Jump to content
POLITISTI.ro

Sistemul de supraveghere al celor de la Microsoft si NYPD


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Vă invit să admirați proiectul unui sistem de supraveghere în timp real realizat de către cei de la Microsoft și New York Police Department. Acest sistem a fost botezat „Domain Awareness System”.

newyorkpolicedepartment.jpg

Acest sistem culege, stochează și prelucrează orice eveniment de interes polițienesc de pe camere CCTV din oras, sună la urgență, detectează radiații, scanează numerele de înmatriculare la mașini și primește update-uri in timp real referitoare la evenimente negative petrecute in decursul timpului in diverse zone. In plus, cică platforma este capabilă să avertizeze în timp real dacă tiparele comportamentale din trecut ar putea generea noi evenimente negative in anumite zone.

Sistemul este foarte performant, informatiile sunt dispuse geografic iar puterea de calcul este atât de mare incât avertismentele sunt afișate in timp real. Pe lângă capturi ale diverselor informații, imagini sau alte date de la diversele evenimente din teritoriu, sistemul poate fi folosit pentru a gasit mult mai usor si precis o serie de suspecti in diferite cazuri aflate pe rol.

sursa:playtech.ro

Priviți acest clip, deși este destul de lung, puteți sări peste discursurile de la început, iar după jumătate puteți vedea o demonstrație a modului cum funcționează sistemul. E foarte interesant.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Maine, poimaine il vom vedea pe Robocop patruland pe strazile americanilor. Catalin, inteligenta artificiala ne ajuta sa prelucram cu viteza uimitoare informatiile din mediu, dar nu o va putea niciodata inlocui pe cea naturala care a creat-o ca mijloc de ajutor, diferenta dintre ele constand in imaginatia, creativitatea si paradoxalul pe care le poate dezvolta cea din urma. Ca unii dintre noi sunt mai roboti decat cei construiti de oamenii de stiinta, este cu totul altceva.

Edited by eduardpsih
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Moderator

Se pare că astfel de sisteme ca cel din primul post, s-ar putea să fie mai aproape de realitate decât am crede.

Unversitatea Carnegie Mellon lucrează la un proiect foarte similar, iar proiectul este este finanţat de guvernul Statelor Unite şi urmăreşte să implementeze algoritmi de recunoaştere automată a obiectelor din imagine şi de prezicere a acţiunilor lor. Tehnologia este similară cu cea folosită de dispozitivul Microsoft Kinect şi de maşinile de la Google care se conduc singure. Aplicaţiile acestui sistem pot fi folosite atât în domeniul miliar, cât şi în cel civil. Este menţionată posibilitatea folosirii acestei maşinării într-un aeroport pentru a depista persoanele suspecte ce "uită" bagaje prin terminale.

229050331019824837_WYIjIONJ_c.jpg

Urmărirea asistată de calculator are unele avantaje. Ea este rapidă şi funcţionează simultan pentru foarte multe obiecte sau persoane. Unui program automat nu-i scapă prea multe. Pe de altă parte, un program rămâne în esenţă o secvenţă de cod, ce poate lua decizii greşite prin simplul fapt că nu ia în calcul factorul uman.

sursa: go4it

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.