Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Acţiuni de prevenire şi informare, pe litoralul Mării Negre

Joi, 30 august 2012, reprezentanţii Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane (ANITP) alături de cei ai Institutului pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii (ICPC) au desfăşurat o serie de acţiuni de prevenire şi informare, pe litoralul Mării Negre, în Tabăra Delfinul din Năvodari.

Aproximativ 50 de copii cu vârste cuprise între 7 şi 16 ani au participat la activităţi interactive şi concursuri, al căror scop principal a fost acela de a înţelege riscurile traficului de persoane, modalităţile prin care pot preveni pericolul de a fi victime, precum şi aspecte legate de prevenirea delicvenţei juvenile.

Reprezentanţii ANITP şi ICPC au răspuns întrebărilor copiilor şi au oferit premii celor mai activi dintre aceştia. Minigile de plajă, tricourile inscripţionate, plăcile de friesbee, CD-urile, pliantele tip evantai şi mai ales batoanele de ciocolată au făcut deliciul copiilor din tabără care s-au întrecut în cunoştinţe referitoare la traficul de persoane.

Acţiunea desfăşurată în Tabăra Delfinul face parte din Campania Bucură-te de vară în siguranţă...departe de traficanţii de persoane! desfăşurată de ANITP în parteneriat cu Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România - AIDrom şi Institutul pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii, în perioada iunie - august 2012 pe litoral.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

A.N.I.T.P.

Link to comment
  • 1 month later...

„Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”

În perioada 15 - 19 octombrie a.c., Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane - 18 octombrie - subsumate unei campanii de informare intitulate: “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”.

Marcarea Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane este un exerciţiu de creştere a gradului de conştientizare a populaţiei asupra riscurilor acestui fenomen.

Campania “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane” cuprinde 5 evenimente centrale (Bucureşti), 1 mesaj european transmis de conducerea ANITP la Reuniunea Raportorilor Naţionali (Bruxelles) si mai multe evenimente la nivel regional. Fiecare dintre cele 15 Centre Regionale ale ANITP desfăşoară la nivel local activităţi de informare şi prevenire destinate publicului larg, cât şi categoriilor vulnerabile.

Evenimente centrale:

- 17 octombrie - Conferinţa europeană antitrafic- „O persoană informată este o persoană protejată”, organizată în parteneriat cu AIDROM;

- 18 octombrie - Conferinţa internaţională dedicată Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, eveniment la care participă factori de decizie din România şi statele membre UE, diplomaţi şi reprezentanţi ai societăţii civile;

- 18 octombrie - „Să luptăm împreună împotriva traficului de persoane” - eveniment organizat de Centrul Regional Bucureşti la care participă aproximativ 1000 de elevi şi liceeni;

- 15-19 octombrie - Flash-mobs - „Ia-ţi 4 minute şi începe lupta împotriva treficului de persoane”, evenimente organizate în parteneriat cu Fundaţia Raţiu în Bucureşti şi alte 7 judeţe din România;

- 15-19 octombrie - Proiecţii film artistic „Loverboy” şi discuţii libere în 80 de licee din 14 Judeţe, serie de evenimente organiyate în parteneriat cu Asociaţia Culturală Macondo.

Informaţii de background:

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată „Zi Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.

Acest demers a fost considerat un pas important întreprins de către Comisia Europeană în contextul asumării, pe termen lung, a angajamentului de a preveni şi combate traficul de fiinţe umane.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact: Mădălina TURZA, telefon: 021 311 89 81, fax: 021 319 01 83, mobil: 0741242551, e-mail: presa.anitp@mai.gov.ro

Link to comment
  • 4 weeks later...

Cunoscutul pilot de raliuri Titi Aur va fi prezent vineri la Buzău, pentru a participa la o campanie de prevenire a accidentelor de circulație. Pilotul de raliuri, campion al României de opt ori, va face o demonstrație de îndemânare auto pe platoul Dacia din municipiul Buzău.

Evenimentul se va desfășura cu începere de la ora 12, în Piața Dacia din municipiul Buzău. Buzoienii care vor fi prezenți vineri pe platoul Dacia au ce învăța: Titi Aur va face o demonstrație de conducere defensivă, lecție promovată de Serviciul Rutier din cadrul IPJ Buzău si de Asociația de Întrajutorare „Ionașcu Filofteia Dănuța”.

Link to comment

f buna ideea. nu ai crede ca un pilot de raliu poate fi asa de dedicat sigurantei rutiere. la cursurile lui iti umple capul cu lucruri despre cum sa conduci safe. Bravo lui si celor de la politie care au avut ideea.

o alta idee ar fi ca Titi sa invete politistii sa conduca ca la raliu, in mod cert v-ar folosi in meserie :) mie mi-a placut :)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.