Jump to content

Am ajuns in top! Topul joburilor cu cei mai nefericiti angajati


ccclyon
 Share

Recommended Posts

Am ajuns in top.

Clasamentul a fost realizat luandu-se in calcul mai multi factori cum ar fi echilibrul dintre viata profesionala si cea personala, relatiile cu seful si colegii, mediul de lucru, dotarile de la locul de munca, oportunitatile de evolutie in cariera, pericolele la care sunt supusi angajatii, nivelul de stres, salariul si compensatiile sau reputatia angajatorului

Foarte putini dintre angajati se trezesc dimineata si sunt nerabdatori sa mearga la serviciu, majoritatea preferand sa mai leneveasca in pat decat sa se inchida toata ziua intr-un birou, in fata unui calculator. Sunt, insa, si meserii care ii fac, la propriu, nefericiti pe angajati, fie pentru ca nu sunt platiti pentru munca depusa, fie pentru ca lucreaza la ore nefiresti sau pentru ca nu exista siguranta locului de munca.

Compania de resurse umane CareerBliss a realizat un sondaj pe mai mult de 100.000 de angajati si a identificat joburile care ii dezamagesc cel mai mult pe salariati.

Iata mai jos topul meseriilor care ii fac nefericiti pe angajati:

1. Ofiter de siguranta/Politist/Pompier

Angajatii din acest domenii lucreaza foarte multe ore peste program, sunt chemati in orice moment al zilei sau al noptii la o actiune si presteaza o munca foarte periculoasa. In acelasi timp, posibilitatile de evolutie in cariera sunt reduse, iar remuneratia nu este pe masura muncii depuse.

2. Asistent medical Isi pun viata in pericol in permanenta, avand in vedere ca lucreaza intr-un mediu in care se pot imbolnavi foarte usor, iar salariile nu recompenseaza in totalitate munca.

3. Profesor Desi este o meserie frumoasa, pe care majoritatea o iubeste, cei mai multi care lucreaza in domeniu reclama salariile mici.

4. Agent de vanzari Cei mai multi dintre cei care lucreaza ca agenti de vanzari reclama lipsa de oportunitati de dezvoltare in cariera, cultura organizationala precara si compensatiile mici.

5. Manager de produs Acesti angajati trebuie sa gandeasca un produs, sa-l creeze si sa-l vanda, ceea ce face ca munca sa-i solicite mult din punct de vedere intelectual. Considera ca remuneratia nu este pe masura muncii si ca nu exista posibilitati de a avansa in cariera.

6. Manager de program Aspectul care ii nemultumeste cel mai mult pe managerii de program este lipsa de oportunitati de a evolua in cariera si faptul ca nu exista o cultura organizationala in acest domeniu.

7. Manager de marketing Managerul de marketing are un rol complex si crucial in bunul mers al unei afaceri. El trebuie sa genereze interesul pentru produsul lui, ceea ce se traduce prin mult stres si multe ore peste program.

8. Director de vanzari Directorii de vanzari propun targeturi de vanzari, analizeaza datele din piata si dezvolta programe de training pentru agentii de vanzari. Este o meserei solicitanta, cu standard inalte, care implica foarte mult stres.

Am ajuns in top!

sursa: Ce meserie sa nu-ti alegi

 • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Cu toate astea, inca este concurenta la scolile de agenti si la academie!!! Deci inca mai sunt tineri care vor sa devina politisti din pasiune pt.aceasta meserie!

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Din păcate senzaţia mea este alta. Cel puţin în privinţa celor ce intră pe forum şi afirmă că doresc să ajungă poliţişti. Cei mai mulţi întreabă de salariu sau cum pot ajunge direct la forţele speciale ale poliţiei, asta deşi nici nu au promovat examenul de admitere. Nu mai departe de ieri un aspirant întreba de salarizare şi exemplele sunt destule. La prea puţini am observat pasiunea şi spiritul justiţiar care ar trebui să caracterizeze pe cei ce aspiră la o astfel de meserie. Unde mai pui că la examenele de admitere se prezintă din ce în ce mai puţini candidaţi, situaţie în care se ajunge la o selecţie slabă.

Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Dan, candidatii sunt din ce in ce mai putin, deoarece si locurile s-au diminuat drastic (ceea ce e bine din punctul meu de vedere), dar concurenta, crede-ma, a ramas aceeasi. Pe de alta parte, nu stiu cata relevanta are studiul de mai sus din moment ce a fost facut in SUA, cel mai probabil in California. Nu zic ca nu ar avea dreptate cu privire la anumite aspecte ale profesiei de politist, dar in ceea ce priveste clasamentul si obiectivitatea lui.....

