului elimina orice indoiala cu privire la pregatirea teoretica a celor admisi...

Share this post


Link to post
Marius

Ben are dreptate, pentru că până la urmă trebuie să susțină un examen și nu îl văd pe inginerul agronom, sociologul, psihologul sau mai știu eu ce absolvent de facultate Biotera să-l treacă.

Share this post


Link to post
pruteanu86

Modificarea legislativa se pare ca e singura varianta de corectare acestei "discriminari"! Ma gandeam sa pornesc o corespondenta cu un membru al Parlamentului Romaniei poate reuseam sa-l sensibilizez sa introduca el o initiativa de modificare legislativa.

Problema e ca s-ar putea sa nu fie receptivi, decat dupa alegerile parlamentare din decembrie?

Daca exista alt coleg cu cunostiinte printre "conducatorii nostrii stimati ai tarii" ii pot pune la dispozitie corespondenta purtata cu Consiliul National pentru combaterea Discriminarii.

Daca imi poate posta cineva un link spre decizia Curtii Constitutionale care a tratat acest aspect si au respins-o ca inadmisibila, apreciind ca este o limitare a legii si nu o discriminare, va rog sa-mi indicati si mie adresa. Am intalnit cazuri cand Curtea isi reconsidera pozitia, vezi Decizia 500/2012. Multam!!!

Share this post


Link to post
Marius

Dacă nu te deranjează, poți posta aici răspunsurile de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării să le vedem toți. Sunt curios să vad argumentația lor.

Share this post


Link to post
Ben

Problema e ca s-ar putea sa nu fie receptivi, decat dupa alegerile parlamentare din decembrie?

Ba mai degraba sunt receptivi inainte de alegeri pt ca au nevoie de votul tau :D , logic. Tocmai de aceea este bine sa contactezi unul sau pe toti parlamentarii din circumscriptia ta electorala.

Share this post


Link to post
pruteanu86

Alesii locali din zona unde locuiesc eu, adica Galati, s-ar putea sa nu mai prinda inca 4 ani de "beneficii", asa ca degeaba ii scriu lu' unu care isi va pierde ciolanul peste doua luni.

Share this post


Link to post
Ben

Ca nu sunt unii si vor fi altii in locul lor alesi, cineva din Galati tot va fi. N-are cum sa ramana zona respectiva fara deputati si parlamentari. Tocmai de aceea apelezi la toti. La cine se lipeste bine, la cine nu ... Evident nu o sa te duci la unul care mai mult de 1% nu are sanse :) Te duci la jucatorii mari, din ambele tabere. Sau ai preferinte doar PDL? Pt ca numai aia sunt cu acum investiti si cu sanse mici sa fie realesi.

Share this post


Link to post
pruteanu86

http://legestart.ro/Monitorul-Oficial-316-din-07.04.2006-(M.-Of.-316-2006-366).htm

Potrivit art. 2 alin. (3) din Legea nr. 47/1992, Curtea Constitutionala nu poate modifica sau completa prevederile legale supuse controlului de constitutionalitate. Astfel, Curtea Constitutionala nu este legislator pozitiv si nici nu are dreptul de a impune legiuitorului introducerea in textul legii in vigoare a unei alte dispozitii decat cele existente in cuprinsul acesteia.

Deci mai ramane modificarea legislativa!!!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • RoMu06
   By RoMu06
   Buna ziua, pe data de 17 iulie 2019 am examenul auto, proba practica pentru categoria E, intre timp mi.a fost suspendat dreptul de a conduce,pot sustine examenul cu dovada valabila pana pe 23? 
  • Administrator
   By Administrator
   Secţiunea privată a poliţiştilor a fost creată în urma propunerilor membrilor şi pentru a oferi posibilitatea poliţiştilor de a comunica între ei într-un spaţiu privat.
   Discuţiile din alte secţiuni ale forumului nu vor avea de suferit şi vom susţine în permanenţă dezvoltarea ariilor în care au acces toţi membri forumului.

