Jump to content
POLITISTI.ro

Altercatie in trafic, amenintari, nervi, etc

Cml

Recommended Posts

Va salut!

Am urmatoarea istorisire, dilema si intrebare:

Era pe banda de langa trotuar, viteza in jur de 40-50; vreau sa schimb banda deoarece imi iasa un obstacol in fata, vad un loc pe banda de langa ax, intre doua masini, distanta intre ele destula; semnalizez pentru vreo 3 secunde, incep manevra, dupa care imi dau seama ca conducatorul depasit, accelerase in timp ce eu am inteprins manevra si este obligat sa franeze. Eu aveam 50-55 ( am luat prima amenda ever, pt viteza, de cand am carnetul, asa ca nu mai depasesc vitezele admis de lege).

Asta fiind relaterea, conducatorul devine idiot si ma urmareste cu masina ba pe stanga, ba pe dreapta, se cearta cu mine etc. La un moment dat ma depaseste si opreste, intr-un ritm agresiv ( ca si un filme ). Scot masina din viteza, el vine la mine, deschid usa; urmeaza schimbul de replici, se face ca da in mine, moment in care sunt teribil amuzant si il iau la misto, eu avand o oarecare pregatire fizica.

Spune in continuare ca mi-a luat numarul si ca merge la politie, in continuare misto din partea mea... Intr-un final se baga in masina si pleaca.

Intrebarile:

1. Exista vreo sanctiune pentru taiat calea, daca nu se produce nici un fel de accident? ( Fac in jur de 100 de km in oras, in fiecare zi si mi se taie calea cam de vreo 5 ori pe zi si da mai tai si eu ) Daca da, care sunt dovezile de care ai nevoie?

2. Ce parere aveti despre metoda idiotului de a se da in spectacol; pentru ce anume poate fi pedepsit?

3. Am un temperament disciplinat, dar daca sunt atacat, am sa ma apar; Tot eu o sa pic vinovat, daca disputa fizica esta castigata de mine, eu actionand in esenta "cea mai buna aparare este atacul"?

• Upvote 1
  • Downvote 1

art. 35 din OUG 195/02

(1) Participantii la trafic trebuie sa aiba un comportament care sa nu afecteze fluenta si siguranta circulatiei, sa nu puna in pericol viata sau integritatea corporala a persoanelor si sa nu aduca prejudicii proprietatii publice ori private.

Art. 109 din OUG 195/02

(1) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac direct de catre politistul rutier, iar in punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei de catre politistii de frontiera.

(2) Constatarea contraventiilor se poate face si cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate si verificate metrologic, consemnandu-se aceasta in procesul-verbal de constatare a contraventiei.

Pai cam niciodata nu este un politist de fata cand ti se taie calea sau tai calea, pentru ca daca ar fi nu ai face aceasta fapta.

Neexistand nici mijloacele de de constatare, asta inseamna ca cei care fac aceasta fapta nu pot fi pedepsiti, decat daca rezulta un accident?

• Moderator

După cum vezi, ți-ai răspuns singur la întrebare.

Totuși e bine să eviți pe cât posibil astfel de confruntări în trafic, lucrurile pot degenera și niciodată nu aduc nimic bun, ba din contră.

Camera de filmat in masina ... ca la rusi ... si apoi poti reclama la politie ,,, dar in traficul de la noi nu cred ca vrei sa-ti pierzi timpul cu vreo 5 reclamatii pe zi ... chiar daca ai proba video la fiecare. Vei ajunge un "reclamangiu" care la un moment dat nu va mai fi bagat in seama de poltisti!