Jump to content
POLITISTI.ro

Retelele wireless ar putea fi folosite ca radar de politisti


Catalin

Recommended Posts

 • Moderator

Rețelele wireless/Wi-Fi ar putea deveni un sprijin real al polițiștilor, prin utilizarea unei aparaturi cu care aceștia să fie echipați, tocmai datorită experimentelor făcute în ultima vreme de către specialiști și care au demonstrat că aceste reţele wireless pot fi folosite pentru a urmări fiecare mişcare a unui subiect/suspect aflat în raza lor de acțiune.

Astfel că aceste rețele Wi Fi pot deveni niște adevărate radare urbane de tip pasiv.

Niște cercetători de la University College din Londra, au pus la punct prototipul unui sistem radar a cărui sursă de unde folosită sunt emisiile radio generate de routerele şi punctele de acces wireless.

Ideea nu este deloc o noutate absolută, anterior un cercetător american de la Universitatea din Utah a demonstrat că până şi respiraţia umană poate afecta intensitatea semnalului Wi-Fi, iar aceste mici variaţii în intensitatea semnalului Wi-Fi pot fi detectate şi folosite pentru a calcula ritmul respirației, determinând astfel dacă în încăpere se află cineva şi chiar dacă doarme ori nu, întrucât se știe că persoana care doarme are de obicei o respiraţie lentă şi fără variaţii importante.

Dacă monitorizarea respiraţiei ocupanţilor unei clădiri poate fi de folos pentru polițiștii care intenţionează să pătrundă în încăpere (o deschindere de exemplu), tehnologia mult mai mult, existând posibilitatea ca prin măsurarea variaţiilor semnalului Wi-Fi cauzate de mişcările ocupanţilor din încăpere, să se poată stabili chiar și urmări mişcările unei persoane din spatele unui perete şi chiar determina dacă aceasta se află în picioare, aşezată pe un scaun sau întinsă în pat.

Pentru ca un astfel de echipament să funcţioneze, nici măcar nu este nevoie ca în clădire să existe o reţea wireless proprie. Este suficientă crearea unei astfel de reţele ad-hoc în apropierea locaţiei vizate.

Tare nu? :naughty:

Totuși, tehnologia prezintă şi unele limitări, fiind incapabilă să genereze imagini detaliate pentru conţinutul încăperii, ci doar unele orientative.

wirelessradar.jpg

sursa: go4it.ro

Probabil că peste câțiva ani vom merge la descinderi cu o tableta alături de „cheia universală”. :naughty:

 • Upvote 2
Link to comment
 • Active member

exact ce fac baietii in poza postata de tine Cata, am vazut in cateva filme de tip S.W.A.T.

chiar ar fi de ajutor si cred ca asta cam e viitorul....

Link to comment
 • 3 weeks later...

Ma intreb oare daca voi apuca sa vad asta si la noi ... si sunt chiar tanar. Spun asta in ideea ca nici statii Tetra nu avem peste tot in tara. Si daca vreau sa fac o verificare la 04.00, sun in prostie si O.S.-ul face nani. Noroc cu acei colegi din judete care au, ca ii sun sa ii trezesc sa-mi faca ei verificarea, am multe beri de dat.

Link to comment

Mister Arcan, stiti ca v-am spus odata ca va respect si va cred pe cuvant ? Probabil a venit timpul sa va cer, politicos, bine-nteles, sa oferiti putina credibilitate acestor oameni de stiinta. Pe sistemul Android am intalnit de curand niste aplicatii despre care n-as fi crezut in urma cu 5 ani ca pot exista. Eu cred ca in urmatorii 5 ani se va schimba totul in materie de "tactical surveillance". "Tactical" suna bine, mai ales in materie de drone controlate de pe iPad. Cunoscatorii stiu despre ce vorbesc.

 • Downvote 1
Link to comment

tind sa fiu de acord cu Arcan. tehnologic este posibil, dar am o senzatie ca exista alte sisteme care pot fi folosite mult mai eficient. zic si eu asa... ca un novice...

Link to comment

DIn intamplare, unul dintre hobby-urile mele sunt retelele wireless, ca si specificul facultatii pe care am urmat-o.Prin prisma acestor cunostinte, pot spune ca nu este chiar asa de simplu.Si zborul pe Luna este posibil teoretic, dar practic...?

Link to comment
 • Moderator

arcan, cand a aparut primul tren, majoritatea oamenilor de stiinta erau impotriva acestui proiect, motivand ca la viteze de peste 30 de km/h, oamenii se vor sufoca. Acum exista trenuri care prind 500 de km/h si nu am auzit de vreun pasager care sa moara sufocat. Tehnologia avanseaza si ceea ce azi crezi ca nu e posibil, maine s-ar putea sa apara pe piata.

Link to comment

Cand a aparut primul tren era ceva atat de nou incat nu se stia mai nimic despre efectele vitezei.Wireless este relativ vechi.Dar, nu stiu de ce polemizam steril pe tema asta.Eu mi-am spus parerea proprie si personala.Viitorul mi-o va infirma sau confirma.

p.s.

primul tren exista cu adevarat, spre deosebire de aselenizare....

Link to comment
 • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.