Mihai040 Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 Este cineva care a intrat acolo ? Link to comment
Horia Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 Mănânci, calule, ovăz? :ner: Sincer, tu ce crezi? Sunt? Link to comment
georgya Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 Dar tu deschizi pentru fiecare intrebare cate un topic? :ner: Link to comment
Mihai040 Posted August 14, 2012 Author Share Posted August 14, 2012 Scuzaţi, atunci. Nu ştiam că pot să întreb şi asta într-un singur topic. Link to comment
Member cipri83 Posted August 15, 2012 Member Share Posted August 15, 2012 Ca prin minune suntem care am si terminat acolo! :ner: 1 Link to comment
Ziggye Posted August 15, 2012 Share Posted August 15, 2012 Cred ca-s vre-o cateva sute / mii ... Link to comment
Mihai040 Posted August 15, 2012 Author Share Posted August 15, 2012 Faci parte din ăia ? Link to comment
stefanparvu Posted August 15, 2012 Share Posted August 15, 2012 Buna seara! Am si eu o intrebare. O sa aplic la anu pentru un loc la scoala de politie si m-am gandit sa optez pentru Cluj. Unde sunt mai multi candidati pe loc, la Cluj sau la Campina? Link to comment
georgya Posted August 15, 2012 Share Posted August 15, 2012 (edited) Dar crezi ca iti poate spune cineva sigur ce va fi la anul? Oricum prea putin conteaza daca esti bine pregatit. Edited August 15, 2012 by georgya Link to comment
stefanparvu Posted August 15, 2012 Share Posted August 15, 2012 Eu voiam sa stiu unde este concurenta mai mare, atat. Nu ma refeream strict la anul care vine. Ma poate ajuta cineva? Link to comment
Dianna Posted August 15, 2012 Share Posted August 15, 2012 (edited) Concurenta este, de fapt, era intotdeauna mai mare la Campina, normal!!! Pentru ca si intotdeauna erau mult mai multe locuri decat la Cluj!! Edited August 15, 2012 by Dianna 1 Link to comment
Militianu26 Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 Topicul de mai inainte a fost inchis si am deschis altul care sa fie exact pe subiect. Din cate am inteles din ceea ce ati spus e ca scoala de la Cluj si scoala de la Campina sunt egale cu toate ce un politist mi-a zis ca aia e "alta mancare de peste". Link to comment
SuciuCristian Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 Buna dragi utilizatori. Ma numesc Cristian si am varsta de 17 ani. Doresc, ca dupa terminarea celor XII clase sa ma alatur scolii de politie din Cluj si as avea cateva intrebari. Multumesc pentru timpul acordat!! 1. In ce data se fac inscrierile la scoala de politie? In ce data incep studiile la scoala de politie? 2. Din punct de vedere al sanatatii am o "problema", port ochelari cu dioptria de +2.5 la fiecare ochi,dar cu ochelari vad perfect, am sanse sa nu fiu acceptat din aceasta cauza? 3. In cadrul scolii de politie, weekendurile sunt libere? Sau si in weekend trebuie sa stai la scoala? 4. In timpul verii, elevii scolii de politie au liber(vacanta) si ei? Daca da, cat timp? 5. Dupa terminarea scolii de politie,daca eleveul este mutat intr-un oras anume,primeste cazare gratuita(bani pentru chirie,intretinere) sau trebuie el sa-si plateasca chiria si intretinerea? 6. Elevul care stie si Limba Romana si Limba Maghiara este mai avantajat decat cel care stie doar Romana? 7. Cat timp dureaza practica la agenti? 8. Admiterea la Scoala de Politie din Cluj consta in: Probe sportive + sustinerea unui examen. Acel examen dam si din Istorie? Sau doar Romana + Engleza sau Franceza? Multumesc anticipat tuturor care ma ajuta! O zi frumoasa in continuare tuturor Link to comment
iav Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 O să încerc să te ajut cu ceea ce știu. Mai întâii trebuie să te adresezi inspectoratului de poliție din județul unde domiciliezi, care face prima selecție, iar perioada este stabilită în fiecare an prin dispoziție și nu o putem ști de acum. Răspunsul la această întrebare nu ți-l poate da decât medicul de la cetrul medical al M.A.i din județul unde domiciliezi. Da, sunt libere și dacă ai posibilitatea nu ești obligat să stai în școală. Da ai vacanță în timpul verii, vacanță care este de ajuns să o poți petrece și în străinătate (dacă te ține buzunarul). La terminarea școlii nu primești cazare gratuită, dar primești o parte din suma de chirie, iar întreținerea o plătești din salariu. Ce înțelegi prin avantaje? Asta nu știu. Probă medicală, sportivă (sunt eliminatorii), proba scrisă se susține la română și engleză sau franceză la alegere. Link to comment
