Jump to content
POLITISTI.ro

Controale ale poliţiştilor în zona cluburilor şi discotecilor


NewsBot

Recommended Posts

Acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale în zona discotecilor, barurilor și a cluburilor de noapte

În perioada 17 - 19 august a.c., Direcţia de Ordine Publică – I.G.P.R., împreună cu Direcţia de Investigaţii Criminale şi Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate vor coordona, la nivel naţional, o acţiune ce are ca obiectiv prevenirea faptelor antisociale comise în zona discotecilor, barurilor, cluburilor de noapte şi altor localuri de alimentaţie publică.

Astfel, poliţişti din cadrul serviciilor de ordine publică şi investigaţii criminale, împreună cu poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, prevenirea furturilor din patrimoniul public şi privat, depistarea persoanelor care practică prostituţia şi proxenetismul, precum şi pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă.

Totodată, poliţiştii vor acţiona, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, pentru depistarea şi tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea bunurilor obţinute din comiterea de infracţiuni şi sancţionarea celor care încalcă prevederile legale.

De asemenea, se va urmări asigurarea măsurilor de ordine internă în localuri, cu respectarea prevederilor Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi a Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de de încălcare a unor norme de convieţuire socială.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Controale ale poliţiştilor în zona cluburilor şi discotecilor

În urma unei acţiuni care a avut loc la nivel naţional, în perioada 17 - 19 august a.c., au fost depistate peste 440 de persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni şi 32 de persoane urmărite în temeiul legii. De asemenea, au fost aplicate peste 12.700 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea pentru încălcarea legislaţiei rutiere şi normelor de convieţuire socială. În această perioadă, ca urmare a activităţilor preventive desfăşurate de poliţişti a fost redus semnificativ numărul incidentelor care au dus la tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

În perioada menţionată, Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Direcţia de Ordine Publică, Direcţia de Investigaţii Criminale, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate a coordonat o acţiune, la nivel naţional, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă civică în zona discotecilor, barurilor şi altor unităţi similare.

Poliţiştii au urmărit prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă în mediul stradal, a furturilor din patrimoniul public şi privat, precum şi depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale.

Astfel, în urma controalelor şi verificărilor efectuate de poliţişti, au fost depistate 538 de infracţiuni de comiterea cărora sunt suspectate 444 de persoane, 19 dintre acestea fiind reţinute sau arestate. De asemenea, au fost depistate 32 de persoane urmărite în temeiul legii.

Totodată, poliţiştii au aplicat peste 12.700 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, peste 3.350 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, peste 8.000 pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, restul faptelor vizând nerespectarea prevederilor legale referioare la protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi la paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Pe parcusrsul activităţilor desfăşurate au fost confiscate bunuri în valoare de peste 82.400 de lei.

La data de 19 august a.c., poliţiştii din Galaţi l-au depistat pe C. Laurenţiu, de 26 ani, din Galaţi care avea în autoturismul pe care îl conducea două bâte şi un spray iritant lacrimogen. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Poliţiştii de investigaţii criminale din Bacău l-au depistat pe Aramis B., de 19 ani, din Bacău, pe numele căruia Judecătoria Bacău a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Cel în cauză are de executat o pedeapsă privativă de libertate de doi ani şi două luni pentru săvârşirea unor infracţiunii de furt calificat. Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.

În aceeaşi zi, poliţiştii din Târgovişte l-au depistat în apropierea unui bar pe I. Narcis, de 24 ani, care avea asupra sa un pliculeţ sigilat ce conţinea substanţe etnobotanice. În cauză au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea de infracţiuni prevăzute de Legea Nr. 143/ 2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, urmând ca dosarul să fie înaintat spre soluţionare unităţii competente.

Poliţiştii de investigaţii criminale din Satu Mare au întocmit patru dosare penale, din care două pentru prostituţie şi două pentru proxenetism.

În fapt, s-a stabilit că M. Nagy, de 21 de ani şi P. Toni, de 20 de ani, îndeamnă, înlesnesc şi trag foloase de pe urma practicării prostituţiei de două minore de 14 şi 15 ani, ambele din judeţul Satu Mare. Cercetările continuă faţă cei doi sub pentru proxenetism, iar faţă de minore pentru prostituţie.

În urma organizării spectacolului Zilele Feteştiului, în seara zilei de 19 august a.c., în jurul orei 19.45, o patrulă a Poliţiei Municipiului Feteşti l-a depistat D. Sandu, de 52 ani, din localitate, care avea asupra sa, pe sub haine, la brâu, un cuţit cu lungimea totală de 31 cm, introdus într-o teacă din material textil. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru port, fără drept, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor a cuţitului, urmând a se propune soluţie prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti.

Poliţiştii din Iaşi au identificat un autoturism pentru care fusese introdusă o alertă în Sistemul Informatic Schengen, acesta fiind căutat pentru a fi confiscate sau folosit ca probă în cursul procedurilor judiciare.

De asemenea, poliţiştii din Iaşi, l-au sancţionat pe Ş. Costel, de 45 ani, din localitate, pentru faptul că a fost depistat pe stradă în timp ce consuma băuturi alcoolice şi adresa cuvinte şi expresii jignitoare trecătorilor, refuzând totodată să se legitimeze la solicitarea patrulei de ordine publică.

La data de 17 august a.c., în jurul orei 23.30, a fost identificat în trafic, în municipiul Oradea, un autoturism înmatriculat în Ungaria, condus de un bărbat, de 36 de ani, din Bihor. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul respectiv figurează cu semnalare Schengen ca fiind furat, în data de 23 ianuarie a.c., din Ungaria, fapt pentru care autoturismul a fost indisponibilizat, iar conducătorul acestuia a fost preluat de lucrători din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Bihor pentru cercetări.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 7 months later...

Acţiuni în zona discotecilor

Poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică din ţară au acţionat, în acest weekend, în zona discotecilor, barurilor şi a altor localuri de alimentaţie publică, pentru combaterea faptelor antisociale, respectiv combaterea furturilor, a faptelor cu violenţă, precum şi nerespectarea regulilor rutiere.

Au fost constatate aproximativ 400 de infracţiuni şi aplicate peste 10.000 de amenzi.

În intervalul 6 – 7 aprilie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R., poliţiştii au acţionat în localităţile din mediul rural din ţară, pentru combaterea faptelor antisociale ce se comit în zona discotecilor, barurilor şi a altor localuri de alimentaţie publică.

Astfel, peste 6.500 de poliţişti, sprijiniţi de jandarmi, au desfăşurat, în cele două zile, 3.245 de acţiuni şi controale.

Au fost constatate 407 de infracţiuni şi au fost prinşi 376 de suspecţi de infracţiuni, 6 fiind reţinuţi.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 10.417 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.812 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 267 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 7.385 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (81 pentru consum de alcool şi 2.946 pentru viteză).

Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 2.880.000 de lei.

Totodată, au fost reţinute 295 permise de conducere şi retrase 162 certificate de înmatriculare.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.