Jump to content
POLITISTI.ro

Ce trebuie sa fac pentru a ma muta la alt IPJ?

Tanase0Gabriel

Recommended Posts

Buna ziua.

sunt agent debutant din promotia 2011...cei care au fost amanati 10 luni si as vrea sa stiu si eu ce anume trebuie sa fac ca sa pot ajunge la mine in judet.

am inteles de la colegi ca trebuie sa fac doua rapoarte unul catre ipj-ul la care lucrez si unul catre ipj-ul la care vreau sa ma duc. problema e ca peste tot. nu iti aproba nimeni nici un raport si te duc cu vorba de colo colo.

conform repartitiei facute in scoala mi-am ales ipj calarasi si am fost repartizat la o sectie de politie rurala din cadrul ipj calarasi. eu sunt din prahova si problema ar fi ca am sotie si copil in varsta de 1 an. am facut un raport in scoala dar degeaba nu sa tinut cont de el.

ce ma sfatuiti sa fac?? trebuie sa ma mut cat mai curand in prahova pentru ca nu ma ajung cu banii... mai ales ca eu sunt singurul intretinator al familiei ... nu ne ajuta nici parintii nici nimeni.

Edited by Tanase0Gabriel

trebuie sa faci un singur raport pe care il aproba ambii inspectori sefi... pe acel raport trebuie sa il mentionezi din cate stiu eu si pe seful de sectie sa fie de acord... dar oprabarea de transfer o face inspectorul sef de la ipj calarasi.... daca ai aprobarea mergi la ipj prahova la inspectorul sef.....situatia ta e intr`adevar una mai delicata dar in aceste conditii ar trebuie sa te lase sa pleci....in raport sa mentionezi ca esti casatorit ai un copil si esti singurul care intretine familia...

iti multumesc mult de raspuns. o sa incerc sa vad ce rezolv. sper sa se poata rezolva ceva. daca nu incerc sa gasesc de munca prin afara ca alta optiune nu am

• Moderator

Nu ştiu sigur, dar cred că îţi pot respinge solicitarea motivând că eşti încă în perioada de tutelă.

Pe perioada cât ești în tutelă nu te poți muta decât în urma reorganizării și cred că doar cu om la schimb, cel puțin așa știam. Așa că având în vedere că din luna septembrie structurile din rural se reorganizează profită de ocazie.

merci mult. asa am inteles si eu de la seful meu ca de la 1 septembrie incep restructurarile si se revin la vechile posturi de politie.

• Member

Tanase0Gabriel iti spun eu cum sta treaba cu mutatul pt ca si eu m-am mutat.In primul rand te interesezi la Ipj-ul unde vrei sa te muti daca te accepta,iar daca e ok atunci faci un raport (de reintegire a familiei) trecandu-i pe ambii inspectori sefi pe el pentru ca doar ei trebuie sa il aprobe (seful sectiei nu are nici o treaba,este prea mic).

Din cate stiu eu esti obligat ca si agent sa stai 6 luni in locul unde esti repartizat,adica exact cat este tutela.

Eu mi-am facut un raport la fel de intregire a familiei iar inspectorul sef al Ipj-ului de unde am plecat a aprobat fara sa stea pe ganduri!(sa stii ca impediment normal vei gasi la Ipj-ul de unde pleci)

Daca vrei model dupa raportul meu am sa-l caut si am sa ti-l trimit!

Succes! :emo-yessir:

iti multumesc nespus pentru raspuns.

daca il gasesti ar fi nemaipomenit de bine. daca nu nu e nici o problema ca ma descurc eu sa intocmesc un raport.

inca o data multumesc pentru raspuns, imi este de foarte mare ajutor.

Edited by Tanase0Gabriel

• Member

Pe perioada cât ești în tutelă nu te poți muta decât în urma reorganizării și cred că doar cu om la schimb, cel puțin așa știam. Așa că având în vedere că din luna septembrie structurile din rural se reorganizează profită de ocazie.

La mine la Iaşi, începând cu 1 iulie, s-au mutat colegi din Dolj, Giurgiu si Timişoara la domiciliile lor.

Deci, se poate, dacă ai susţinători. :emo-yessir:

Edited by Bogdanel

• Member

Scrie-mi un mesaj privat cu adresa ta de mail!

Edited by cipri83

nu trebuie sa astepti o anumita perioada. modelul de raport îl iei de la personal , ca sa nu aiba vreun motiv sa te întoarca din drum. mergi prima data la IPJ -ul unde vrei sa te muti sa-ti semneze insp sef de la Prahova dupa care la cel de la Calarasi . daca pe raport mai trebuie sa fie si alte semnaturi (inspector general sau seful DMRU) iti vor spune cei de la personal. raportul sa-l faci cat mai motivat - ai locuinta asigurata, ai familie si un copil in varsta de .... ani , parinti (nu trebuie sa stie ca nu te intelegi cu ei ) in varsta de care trebuie sa ai grija , singur intretinator de familie , etc. succes! si nu uita : te vor da afara pe usa tu intra pe geam !

• Upvote 2

Daca vrei model dupa raportul meu am sa-l caut si am sa ti-l trimit!

Succes! :emo-yessir:

Scrie-mi un mesaj privat cu adresa ta de mail!

