Jump to content
POLITISTI.ro

Reorganizare politie rurala, episodul septembrie 2012


celestina

Recommended Posts

stie cineva despre ce este vorba in reorganizarea sectiilor rurale pana pe 1 septembrie? pentru ce se cer rapoarte sa solicitam un anume post de politie si daca s-a umblat la postul de secretariat, sau daca in alta parte cei care sunt pe functia de secretariat au facut rapoarte?

Link to comment
 • Moderator

Dacă faci raport prin care vei solicita să fii mutat/ă la un anumit post de poliție, vei pierde dreptul de a primi indemnizația de chirie (pierzi decontarea chiriei).

Ăsta e adevăratul motiv pentru care se cer aceste rapoarte.

 • Downvote 1
Link to comment

Depinde. Spre exemplu, pentru a evita organizarea de concursuri in vederea numirii lucratorilor pe anumite posturi pot recurge la acest gen de rapoarte.

Va supun atentiei insa un aspect interesant din continutul acelui raport in sensul ca : una este " solicit sa fiu mutatat la postul x" sau "sunt de acord sa ma mut la postul x" caz in care pierzi indemnizatia de chirie (in functie de modalitatea de intocmire a dispozitiei seful ipj de numire pe functii)... iar alta este exprimarea de genul "sunt de acord sa fiu mutat in interes de serviciu la postul x" caz in care nu pierzi indemnizatia de chirie.

 • Upvote 8
Link to comment

nu este vorba de indemnizatia de chirie....care se va acorda oricum...ci de prima de instalare care se acorda in cazul mutarii in interesul serviciului ;)

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

nu va fi la cerere nicio mutare

ei au facut "artificiul" asta cu rapoartele tocmai pentru a scapa de acordarea primei de instalare

Link to comment
 • Moderator

Vezi că ce ți-au spus nu e tocmai adevărat.

Ordonanta Guvernului 38 din 30 ianuarie 2003 publicata in Monitorul Oficial 65 din 2 februarie 2003

Art. 18. - (1) Politistii mutati sau transferati, în interes de serviciu, în unitati sau subunitati ale Ministerului de Interne, situate în alta localitate decat cea in care isi au domiciliul, individual sau impreuna cu unitatea ori subunitatea, au dreptul la:

a) indemnizatie de mutare egala cu salariul de baza cuvenit pentru functiile in care au fost numiti la noua unitate sau subunitate;

H.G. nr. 284/2005 privind stabilirea cuantumului si conditiilor de acordare a compensatiei lunare pentru chirie politistilor

Art. 3. — Politistul numit in prima functie sau mutat in interesul serviciului intr-o alta localitate decat cea in care isi are domiciliul beneficiaza de compensatia lunara pentru chirie daca indeplineste cumulativ urmatoarele cerinte: etc.

În concluzie, dacă vei solicita în scris mutarea, vei pierde atât indemnizația de mutare (prima de instalare) cât și compensația lunară pentru chirie.

Link to comment

La sectia mea s-au facut deja rapoarte de catre toti lucratorii , in care am fost de acord sa fim mutati in interesul serviciului la postul de politie X. Astfel ca am beneficia de compensatie de chirie si indemnizatie de prima instalare!

Link to comment

Din cate am inteles eu , daca nu esti de acord sa accepti postul care ti se ofera, esti pus la dispozitie, se formeaza o comisie din care sa faca parte si seful de sectie, si o sa iti mai ofere alte 1.2 locuri, iar daca nu le accepti esti pur si simplu dat afara . Spre deosebire de anul trecut , cand, daca nu acceptai , iti cautai alt loc, unde gaseai ,in tara, !

Astept sa fiu corectat daca am inteles gresit !

Link to comment

la mine la sectie nu s-a cerut nici un raport..... seful sectiei ne-a repartizat cum a considerat ca e mai bine si a trimis hartiile la judet.

