Jump to content
POLITISTI.ro

Cupa Structurilor Speciale de Interventie ale Politiei Romane - 2012


Stefan

Recommended Posts

In perioada 03 - 07 septembrie in Bucuresti, la sediul Academiei de Politie se va desfasura cea de-a III editie a Cupei Structurilor de Interventie din Politia Romana!

  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
  • 4 weeks later...

Cupa Structurilor Speciale de Intervenţie din Poliţia Română – Ediţia a III-a

În perioada 4 – 6 septembrie a.c., are loc a treia ediţie a Cupei Structurilor Speciale de Intervenţie din Poliţia Română, eveniment organizat de Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (S.I.A.S.) din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Competiţia urmăreşte dezvoltarea abilităţilor de intervenţie a politiştilor în situaţii excepţionale, la această competiţie participând cei mai buni luptători din trupele speciale de intervenţie din întreaga ţară.

Pe parcursul activităţilor, luptătorii vor participa la probe de anduranţă fizică, de tragere cu armamentul din dotare, de îndemânare în trecerea diferitelor obstacole sau vor trebui sa gestioneze situaţii deosebite care necesită atenţie şi concentrare.

De asemenea, vor avea loc simulări pentru mai multe situaţii tactice pe parcursul cărora poliţiştii vor trebui să recupereze şi să transporte ostatici în teren accidentat sau vor trebui să facă față unor situaţii ce implică efort fizic intens, de durată, în condiţii ce solicită atenţia şi concentrarea.

Pentru a putea trece cu brio peste aceste probe competitorii au nevoie de o condiţie fizică foarte bună, tehnică adecvată de abordare a diverselor obstacole, abilităţi de trăgător, memorie, atenţie distributivă şi, mai ales, spirit de echipă, toate laolaltă garantând şi succesul misiunii în condiţii reale de intervenţie.

Pe parcursul exerciţiilor desfăşurate de poliţişti vor exista posibilităţi de imagini pentru jurnalişti. Reprezentanţii mass media interesaţi să părticipe la acest eveniment sunt aşteptaţi în zilele de 5 şi 6 septembrie, ora 11.00, la locul de desfăşurare a exerciţiilor (conform anexei) sau la ora 10.30, la sediul I.G.P.R. din str. Mihai Vodă, nr. 6, sector 5, Bucureşti de unde se va pleca spre zona de exerciţii cu un microbuz.

Pentru data de 6 septembrie, punctul de întâlnire cu jurnaliştii care nu efectuează deplasarea cu microbuzul va fi parcarea din faţa Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”. De asemenea, posibilităţi de imagini vor fi şi în ziua de 4 septembrie, în zona podului „1 Decembrie” din județul Giurgiu.

Detalii referitoare la eveniment pot fi obţinute la numărul de telefon 021.316.66.65 – Centrul de Informare şi Relaţii Publice.

Detalii referitoare la deplasare pot fi obţinute de la domnul Liviu Mălureanu telefon 0735.34.33.79

Programul Cupei Structurilor Speciale de Intervenţie din Poliţia Română

Ziua I – 04.09.2012

Proba Anduranţă şi atenţie. Loc de desfăşurare Zona podului „1 Decembrie” din județul Giurgiu

Ziua II – 05.09.2012

Proba Anduranţă fizică şi trageri specifice. Loc de desfăşurare Poligonul Băneasa al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române

Proba Anduranţă, trageri în echipă şi rezolvarea de situaţii tactice. Loc de desfăşurare Poligonul Băneasa al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române

Ziua III – 06.09.2012

Proba Anduranţă şi îndemânare în trecerea diferitelor obstacole. Loc de desfăşurare Pădurea Băneasa în spatele Academiei de Poliție “Alexandru I. Cuza”

