Jump to content
POLITISTI.ro

Modificare art 33 din legea 303/2004 magistratura


shasa

Recommended Posts

doresc pentru inceput formarea unui grup cu care sa intentionez sa facem un memorium la csm pentru a modifica in art 33.din legea 303/2004 termenul de ofiter cu cel de organ de cercetare penala al politiei judiciare care sa fie licentiat in drept si sa aibe vechime in munca de 5 ani pe aceasta linie de munca, avand in vedere ca in codul de procedura penala sunt numite organe de cercetare penala ofiterii si subofiterii de politie judiciara fara a face vre-o distinctie intre atributiile acestora pe linie de procedura penala fiind discriminatoriu faptul ca un ofiter care face aceiasi munca de cercetare penala ca si un subofiter sa poata sa se inscrie la examenul de admitere si subofiterul care are studii superioare si este organ de cercetare penala sa nu poata .

Mizez pe faptul ca in cpp ofiterul nu are atributii specifice in plus fata de subofiterul care are studii superioare,legea 303 fiind din 2003 cand subofiterii care terminau studiile superioare erau avansati in corpul ofiterilor.

Astept doritori pentru cine intereseaza las numarul de telefon [cenzurat]

Edited by Catalin
Eliminare nr de telefon
 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

shasa cred că e mai bine să nu lași numărul de telefon, întrucât e o pagină publică, ce poate fi accesată de oricine (folosește link-ul Report, iar un moderator o să elimine numărul din post).

În legătură cu propunerea ta, nu văd niciun inconvenient care să împiedice o dezbatere chiar aici.

Link to comment

CSM nu are initiativa legislativa :)

a fost atacat ca si neconstitutional insa s-a considerat ca este inadmisibila deoarece nu exista o discriminare ci doar o limitare legislativa ce poate fi modificata doar prin lege, de catre Parlament sau Guvern (OG).

Edited by maxu08
 • Upvote 2
Link to comment

O bilă verde pentru maxu pentru informația corectă. Așa este. Potrivit art.74 alin.(1) din Constituţie, iniţiativa legislativă aparţine Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. În ceea ce priveşte iniţiativa cetăţenilor, aceasta poate fi exercitată numai cu respectarea prevederilor art.74 alin.(1) din Constituţie, referitoare la reprezentativitatea iniţiativei, şi ale alin.(2), referitoare la materiile ce nu pot face obiectul acestei iniţiative. Astfel, potrivit alin.(1) iniţiativa legislativă poate aparţine unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

Edited by Dan
Link to comment

da, la ministerul jusititiei si la MAI - oricum se vor cere avizele prinvd un eventual proiect legislativ.

Personal nu vad nici o sansa - totul se leaga de Absolvirea Academiei, adica de existenta studiilor superioare. Subofiterii nu au Academia, nu?

BTW, mai exista subofiteri - parca sunt agenti, nu? Si nu termina Academia, ci Scoala de Agenti. sper sa nu le incurc

Link to comment
 • Moderator

Da, dar shasa se referă la agenții licențiați în drept și care au vechime ca organ de cercetare penală al poliției judiciare de minim 5 ani.

Link to comment

da, dar tot nu sunt absolventi de Academie :) licentiat in drept poate insemna si facultatile de Petrosani, de exemplu. este o parere personala, nu spun sa nu incercati.

dar procedura va dura ani de zile iar preambulul trebuie sa fie magnific de argumentat ca sa fie luat in seama. Plus o sustinere de nive sindical national, altfel nu are nici un rost.

Link to comment
 • Active member

Max, nu cred ca asta este motivul, pentru ca, din pacate, sunt si multi ofiteri promovati din agenti, cu agronomia la baza, ulterior facand si dreptul pe la o univ. bomba.

Deci, nu cred ca tine de scoala absolvita, ca e Academia sau o univ pe la Petrosani.

Edited by Ben
 • Upvote 1
Link to comment

Avand in vedere ca si licentiatii la spiru (civilii) pot sustine examen la INM nu vad de ce nu ar putea si agentii sa aiba acelasi drept pentru ca dificultatea examenului elimina orice indoiala cu privire la pregatirea teoretica a celor admisi...

Link to comment
 • Moderator

Ben are dreptate, pentru că până la urmă trebuie să susțină un examen și nu îl văd pe inginerul agronom, sociologul, psihologul sau mai știu eu ce absolvent de facultate Biotera să-l treacă.

Link to comment

Modificarea legislativa se pare ca e singura varianta de corectare acestei "discriminari"! Ma gandeam sa pornesc o corespondenta cu un membru al Parlamentului Romaniei poate reuseam sa-l sensibilizez sa introduca el o initiativa de modificare legislativa.

Problema e ca s-ar putea sa nu fie receptivi, decat dupa alegerile parlamentare din decembrie?

Daca exista alt coleg cu cunostiinte printre "conducatorii nostrii stimati ai tarii" ii pot pune la dispozitie corespondenta purtata cu Consiliul National pentru combaterea Discriminarii.

Daca imi poate posta cineva un link spre decizia Curtii Constitutionale care a tratat acest aspect si au respins-o ca inadmisibila, apreciind ca este o limitare a legii si nu o discriminare, va rog sa-mi indicati si mie adresa. Am intalnit cazuri cand Curtea isi reconsidera pozitia, vezi Decizia 500/2012. Multam!!!

Link to comment
 • Moderator

Dacă nu te deranjează, poți posta aici răspunsurile de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării să le vedem toți. Sunt curios să vad argumentația lor.

Link to comment
 • Active member

Problema e ca s-ar putea sa nu fie receptivi, decat dupa alegerile parlamentare din decembrie?

Ba mai degraba sunt receptivi inainte de alegeri pt ca au nevoie de votul tau :D , logic. Tocmai de aceea este bine sa contactezi unul sau pe toti parlamentarii din circumscriptia ta electorala.

Link to comment

Alesii locali din zona unde locuiesc eu, adica Galati, s-ar putea sa nu mai prinda inca 4 ani de "beneficii", asa ca degeaba ii scriu lu' unu care isi va pierde ciolanul peste doua luni.

Link to comment
 • Active member

Ca nu sunt unii si vor fi altii in locul lor alesi, cineva din Galati tot va fi. N-are cum sa ramana zona respectiva fara deputati si parlamentari. Tocmai de aceea apelezi la toti. La cine se lipeste bine, la cine nu ... Evident nu o sa te duci la unul care mai mult de 1% nu are sanse :) Te duci la jucatorii mari, din ambele tabere. Sau ai preferinte doar PDL? Pt ca numai aia sunt cu acum investiti si cu sanse mici sa fie realesi.

Link to comment

http://legestart.ro/Monitorul-Oficial-316-din-07.04.2006-(M.-Of.-316-2006-366).htm

Potrivit art. 2 alin. (3) din Legea nr. 47/1992, Curtea Constitutionala nu poate modifica sau completa prevederile legale supuse controlului de constitutionalitate. Astfel, Curtea Constitutionala nu este legislator pozitiv si nici nu are dreptul de a impune legiuitorului introducerea in textul legii in vigoare a unei alte dispozitii decat cele existente in cuprinsul acesteia.

Deci mai ramane modificarea legislativa!!!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.