Link to comment
 • Moderator

Eu chiar nu înțeleg de ce mai solicită astfel de rapoarte, pentru că oricum în caz de reorganizare, au posibilitatea legală să mute polițistii în interes de serviciu fără să aiba nevoie de acordul lor scris.

Într-un cuvânt, vă pot muta fără nicio problemă acolo unde consideră necesar, chiar dacă sunteți de acord sau nu. Iar prin aceste solicitări bănuiesc că se urmăreste obținerea unor solicitări din partea polițistilor care automat vor duce la pierderea dreptulrilor bănești (indemnizatie de mutare și compensatia lunara pentru chirie).

În concluzie, dacă vă solicită astfel de rapoarte, vă recomand să specificați foarte clar: "sunt de acord sa fiu mutat in interes de serviciu la postul" dacă vreți să mai primiți chirie.

 • Upvote 1
Link to comment

Nu chiar. Organigrama va arata aproximativ cu cea dinainte de 1 sept 2011. Se zvonește ca posturile nu vor mai avea atâția lucrători ca înainte, iar unele secții de poliție vor rămâne în continuare, pentru coordonare.

Link to comment

Revenirea la "vechea" organizare a Politiei Rurale va insemna si revenirea la programul de 24/24 - 7/7 de la posturile de politie :hmmmt: ? Mie personal imi placea treaba cu Sectiile de Politie Rurala si cred ca singurul inconvenient era volumul mare de munca pentru un singur lucrator de la post...solutia ar fi fost sa aduca mai multi oameni la acele posturi (2-3) si astfel nu mai trebuia nicio reorganizare nicio nimic. :mellow:

Link to comment

1. Organigrama va arata la fel ca inainte de septembrie 2011(iulie 2011). cu exceptia faptului ca se vor mentine sectiile rurale pt coordonare.Astfel ca in loc de 1 functie sef Birou Rurala. vor fi 2, 3, 4 functii Sef Sectie ;) . / depinde cate sectii rurala sunt arondate de Municipiu.

2. Organizarea Pol Rur. era mai buna inainte pt ca muncea politistul 24/24 + 2.3. ore suplimentar. fara a mai avea viata personala sau de familie. si raporta 6 cazuri din 10. pentru a da bn pe hartie. :ph34r: .

3. Parere personala, doar cei care au lucrat la Posturi " de pensiune" pot zice ca era mai bn inainte.

Link to comment

Dacă s-a formulat în raport ceva de genul "în conf cu dispoziţiile în vigoare priv reorg pol rurale (care o fi alea nu ştiu) sunt de acord să-mi desfasor activitatea la pp x " e posibil să nu se mai acorde indemnizaţia de chirie? Nu e specificat niciunde că doresc sau solicit să fiu mutat la cerere. Aştept păreri.

Link to comment
 • Moderator

Dar asta nu înseamnă că automat se va petrece și încadrarea promoției. Pentru că îmi este greu să cred că acele noi funcții vor avea și finanțarea necesară prevăzută în buget. Tocmai de aceea data de încadrare vehiculată de IGPR a fost prin decembrie, probabil că speră ca în bugetul pe anul viitor să obțină finanțare pentru funcțiile respective.

Sper să mă înșel și să-i încadreze mai repede.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 weeks later...

Termenul pentru implementarea Conceptiei de Eficientizare a Politiei din Mediul Rural , stiu ca era 01,09,2012, dar nu am cunostiinta de vre-o dispozitie data de IGPR sau IPJ in acest sens. Cine stie mai multe detalii ?

Link to comment

sunt de acord sa fiu mutat in interes de serviciula postul s-au completat rapoarte la I.P.J. Covasna,fiind asigurati de catre seful I.P.J. ca nu vom pierde nici un drept. Daca in acest moment primesc indemnizatia de chirie locuind in mun. Sf. Gheorghe pe viitor ce se va intampla,voi fi obligat sa ma mut pe raza P.P. X?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.