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Nosce te Ipsum

Astazi s-a incheiat Cupa Structurilor Speciale de Interventie din Politia Romana – Ediţia a III-a. Felicitari SIAS pentru excelenta organizare si respect participantilor! Pacat ca astfel de evenimente nu intra in atentia mass media asa cum ar merita...
La ora la care scriu, baietii din SIR-uri inca nu s-au retras in dormitoare. Cinta la chitara, retraiesc cele trei zile de probe solicitante si profita de putinul timp ramas pina la intoarcerea acasa pentru a se cunoaste mai bine... De la distanta, mascatii par pentru multi doar pachete ambulante de muschi si cagule, dar daca reusesti sa patrunzi in universul lor, vei incerca mirarea de a descoperi individualitati bine conturate, spirite voluntare, suflete de copii si inimi de indragostiti. Este un univers aparte, clocotitor, intens, viu si formidabil de complex. Luptatorii SIR-urilor formeaza o casta al carei principal coagulant nu este numai meseria, ci mai mai ales statutul magnetic si responsabil de membru al unei familii... familia lor, a mascatilor...
Poate sint subiectiva fiindca pe unii ii cunosc de ani buni, insa dincolo de subiectivism sper sa fi razbatut in rindurile de mai sus profunda-mi admiratie pentru acesti minunati politisti care-si risca permanent viata pe un salariu de mizerie, nevoiti fiind chiar sa-si asigure parte din echipament din propriile venituri si care, in aceste rusinoase conditii, continua sa-si faca datoria cu pasiune si seriozitate. Seara faina, dragi prieteni, si fie-va drumul lin miine, la intoarcere!
https://www.facebook...t.semperfidelis

  • Upvote 2
Link to comment

Felicitari tuturor pentru eforturi si pentru rezultate, toti suntem castigatori cu astfel de oameni printre noi, iar tie arcan multumim ca ne descrii starea de spirit in randul baietilor. Totusi, lasa calculatorul si alatura-te lor caci este pacat sa pierzi trairea pe viu a momentelor.

Link to comment

CÂŞTIGĂTORII CUPEI STRUCTURILOR SPECIALE DE INTERVENŢIE DIN POLIŢIA ROMÂNĂ

Data: 07/09/2012 Sursa: IGPR

În perioada 4 – 6 septembrie a.c., a avut loc a treia ediţie a Cupei Structurilor Speciale de Intervenţie din Poliţia Română. Primele locuri au fost ocupate de echipele din Bucureşti, Constanţa şi Timiş.

Evenimentul a fost organizat de Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (S.I.A.S.) din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi a reunit cei mai buni luptători din trupele speciale de intervenţie din întreaga ţară.

În urma probelor de concurs, echipele care au acumulat cele mai multe puncte, ocupând astfel primele trei locuri, au fost cele ale structurilor speciale de intervenţie din Bucureşti, Constanţa şi Timiş.

Pe parcursul concursului luptătorii au participat la probe de anduranţă fizică, de tragere cu armamentul din dotare, de îndemânare în trecerea diferitelor obstacole sau de gestionare a situaţiilor deosebite ce necesită atenţie şi concentrare.

De asemenea, au avut loc simulări pentru mai multe situaţii tactice pe parcursul cărora poliţiştii au trebuit să recupereze şi să transporte ostatici în teren accidentat sau să facă facă unor situaţii ce implică efort fizic intens, în condiţii ce solicită atenţia şi concentrarea.

cssi1.jpg

cssi2.jpgcssi3.jpgcssi4.jpg

cssi5.jpgcssi6.jpg

Link to comment

Fara suparare stimate arcan, dar daca scrii de acasa din pat cum poti stii ce fac baietii din SIR-uri?? Asta doar daca locuinta ta nu se afla la mai putin de 50 metri de locul unde sunt ei si ai plecat in plina manifestatie culturala sa te odihnesti. Curios. Stima.

  • Downvote 7
Link to comment
  • 1 year later...

In perioada 01-05.09.2014 va avea loc la Academia de Politie :

- editia a IV a Cupei struturilor speciale de interventie.

Bafta tuturor participantilor

Link to comment

bata toturor colegilor care participa! si ce mai buna echipa sa castige. Eu am o favorita si as vrea sa castige iar... BAFTA

Link to comment
  • Moderator

Un rahat de competiţie/cupă sau ce o mai fi. S-a ales parful de ea din moment ce au acceptat şi toţi atârnătorii sau impostorii acolo.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.