SuciuCristian Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Multumesc mult pentru raspunsuri "iav". La intrebarea 6: Ma refer daca "esti mai bine vazut" in cadrul scolii daca cunosti si Limba Maghiara? Sau nu conteaza? In legatura cu intrebarea 2. De la ce varsta pot lua legatura(imi pot face analize) cu IPJ Bihor? Este o varsta minima care trebuie sa o am pentru a mi se face aceste analize? Deoarece, doresc sa ma axez pe aceasta meserie 100% si as dori sa imi fac analizele din timp,pentru ca,daca pic viza medicala sa nu ma axez pe acest viitor. Visul meu e de mic sa fiu politist(nu mi-as imagina alta meserie), tata e politist si in familie mai am 4 politisti asa ca asta e destinul meu,traditia in familie Si de asta as dori sa imi fac analizele din timp Multumesc de ajutor. Link to comment
Ionutz88 Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 @SuciuCristian, pe langa ce a precizat colegul @iav: 3. Daca esti de serviciu (la poarta, la bucatarie, etc.) nu prea poti spune ca esti liber. Dar aceste servicii nu le ai in fiecare weekend. 4. Cred ca vacanta era de doua luni, pentru ca ai si practica in perioada de vara. 5. Primesti bani de chirie, dar de cele mai multe ori trebuie sa mai pui din salariu ca sa reusesti sa platesti chiria si cheltuielile aferente. 6. Da, se va intelege mai bine cu persoanele care vorbesc maghiara 7. Nu sunt sigur, dar cred ca aproximativ 6 luni (in decursul celor doi ani) 8. Ca si completare, este vorba despre gramatica limbii romane si gramatica unei limbi straine. Numai bine. Link to comment
SuciuCristian Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Multumesc si tie @Ionutz88 . Astept raspuns si la intrebarea de mai sus daca doresti Multumesc din nou Link to comment
Member BGeorge Posted October 27, 2016 Member Share Posted October 27, 2016 Dupa ce incep inscrierile se face vizita medicala. Inscrierile incep aprox. prin luna Mai, iar regulamentul privind desfasurarea concursului se va publica prin luna februarie. La inscriere ai nevoie de CI si o copie dupa CI, iar dupa ce ai completat acele documente o sa primesti un bilet cu care te duci la centrul medical MAI unde iti vor elibera fisa medicala si iti vor explica ce trebuie sa faci. Link to comment
Ionutz88 Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 @SuciuCristian pe langa ce au adaugat ceilalti colegi, iti pot spune ca nu esti "mai bine vazut" daca vorbesti si limba maghiara. Eventual, daca se fac schimburi de experiente cu elevi/studenti din scolile de politie din Ungaria, vei fi "translator" cand ies in oras. Gandeste-te ca merg elevi din Iasi, Craiova, Constanta, etc., si nu stiu deloc limba maghiara. Referitor la analize, nu vei putea primi un raspuns, pentru ca apar modificari de la an la an (referitor la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a participa la concursul de admitere). Daca tu doresti neaparat, poti incerca si altceva, respectiv, iti faci un set complet de analize (ochi, inima, sange, auz, examinare fizica, etc.) si vezi daca ai probleme. Daca reiese ca ai o "problema", mergi prima data (dupa ce incepe I.P.J.-ul inscrierile) la doctorul unitatii si verifici daca are rost sa te mai inscrii. Poate nu ai probleme medicale si nu ai de ce sa iti faci griji, dar acest lucru il poate spune un medic si nu noi. Oricum, nu neglija invatatul, gandindu-te la posibile probleme medicale. Numai bine. Link to comment
Sebalaur Posted January 15, 2020 Share Posted January 15, 2020 Va salut! Nu am văzut să se fi vorbit despre acest topic aici, sau nu am cautat eu destul, dar am nevoie de mici informații despre această școală. Am 19 ani și sunt student în Cluj. Facultatea pe care o studiez acum, nu pot spune ca a fost cea mai buna alegere a mea, de aceea doresc să mă înscriu la anul la școala de poliție. Nu iau in calcul academia deoarece știu că n-am șanse de intrare. M-am gândit și la academia de jandarmi, dar mai vedem. Totodată, ma intereseaza si Forțele Terestre, și voi incerca anul asta cel mai sigur, dar mai mult ma intereseaza școala asta. Cei ce ati fost aici, cei ce ati absolvit, ma intereseaza câteva aspecte Cum a fost, ce v-a placut, ce nu v-a placut, a meritat? Acum sunteti stabili la locul de munca? Programul cum este si ce voi face in viitor cu această școală? Pentru ce sunt pregătit? Eventual, pot in viitor sa cresc făcând alte cursuri, pregătiri? Multumesc! Nu stiu daca si aici sunt acei oameni care-s realiști ca pe alte forumuri si incep sa ia in ras tot si sa iti ofere răspunsuri penibile, nu am nevoie de așa ceva. Link to comment
Recommended Posts