Jump to content
POLITISTI.ro

Catalin

Sistemul de supraveghere al celor de la Microsoft si NYPD

Postare recomandată

Catalin

Vă invit să admirați proiectul unui sistem de supraveghere în timp real realizat de către cei de la Microsoft și New York Police Department. Acest sistem a fost botezat „Domain Awareness System”.

newyorkpolicedepartment.jpg

Acest sistem culege, stochează și prelucrează orice eveniment de interes polițienesc de pe camere CCTV din oras, sună la urgență, detectează radiații, scanează numerele de înmatriculare la mașini și primește update-uri in timp real referitoare la evenimente negative petrecute in decursul timpului in diverse zone. In plus, cică platforma este capabilă să avertizeze în timp real dacă tiparele comportamentale din trecut ar putea generea noi evenimente negative in anumite zone.

Sistemul este foarte performant, informatiile sunt dispuse geografic iar puterea de calcul este atât de mare incât avertismentele sunt afișate in timp real. Pe lângă capturi ale diverselor informații, imagini sau alte date de la diversele evenimente din teritoriu, sistemul poate fi folosit pentru a gasit mult mai usor si precis o serie de suspecti in diferite cazuri aflate pe rol.

sursa:playtech.ro

Priviți acest clip, deși este destul de lung, puteți sări peste discursurile de la început, iar după jumătate puteți vedea o demonstrație a modului cum funcționează sistemul. E foarte interesant.

  • Apreciez 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

DanielBAD

Suna a ceva de genul.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
eduardpsih

Maine, poimaine il vom vedea pe Robocop patruland pe strazile americanilor. Catalin, inteligenta artificiala ne ajuta sa prelucram cu viteza uimitoare informatiile din mediu, dar nu o va putea niciodata inlocui pe cea naturala care a creat-o ca mijloc de ajutor, diferenta dintre ele constand in imaginatia, creativitatea si paradoxalul pe care le poate dezvolta cea din urma. Ca unii dintre noi sunt mai roboti decat cei construiti de oamenii de stiinta, este cu totul altceva.

Modificat de eduardpsih
  • Displace 4

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin

Se pare că astfel de sisteme ca cel din primul post, s-ar putea să fie mai aproape de realitate decât am crede.

Unversitatea Carnegie Mellon lucrează la un proiect foarte similar, iar proiectul este este finanţat de guvernul Statelor Unite şi urmăreşte să implementeze algoritmi de recunoaştere automată a obiectelor din imagine şi de prezicere a acţiunilor lor. Tehnologia este similară cu cea folosită de dispozitivul Microsoft Kinect şi de maşinile de la Google care se conduc singure. Aplicaţiile acestui sistem pot fi folosite atât în domeniul miliar, cât şi în cel civil. Este menţionată posibilitatea folosirii acestei maşinării într-un aeroport pentru a depista persoanele suspecte ce "uită" bagaje prin terminale.

229050331019824837_WYIjIONJ_c.jpg

Urmărirea asistată de calculator are unele avantaje. Ea este rapidă şi funcţionează simultan pentru foarte multe obiecte sau persoane. Unui program automat nu-i scapă prea multe. Pe de altă parte, un program rămâne în esenţă o secvenţă de cod, ce poate lua decizii greşite prin simplul fapt că nu ia în calcul factorul uman.

sursa: go4it

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.