Jump to content
POLITISTI.ro

Ajutor tehnic gratuit pentru politisti in domeniul comunicatiilor

yo3ies

Recommended Posts

• Moderator

YO3IES are o reputatie buna in randul colegilor radioamatori, asa ca exista toate premizele unei bune colaborari si cu membrii acestui forum. Succes!

In sfarsit am dat peste o persoana care practica radioamatorismul. :good:

Am cateva cunostinte din domeniu.

Am practicat timp de cativa ani radioamatorismul sub aripa Palatului Copiilor din Suceava, perioada in care am obtinut numeroase diplome, atat pe plan local, cat si pe plan national, la categoria mea de varsta. :D

Toata stima pentru yo3ies si succes in colaborarea cu membrii forumului.

Toate cele bune!

Avand in vedere ca si eu am avut de a face cu politia ca si parte vatamata si mi-a placut operativitatea lucratorilor de politie, chiar vad ca se misca ceva si la noi in directia buna si cum parca as vrea sa multumesc si eu politiei pentru ca am vazut pe pielea mea ca bancurile cu politisti nu au legatura cu realitatea, va fac o oferta de a-i ajuta pe mebri forumului gratuit in domeniile statii de emisie receptie, tehnica audio-video, sisteme de comunicatii via satelit. Asa ca daca aveti vreodata nevoie de vreun sfat sau de vreomana de ajutor, in limita timpului disponibil va ajut cu mare placere.

Dacă tot a venit vorba, eu pe PDA-ul de pe autospecială am băgat un card de 2 giga, cumpărat din resurse proprii, pe care am instalat harta României în limba română în anul 2010, şi prin care folosesc funcţia GPS a PDA-ului. Pot să spun că îmi este foarte folositor, mai ales că nu cunosc toate străzile. Întrebarea este cum pot actualiza harta ? Mulţumesc anticipat.

• Moderator

@VictorL: sunt mai multi membrii ai forumului care activeaza si ca radioamatori, insa aici folosesc nickname-uri total diferite. Daca esti interesat sa "reactivezi" pasiunea pentru acest hobby/sport, da-mi un PM si te pun in legatura cu radioclubul din zona in care locuiesti. Succes!

Nu reinstalezi nimic, stergi vechea harta din folderul maps si o inclocuiesti cu cea noua iar in folderul poi pui fisierul poi. Daca nu il ai il creezi in folderul content. Parca ti-am trimis si un fisier cu terminatia .fda, ala il pui tot in folderul content/maps si se refera la indicatoarele rutiere in unele zone. Daca vrei ca aparatul sa-ti suporte un card de 4 giga si la asta pot sa te ajut.

Edited by Rusy
  • Upvote 3

nu pot decat sa ma bucur ca exista pasionati de radiomatorism si aici,,, daca sunt de prin Bucuresti... lasati o frecventa... momentan portabila si antena ce o am ma impiedica sa deschid vreun repetor..... 73... :beer:

• Upvote 1

Apropos de ajutor spuneti-le colegilor dumneavoastra motociclisti care sunt cazati in eforie sud si isi lasa motocicletele in fata Hotelului Capitol sa isi ia cu ei in camera microfoanelede la statii de doua ori am gasit copii tragand de ele unul dintre colegii dumneavoastra are nr MAI 12001 iar cealalta MAI 12016 si daca una din motociclete are o statie vhf care pare ca nu mai e folosita cealalta are o statie tetra in bord si daca se rupe la Tetra microfonul e un pic cam greu de reparat cai trebuie lipite firele cu un letcon si nu am sculele la mine

nu pot decat sa ma bucur ca exista pasionati de radiomatorism si aici,,, daca sunt de prin Bucuresti... lasati o frecventa... momentan portabila si antena ce o am ma impiedica sa deschid vreun repetor..... 73... :beer:

In 2m ne gasesti in general in Bucuresti in 145.225 iar in banda de 70 cm e un repetor 438.775 shift -7,6 ton 203.5, oricum pana pe 10 septembrie o sa cam lipsesc de la statii eu dar sunt altii asa ca distractie placuta

Edited by yo3ies
  • Upvote 1

• Member

Romica da un telefon acasa sa-ti puna sculele la Fan Curier, a doua zi le ai acolo :clip:

73 de YO9IBC

microbul asta il am de multi ani... sa tot fie 10 cel putin.. imi amintesc ca am inceput cu o portabila in CB pe vremea cand toata lumea se apela cu "coane" iar indicativele erau luate din filme.. imi scapa acum o gramada, gen zebra, baghera etc... :ner:

cand am mai deschis ochii am avut ocazia sa iau o portabila kenwood care avea si airband, eu lucrand in aeroport m-a ajutat mult fata de gp-urile 300... sincer regret si acum ca am dat-o.... de vreo 2 ani m-am cam lasat, mai am doar 2 portabile, dintre care una dual band vhf/pmr si doua antene cu talpa magnetica, un antenex si un hustler.... mai stateam cu amicii prin 300/350 iar la drumuri, in ce frecventa ne alegeam ca sa nu deranjam.... ma si gandeam ca am un hands free kit pe care cred ca l-am folosit o singura data la un drum spre mare....

oricum.. toate bune va doresc si scuze daca am batut campii gratios... :)

Ma descurc eu de letcon nu e cazul sa vina fan courier de la Bucuresti dar un pic de preventie nu strica, mai ales ca microfonul si cablul spiralat par o atractie pentru copilasii de pana in 4 ani, numai bun de tras de el de bagat in gura si de ros, mai ales ca parintii fac poze copiilor langa motociclete de parca am fi pe vremea cand pe plaja se faceau poze cu maimuta .... :naughty: :naughty: :naughty:

• Moderator

Lasă-i să facă poze, poate așa încep de mici să viseze să ajungă și ei polițiști, nu maneliști sau finanțatori la steaua.

da mai Cata... dar stii si tu cat costa accesoriile la Tetra... :( parca te doare inima un pic....

p.s. offtopic: amortizor spate bmw f650 (unii colegi stiu despre ce vorbesc) = 700 eur

nu de poze e vorba sa faca cat mai multe dar e vorba de confundat cablul cu suzeta acadeaua sau altele de genul asta