Jump to content
POLITISTI.ro

Pot primi amenda pentru tulburarea linisti publice


BBsTyLe

Recommended Posts

Buna seara, am si eu o intrebare legata de o amenda.

Intr`o seara eram intr`un parc cu un grup de prieteni, eram 4 la numar, 2 dintre ei erau putin cu chef, au venit 2 politisti la noi, cerandu`ne datele si spunand ca am facut galagie, galagie a fost, dar eu personal nu am facut deloc. Inainte de plecarea politistilor, ne`au transmis ca toti avem cate o amenda de 500 lei. As vrea sa imi dati un sfat, ce pot sa fac cu aceasta amenda, avand in vedere ca nu sunt vinovat cu nimic, poate singura mea vina este ca nu mi`am ales cum trebuie prietenii. Am auzit de la cineva ca amenda se poate platii si in rate, este adevarat? Mentionez ca sunt si minor, anul acesta fac 18 ani, si nu am venit sa platesc cei 500 lei, luati pe nedrept.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Ce fel de polițiști erau? Din Poliția Română sau erau locali?

Amenda nu se plătește în rate.

Link to comment
Share on other sites

@Cristi .. venit, adica sursa de bani

@Marius .. din Politia Romana, nu am avut treaba cu politia pana acum, locali sunt aceia cu masina albastra, nu? politisti care au venit aveau logan alb...

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Eu am o bănuială, că doar v-au spus asta ca să vă fie învățătură de minte și să fierbeți un pic. Poate vă băgați mințile-n cap și nu se mai întâmplă altă dată.

A ajuns la vreunul dintre amici procesul-verbal acasă? (vine prin poștă)

Link to comment
Share on other sites

Da, a ajuns, ieri la unul dintre noi, azi la 2... printre care si mie.

@Marius am citit undeva, unde spunea ca daca nu ai venit mare se poate plati si esalonat amenda, daca eu am venitul, decat alocatia, care e 42 de lei..sau cat este, de unde sa am sa platesc 500 lei, in 20 de zile?

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Trebuie neapărat să-ți anunți părinții. Dacă e așa cum spui tu și nu ești vinovat, cu siguranță părinții te vor ajuta, eventual vor formula o contestație în instantă și există șanse să scapi.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Contestarea unei contravenții în instanță e ceva similar unui proces civil sau penal.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Dacă ești sigur că amicii tăi vor recunoște în fața unui judecător că doar ei au făcut tărăboi, atunci ia legătura cu un avocat și poți depune o contestație la judecătorie. Avocatul știe ce trebuie făcut mai departe.

Link to comment
Share on other sites

Dupa atitudinea ta, se pare ca si tu ai ceva de ascuns...

Dacas stii ca nu ai gresit, de ce sa platesti ?! :doh:

Link to comment
Share on other sites

Dupa atitudinea ta, se pare ca si tu ai ceva de ascuns...

Dacas stii ca nu ai gresit, de ce sa platesti ?! :doh:

ai vreodata prin instante ca sa stii despre ce este vorba? ce avocat crezi ca te apara ptr o amenda de 500 ron? te costa mai mult procesul decit amenda! La care adauga si timpul pierdut asteptind sa iti vina dosarul la rind.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Mai sunt și avocați care se ocupă cu astfel de situații. Nu trebuie să-și bată prea mult capul și chiar dacă câștigul lor nu este important, printre picături, ei tot petrecându-și timpul pe la judecătorie, rezolvă și astfel de contestații. Concurența e mare și mai ales dacă este la început, nu are clienți cu probleme importante. Este suficient să mergi la judecătorie și găsești imediat acolo câțiva astfel de avocați amatori și specializați numai pe contravenții.

Link to comment
Share on other sites

nu te contrazic, or fi. insa daca as datora 500 ron amenda nu cred ca as plati 250 ron onorariu avocat (adica 50% din valoarea) ptr un proces la acre am 50% sanse sa cistig. mai simplu este sa platesc amenda altfel imi majorez pierderea cu 50% :)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Member

Daca ai fost sanctionat conform Legii 61 /1991 art 3 pct 26 pt tulburarea linistii intradevar sanctiunea minima este de 500 lei,insa daca ai spus ca esti minor se injumatatesc minimile si maximele amenzii deci ar trebui sa achiti in 30 de zile 250 lei!

Link to comment
Share on other sites

Cipri83, nu este obligatoriu acest lucru, depinde cat a stabilit agentul constatator.Amenda pentru minor este cuprinsa intre 250 lei si 750 lei, in acest caz.Deci poate stabili tot 500 lei.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Ce vorbesc ei acolo este despre situația în care amenda nu o achiți în termenul prevăzut de lege și este trimisă în debit.

Ca să înțelegi cum stă treaba:

Poliția te sancționează cu o amendă și conform legii trebuie să o achiți într-un termen, dacă o achiți în termen și faci dovada cu chitanța la poliție, aunci totul se încheie acolo. Dacă nu o achiți în acel termen, atunci procesul verbal este trimis administrației financiare, pentru a trece la executarea silită.

După ce intră pe fir cei de acolo, poți spune că tu ai o datorie față de administrația financiară. Cei de la administrația financiară trebuie să te determine să plătești, iar în acest stadiu se mai spune și că amenda respectivă ți-a fost adăugată la datoriile celelalte față de stat. Dacă tu te vei duce și vei plăti doar 100 de lei, cei de la financiar nu vor zice nu și îți vor lua banii, scăzând din datoria reapectivă. Dar trebuie să știi că datoria aia, crește o daă cu trecerea timpului, deoarece cei de la adiminstrația financiară adaugă și penalizări ori dobânzi pentru întârzierile la plată.

Link to comment
Share on other sites

Am inteles, o intrebare mai am, daca fac rost de bani sa platesc amenda, unde anume o platesc? dupa mai trebuie sa fac ceva? am vazut ca zis mai sus ca trebuie sa fac dovada cu chitanta la politie..

Link to comment
Share on other sites

Daca insisti cu aceasta problema, incerc sa-ti explic cum sta treaba.Normal amenda poate fii achitata de tine integral in maxim 30 zile de la primirea procesului-verbal, iar chitanta de plata trebuie inaintata subunitatii de politie din care face parte agentul constatator.Daca in acest termen nu ajunge chitanta de plata la politie, procesul-verbal este inaintat la Directia Impozite si taxe de la primaria de la locul tau de domiciliu.Reprezentantii primariei o sa te instiinteze despre cuantumul amenzii si modalitatea de plata,moment in care tu poti face o intelegere cu acei functionari care pot accepta plata in rate. In situatia in care nu o platesti nici in aceasta faza,reprezentantii primariei inainteaza procesul-verbal de contraventie judecatoriei cu propunerea de transformare a amenzii in munca in folosul comunitatii.Judecatoria analizeaza cererea si va emite o hotarare judecatoreasca prin care te obliga la un anumit numar de ore de munca in folosul comunitatii , apoi emiteun mandat de executare a orelor de munca in folosul comunitatii, un exemplar fiind trimis subunitatii de politie, iar altul primariei de la locul de domiciliu, unde urmeaza sa fie executate orele de munca stabilite de judecator. Procedura mai poate continua in caz de neefectuare a orelor de munca, dar cred ca explicatia este suficienta in acest moment.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.