Link to comment
Share on other sites

Si totusi inca mai sunt cei care nu doresc altceva decat sa inceapa munca...exemple sunt cei care au activat pe forum cu plusul albastru si dupa absolvire au solicitat accesul in sectiunea dedicata politistilor! Este normal in vremurile in care traim sa intrebe de salariu, Dan. Poate sunt eu mai visator, mai nostalgic, sper sa nu gresesc...dar daca cel putin o proportie de 10% din tinerii politisti vin cu pasiune la munca, e bine! Eu personal am facut tot ce tinea de mine ca incepatorul cu care munceam sa se simta COLEG, PARTENER, nu cum erau numiti in armata-tilicari sau pufani...tine foarte mult de cel experimentat sa-l formeze pe incepator...

 • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Eu am citit cu atenție acel articol și nu am văzut vreo mențiune că studiul ar fi fost făcut pe americani, dar întradevăr nici nu scrie că subiecții ar fi fost români. Singura certitudine pe care o avem este că aceea companie de resurse umane este americană.

Dar să analizăm dacă cele spuse de americani se regăsesc și la noi:

 • lucrează polițiștii români ore suplimentare cu nemiluita, ce nu sunt plătite și nici recuperate? Răspunsul este fără doar și poate, da.
 • sunt polițiștii români chemați la serviciu oricând și pentru orice. Răspunsul este fără doar și poate, da.
 • prestează polițiștii români o muncă deosebit de periculoasă. Chiar și astăzi avem un exemplu cu acel caz al colegului nostru de la Constanța ce a fost rănit și poate să rămână infirm în urma intervenției la o dispută domestică. Iar astfel de exemple din păcate sunt aproape zilnice. Deci din nou răspunsul este fără doar și poate, da.
 • sunt posibilitățile de evoluție în carieră reduse în cazul polițiștilor români. Iar dacă punem în balanță posibilitățile de a evolua în ierarhia profesională a polițiștilor adevărați, în comparație cu cei intrați pe ușa din dos, prin angăjări din sursă externă, care „cresc” într-un an cât muritorii de rând în cinci, fiind suficient să ne uităm pe CV-urile comandanților unde vom constata că majoritatea provin din sursă externă și au ajuns pe acele poziții datorită susținerii și a amestecului politicului în acest domeniu, vom constata că aproape 90% din șefii noștri au ajuns prin academie doar în vizită. Iarăși ajungem la concluzia că răspunsul este da, posibilitățile de a evolua în carieră sunt limitate și nu depind de abilitățile profesionale.
 • despre remunerație, nici nu cred că este cazul să mai discutăm, doar ne enervăm inutil, când ne aducem aminte că pe lângă salariile mizere pe care le primim, tot noi suntem cei care finanțăm această instituție prin consumabile, calculatoare, benzină, echipamente și tot ce este nevoie pentru a ne putea face treaba.

Despre celelalte domenii nu pot să-mi dau cu părerea pentru că nu cunosc, dar despre polițiști pot spune fără teama de a greși că cele constatate de comapania americană se potrivesc ca o mănușă polițiștilor români și situația este chiar mai gravă decât cea descrisă de ei, în cazul nostru.

Greșesc undeva?

 • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Si cu toate astea, maine tot o sa ma uit la sapca mea de elev si am sa zambesc ^_^ ...pentru ca asta mi-am dorit din totdeauna. Sper doar sa-mi pastrez aceeasi atitudine pana dupa ce voi primi medalia de XX ani :emo-yessir:

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Vezi Dane, chiar si numai pentru raspunsul lui Warren, trebuie sa-ti pastrezi optimismul, ;)

Link to comment
Share on other sites

Teo, nu vreau sa par pesimistul ideal dar zambetul lui Warren va inghteta dupa cele 6 sau 12 luni de tutela. Si, cum constata Dianna, trist dar foarte adevarat!!

 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Asa e Robert! Eu, din pacate(sau din fericire) nu mai pot decat sa va sustin moral si sa va asigur ca sunt langa voi cu sufletul si inima! Dar nu cred ca mai trebuie sa va asigur de loialitatea mea...

