Jump to content
POLITISTI.ro

Permis strain retinut in Romania


Pagubit
Go to solution Solved by Catalin,

Recommended Posts

Buna ziua, am vazut o postare mai veche referitoare la un permis italian supendat, in aceeasi situatie am fost si eu si as dori daca se poate sa ma lamuriti referitor la un fapt si anume, eu am depus o cerere notariala plus actele doveditoare (cerute de dl. politist) si mi s.a inapoiat permis, dar cu posibilitea de a conduce pe o perioada de 24h timpul necesar parasiri teritoriului romanesc.Mie mi s.a ridicat permisul in moldova in vizita pe acele meleaguri, eu insa stau in muntenia, am reusit sa ajung acasa in cele 24h dar nu am reusit sa parasesc tara, stiu ca nu mai am voie sa conduc pana la expirarea suspendari, intrebarea mea este: Voi avea probleme la trecerea vamala (intentionez sa parasesc tara in 10 zile / precizez ca masina NU va fi condusa de mine, voi fi un simplu pasager).

Ma framanta gandul acesta ca as putea avea probleme la vama ca simplu pasager.

Multumesc,

Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Dacă nu conduci tu, nu ai de ce să-ți faci probleme. Te-ai angajat că vei părăsi țara în 24 de ore în condițiile în care conduci. Această posibilitate este pentru cei ce se află în tranzit și nu pot apela la vreun cunoscut care să le conducă mașina pentru a părăsi țara. Dacă te-ai răzgândit sau nu ai reușit să ieși din țară în acel termen, nu este nicio problemă atât timp cât nu conduci.

Nu trebuie să privești acel angajament al tău ca pe o expulzare, dreptul tău de ședere în România nu este afectat deloc, este vorba doar de o posibilitate oferită de lege prin acel angajament tocmai pentru a nu se afecta dreptul la liberă circulație.

 • Upvote 3
Link to comment
 • 2 years later...

Mi-a fost retinut permisul de conducere (preschimbat in UK) pe teritoriul Romaniei pentru o alcolemie de 0.11. Agentul de circulatie m-a indrumat sa sustin examenul 13/15 pentru a-mi se reduce pedeapsa la 30 zile. M-am prezentat, am luat examenul, am facut dosar cu cerere catre comandant...... si mi-au spus sa vin cand se implinesc 30 zile de la retinerea permisului. Am fost si surpriza..........nu poate sa-mi dea permisul pentru ca e englezesc si nu este baza comuna cu UK sa se poata vedea daca am avut 'probleme' acolo.

Care sunt pasii de urmat pentru a-mi redobandi permisul ???

Permisul de conducere il trimit in UK sau ramane pe raza judetului unde a fost retinut ??

 

 

Link to comment
 • 3 years later...

Va salut! Am schimbat permisul de conducere romanesc in 2014 cu echivalent spaniol care mi-a fost retinut in jud. Gorj pt 30 de zile care au trecut. Am primit o notificare de la politia Gorj ca in termenul de suspendare sa solicit ramanerea permisului in Romania. Nu am facut-o pt ca adresa aceasta a sosit dupa expirarea term de suspendare. Acum intrebarea este cum imi pot recupera permisul? Trebuie sa merg in Spania? Pot sa solicit permis romanesc si sa se anuleze celalalt? Am cat.B,C,D,E. Sau sa imputernicesc la notar pe fratele meu sa-l ridice? Nici macar nu stiu unde, in ce oras l-au trimis.Puteti sa ma ajutati? As dori sa il schimb cu echivalent romanesc cum am avut. Va multumesc anticipat!

 

Link to comment
 • 2 months later...