   Accesul în secţiunea rezervată doar poliţiştilor se poate obţine astfel:

   1. - Principala şi cea mai eficientă/sigură modalitate prin care puteţi obţine confirmarea este să vă înregistraţi ori să asociaţi contului de utilizator de aici, adresa de e-mail oficială de serviciu (este vorba de adresa prenume.nume@codjud.politiaromana.ro - adresa de mail cu care vă conectaţi în webmail.politiaromana.ro, ATENŢIE! - NU folosiţi adresa de Intrapol, cea de genul nume@politia.local pentru că aceasta din urmă NU FUNCŢIONEAZĂ pe internet) după care postaţi pentru a anunţa acest lucru în topicul "Sprijin pentru accesul în aria dedicată poliţiştilor" specificând că aţi asociat adresa de e-mai oficială contului de mebru.
   Detalii despre adresa de e-mai oficială găsiţi aici: Cum se obţine e-mail oficial de serviciu @politiaromana.ro?

   2. - O altă modalitate excepţională mult mai anevoioasă şi care nu vă asigură/garantează reuşita, dar prin care ne putem asigura că sunteţi poliţist/ă, este când un membru ce are deja acces acolo (sunt membrii care au + sub avatar), vă cunoşte (recunoaşte) personal şi confirmă pentru dvs. în aria privată, astfel ne oferă o minimă garanţie că sunteţi angajat al Poliţiei Române. Nu ne interesează să aflăm date cu caracter personal, doar dorim să ne asigurăm că dvs. sunteţi şi în realitate ceea ce afirmaţi.
   Pentru a facilita membrilor care nu au încă acces, dar doresc acest lucru, să poată lua legătura cu colegii lor, ce au deja acces în aceea arie, am iniţiat acest topic:
   În acest topic puteţi căuta membrii din zona / unitatea de poliţie unde activaţi cărora să le solicitaţi ajutorul. Tot în acest topic puteţi posta solicitarea voastră de a fi contactaţi de către colegii din structura / unitatea / zona unde lucraţi, pentru ca ulterior cel puţin unul dintre aceştia să confirme faptul că sunteţi poliţist.

   NUMAI dacă niciuna dintre etapele de mai sus nu au rezolvat problema şi abia după ce aţi postat deja o solicitare în topicul mai sus amintit, am rugămintea să timiteţi un mesaj personal @Administrator şi voi încerca să vă ajut să contactaţi poliţişti care să confirme pentru dvs.

   Nu trimteţi solicitări pentru acces în aria privată prin intermediul formularului de contact "Contactaţi-ne" - pentru că nu sunt luate în considerare. Urmaţi procedura descrisă aici.

   În conformitate cu prevederile legale, site-ul Politisti.ro protejează intimitatea şi confidenţialitatea membrilor săi. Nu vom dezvălui niciun fel de informaţii despre utilizatorii forumului către terţe părţi, fără acordul prealabil al acestora.

   De asemenea, utilizatorii acestui forum au obligaţia de a păstra confidenţialitatea asupra numelor reale ale membrilor, dezvăluirea unor date personale pe acest forum este o decizie personală, iar responsabilitatea aparţine exclusiv utilizatorului care face acest lucru.
  • TOTeu4ever
   By TOTeu4ever
   Buna ziua, am si eu o nelamurire in urmatoarea situatie:
    
   Sunt de vreun an si ceva in Sibiu (detasat cu munca), intre timp mi-am obtinut viza de flotant pe Sibiu, pentru a putea sustine examenul pentru categoria B in Sibiu. Problema este urmatoarea: Urmeaza sa ma intorc inapoi in Bucuresti unde si am domiciliul pe buletin iar nelamurirea mea este daca pot sustine examenul teoretic si practic in Bucuresti cu toate ca eu am viza de flotant valabila pana in octombrie 2014 in Sibiu? Scoala am facut-o in Sibiu.
    
   Multumesc anticipat!
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.