Link to comment
Share on other sites

"Unde mai pui că la examenele de admitere se prezintă din ce în ce mai puţini candidaţi, situaţie în care se ajunge la o selecţie slabă."

Dan, tin sa te contrazi aici. Cel putin daca vorbim despre Academia de Politie, pentru ca sunt la curent cu numarul de locuri si persoanele care au participat la admitere. Au fost ce-i drept mai putine dosare anul acesta dar raportandu-ne la numarul de locuri scoase si numarul concurentilor este acelasi procent ca in anii trecuti, te asigur.

Ma refer strict la arma Politie, nu vorbim de Frontiera unde au fost 18 candidati pe 20 de locuri.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Dau nu știu ce vârstă ai, dar te asigur că au fost ani în care la școala de la Câmpina sau ADP erau câte 20-25 de candidați pe un loc nu câte 6-7 ca în prezent. Mă contrazici pe ce cunoști acum pentru că bănuiesc că ai în jurul vârstei de 20 de ani.

 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

25 de ani am.

Si ma refer la admiterea din 2006 pana-n prezent deci sunt vreo 6 ani totusi.

Nu neaparat numarul considerabil mai mare candidat/loc reflecta cunostintele celor admisi. In ziua de azi ii triaza bacul si daca din 20 de persoane cum erau inainte ajung doar 8-9 sa se bata pe un loc nu afecteaza cu nimic. Restul de 12 care nu au fost in stare sa ia un bac amarat nici nu au ce cauta la admitere. Ajung doar care s-au pregatit cat de cat.

Edited by Dau
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Dau nu îmi răstălmăci cuvintele. Ce spun eu și ce ai înțeles tu. Unde am afirmat că că un număr mai mare de cadidați reflectă cunoștințele celor admiși ? Crezi că un polițist bun trebuie să aibă doar cunoștințe foarte bune și atât ? Dar de o condiție fizică deosebită, de rezistență la stres, de luarea unor decizii de care depinde viața unei persoane în câteva secunde, ce zici ? Aceste câteva calități sunt doar o mică parte din cele care ar trebui să recomande un viitor bun polițist. Dacă un posibil candidat este doar un foarte bun tocilar, acest lucru nu îl recomandă automat un posibil bun polițist în viitor. Tocmai acest lucru încerc eu să îl evidențiez. Chiar dacă candidații au scăzut proporțional cu nr. de locuri asta nu înseamnă că selecția se face dintr-un număr de candidați foarte buni. Examenul de bacalaureat nu se compară cu examenul la o școală de poliție sau ADP, tocmai prin natura și specificul acestei profesii. Un absolvent de liceu de nota 10 nu este neapărat un candidat al unei instituții MAI de aceeași notă 10 per ansamblu. Exact acest lucru este trist, că la examenul de admitere la aceste instituții MAI participă din ce în ce mai puțini candidați. Exemplu cel mai elocvent este cel de la examenul de admitere la ADP-Poliția de Frontieră unde oricine trecea de probele eliminatorii și obținea nota 5-6 era declarat admis. Cam despre asta este vorba.

Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Dau nu știu ce vârstă ai, dar te asigur că au fost ani în care la școala de la Câmpina sau ADP erau câte 20-25 de candidați pe un loc nu câte 6-7 ca în prezent. Mă contrazici pe ce cunoști acum pentru că bănuiesc că ai în jurul vârstei de 20 de ani.

Eu sincer chiar nu-mi aduc aminte si nici nu am auzit pe cineva sa povesteasca de o asemenea concurenta. Cred ca nici pe vremeea lui Ceausescu nu era asa ceva la facultatile Politehnicii sau de Medicina. In fine, faptul ca sunt "doar" 8 pe loc nu sunt de ici de colo, oricum, sunt si destui la umplutura.

O persoana care candideaza la unica facultate de acest gen pe tara, pe doar 40 de locuri inseamna ca stie ce vrea. Nr. mic de locuri, imaginea din ce in ce mai proasta a politiei si ultimele scaderi de salariu si drepturi ale politistilor au facut sa trieze serios din candidati, ramanand, in mare parte, cei care stiu ce vor, punct ochit, punct lovit. Vreau sa cred ca au ramas cei care si-au dorit cu adevarat, nu gura casca ce se ducea ca poate poate intra si el ... "Ce-o da Domnu`" ... Exceptie facand anul acesta pol de frontiera, dupa cum s-a vazut.

 • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.