 Vă aduc la cunostinţă, că: pe data de 08.09.2018, la iesirea din localitatea Dărmănești am depăsit limita de viteză,  fiind inregistrat cu aparatul radar. Ca urmare am primit un PROCES VERBAL (seria PSVX № 170206), in rezultatul cărui am primit o amendă (9 puncte)si retinerea permisului de conduire. Tin să precizez că este permis eliberat de Ucraina, și locuiesc tot în Ucraina, si mi-i foarte greu fără permis, dearece nu-mi pot efectua serviciu, si sunt nevoit să fiu  şomer. Amenda am plătit-o in cel mai scurt timp. Polițiștii au spus că mi se va trimite permisul acasă prin poştă in cel mult două-trei săptămâni, dar a trecut deja peste o luna, si nu-i nici un rezultat.

Rog informații referitor situația data. Incă vreau raspuns la urmatoarele intrebări:

1. Dece incă nu am primit permisul;

2. Cât timp trebuie să astept ca să-l primesc.

Link to comment
 • 3 months later...
 • 5 months later...

Buna ziua tuturor. 

Am și eu o întrebare în urma unei greșeli comise cu mâna mea...

- Aseară mă aflam în jurul orei 00:30 într-o localitate, mergând regulamentar, când de pe o străduță îmi iese in fata o mașină fără nici macar sa se uite daca pe strada principala (unde mă aflam eu) circula mașini. Am frânat și m-am supărat și am accelerat puternic , mașina și-a luat avânt și am ajuns la 119km/h, in acel moment un echipaj al politiei ma tras pe dreapta si mi-a expus motivul. Nu am și nici n-am avut nimic de obiectat, au perfecta dreptate, am avut vina totala, nu trebuia să mă ambalez și să reacționeze așa in fata mașinii ce mi-a ieșit în față. Fapta este consumata, întrebarea este.

 

- Permisul mi-a fost suspendat pentru 90 zile, permisul meu este spaniol, eu lucram cu mașina, și pt 3 luni de zile nu mai pot să mă mișc deloc aici, ¿ Pot merge la Rutiere pentru a-mi recupera permisul spaniol chiar daca nu pot conduce în Romania ? Și eventual sal iau sa plec în alta tara până îmi trece suspendarea ? 

 

Va mulțumesc anticipat.

Link to comment

Buna ziua.

 

Aș dorii sa știu dacă îmi pot recupera permisul (spaniol) care mi-a fost luat ieri 28.07.19 de către un echipaj de politie. Vina a fost în totalitate a mea, m-am supărat pe un șofer care sa băgat destul de urat in fata mea, am accelerat, l-am depasit și n-am mai ținut cont de viteza cu care mergeam...drept urmare sa întâmplat cea ce era corect sa se întâmple. 

 

 

Doresc să-l recuperez, deoarece vreau sa plec din tara timp de 3 luni cat tine suspendarea și să îmi continui activitatea de șofer. Am înțeles de la niste rude că este posibil printr-o declarație pe propria răspundere, este adevărat ? 

 

Va mulțumesc anticipat pentru timpul acordat. 

Link to comment
 • 3 months later...

Buna,

Acum mai mult de 6 luni am avut un accident la o construcție de drumuri, unde lipsea indicatoare de intrare interzisă (muncitorii au uitat să pună înapoi după ce au terminat lucrările pe ziua respectivă), era noapte și ploaie torențială, iar eu am intrat într-o groapă pe drumul respectiv, care n-a fost închis și bine semnalizat, în urma căruia i s-a rupt piciorul soției. Mi s-a luat permisul de conducere, iar soția a pus plângere la sfatul avocatului. Au trecut deja 4 luni, iar soția nici n-a fost programat la medic legal, iar procuratura de fapt nu face nimic cu cazul. Întrebarea mea este ce pot să fac, cel mai important ar fi redobândirea permisului eliberat de către organele din Anglia. Mulțumesc pentru răspunsuri.

Link to comment
 • 1 month later...

Salut. 

Am permis Elvețian, având rezidență acolo. 

In Romania, daca încalc o lege care prevede ridicarea permisului, cum ar fii mersul pe linia de tramvai, mi se poate anula permisul in situația următoare? :

Polițistul imi cere permisul si nu il prezint, spunând ca nu-l am la mine. Poate anula un permis elvețian fara sa il ridice si/sau sa il aibe in mână? 

Va multumesc pentru răspunsuri. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.