De ce nu îl postezi aici ? Nu crezi că ar fi folositor și altor colegi ?

• Member

Dane cum sa nu!Il postez de indata...insa este un raport conceput de mine deoarece in momentul respectiv la personal nu exista unul tip cum zice adrian 75!

Raportul poate fi modificat dupa cerintele fiecaruia...cu mentiunea ca a fost aprobat din prima fara interventii,chiar inspectorul sef a recunoscut ca nu se poate opune unei astfel de situatii!

post-173-0-83776800-1344537035_thumb.jpg

• Upvote 3

adresa mea de mail gabycrys17@yahoo.com si multumesc tuturor care mi-ati raspuns

sau putem vb pe mess ca nu e nici o problema

• Member

Te poti muta si in timpul tutelei, cu conditia sa-ti pastrezi profilul pe care ai fost incadrat (informatie garantata ca fiind corecta 100 %), conform noii proceduri privind tutela profesionala, intrata in vigoare din ianuarie, anul acesta. Poate fi gasita pe intrapol la standarde si proceduri, sectia MRU. Tot acolo, nu m-ar mira sa gasesti si o procedura privind mutarea cadrelor de la o unitate la alta.

• Upvote 4

Tanase0Gabriel, sunt foarte bune sfaturile pe care le-ai primit, in schimb tu ai vorbit la IPJ Prahova, sunt de acord cu mutarea ta? Au loc in schema pt.tine? Asta e primul pas pe car trebuie sa-l faci! Mergi in audienta la inspectorul sef de la PH si spune-ti păsul, daca acesta e de acord, îi va pune pe cei de la SMRU sa te ajute sa redactezi raportul(nu ca n-ai stii, insa cel mai bine se pricep ei la asta) si insista pe reintregirea familiei! Succes si da-ne de veste ce ai rezolvat!!!

• 2 weeks later...

am vorbit la PH au zis ca odata cu restructurarile astea de se va reveni la pos politie au loc. problema este alta am un coleg cu vechime de trei ani si de 3 ani tot incearca cu rapoarte de intregire a familiei si abia acum a reusit sa se mute.

cei de la CL i-au zis ca nu are rost sa faca de intregire a familiei ci sa faca de mutare la cerere

am fost si in audienta la inspectorul de la CL defapt la adjunct ca inspectorul este in concediu si oricum este imputernicit si nu se stie cat mai sta pe aici si ma luat cu abureala ca e cam greu ca ramane locul liber si vrajeli. si cand i-am zis ca sotia nu are servici si nici nu are unde sa se angajeze aici si ca am si un copil si nu imi ajung banii a zis ca asa e peste tot ca e mai greu la inceput

TanaseGabriel, in primul rand trebuie sa obtii acordul celor unde vrei sa te muti, abia dupa aceea sa-ti faci probleme ca nu-ti dau drumul cei unde lucrezi! Daca vrei cu adevarat sa te muti, daca te dau afara pe usa, tu intra pe geam!

• Downvote 1

acordul celor unde vreau sa ma mut il am la ipjul de unde vreau sa plec daca nu ai coitele destul de mari nu pleci.....am coleg care nu are nici pe departe situatia mea si raportul e ca si aprobat......pana la urma ma [cenzurat] in ea de politie ca e de cacat rau de tot......daca nici in situatia mea nu gasesc intelegere nus cine ar putea gasi...plm trebuie sa fac rata la banca ca sa am din ce ma intretine peste iarna......numi ajung banii nici macar acum si nu cheltui aiurea banii decat pampers lapte si mancare pt me si sotie si chirie si utilitati

• Upvote 1
  • Downvote 1

• 4 weeks later...

Ai reusit cu mutarea?Eu am 2 ani si ceva de cand tot fac rapoarte peste rapoarte pentru a ma muta de la IPJ Bacau la IPJ Neamt si degeaba...Raspunsuri am primit ba ca situatia operativa nu permite mutarea,ba ca mutarile sunt oprite,mai nou n-am mai primit nici un raspuns.Binenteles ca in acest timp cei "norocosi"s-au mutat,unii au venit,altii au plecat,am ramas printre cei mai vechi la sectia unde lucrez.Bafta!

• 2 months later...

salut.am si eu o intrebare

daca esti casatorit si esti singurul intretinator.dar nu ai copii, te poti muta la adresa de domiciliu.

exista un astfel de posibilitatet?

• Upvote 1
  • Downvote 1

Faci un raport pe care il inaintezi la secretariatul unitatii cedente, adica unde iti desfasori activitatea, care va analiza daca tu poti fi mutat, in termen de 5 zile. Daca seful ipj-ului este de acord va trimite raportul tau unitatii cesionare, adica unde vrei sa te muti , impreuna cu dosarul tau, care are 30 de zile sa-ti dea un raspuns.

Daca se va aproba si la unitatea cesionara te vei muta.

Daca nu vei primii un raport motivat in care ti se va comunica de ce nu se poate aproba mutarea.

Ca esti casatorit nu conteaza, conteaza daca vei trece in raport ca nu vei mai solicita chirie de exemplu.

Aceasta este procedura , iti urez succes!

Edited by Elvis

Scuze , vei primi un raspuns printr-o adresa in care ti se va motiva de ce nu poti fi mutat.

Oboseala , inca o data scuze!