Jump to content
POLITISTI.ro

Catalin

Recommended Posts

On 23.06.2018 at 2:22, serbanandrei99 a scris:

La noi mai bine le ar da trotinete dupa mintea ca Carmen Dan ,Dragnea si Viorica Dancila

Au mai fost unii deștepți, care au dat la posturi și proximitate biciclete, dotate cu semnale acustice și luminoase, inscripționate, dar le lipseau stațiile. Norocul meu că apucasem să plec de la post, pentru că preferam să merg pe picioare decât cu asemenea dotare, așa că nu le da idei.

• 4 weeks later...
  • Membru

Pentru ca sunt un mare fan al acestui topic si nu imi place faptul ca e inactiv de asa mult timp zic sa il mai animam putin cu un proiect de auto pt Polita Romana al celor de la Dacia. Nu am date suplimentare in afara acestor fotografii dar la prima vedere pare o transformare facuta cu simt de raspundere...

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

• Upvote 3

• Membru

Un coleg de la arest imi spunea ca ei vor primi o asemenea autospeciala pt transportul a maxim 2 arestati.

Or să dea pârnăiașii ministerul în judecată cănu li se asigură spațiu suficient, că bancheta , este prea tare pentru fundurile lor. la fel și cei de la diferitele o.n.g-uri de apărare a drepturilor hoților.

• Upvote 1
  • Downvote 1

Daca masinile astea ar avea si motoare puternice (cel putin 130 Cp) si o dotare normala pentru rampa luminoasa cred ca ar fi OK.

Dar de unde motor de 130  ??? Si nu doar pentru cei de la OP si cei de la Rutiera au nevoie ( mai putin dotarea de pe bancheta de spate )

Din punctul meu de vedere ar trebui sa ne inspiram de la americani vizavi de lumini si girofar, ca in rest de unde bani.Cu cat mai multe(lumini) si mai zgomotoase ,ca in haosul din trafic ar fii bine .

Edited by serbanandrei99

@RPG, acest topic este inactiv pentru ca și MAI a fost inactiv în dotarea Politiei Romane cu autovehicule. În afara de câteva zeci de Logan-uri, inscripționate și dotate cu sisteme acustice de avertizare sonora și luminoasa, dar fara alte modificări ori dotări, echipate cu motor de drujba, nu au fost alte achiziții.

M-am referit doar la autovehicule inscripționate.

• 2 months later...

Azi, unele ipj-uri vor primi autoturisme noi pentru structurile de rutiera, precum și pentru cele de ordine publica, urban și rural. Este același model ca la ultima achizitie, și anume, Dacia Logan.

În medie, vor fi distribuite câte 15 autoturisme/ipj.

• Upvote 1

• 3 weeks later...

Astăzi, va fi livrat încă un lot de autovehicule Dacia Logan Laureate 0,9 tce pentru structurile Politiei Romane. Vor primi mașini noi DGPMB, dar și județele GL, GR, HG, HD, IL, IS, TM, TL, VS, VL și VN.

Autovehiculele care au intrat în dotarea Politiei Romane în data de 15.10.2018 urmează ca în perioada urmatoare sa fie înregistrate și sa primească plăcute cu numere de înregistrare, de tipul MAI.

• 5 months later...
  • Moderator

Potrivit caietului de sarcini al liciației, MAI vrea să achiziționeze

1.402 autoturisme 4X2 benzină, 515 autoturisme 4X2 benzină, 800 autoturisme 4X4 benzină, 700 autoturisme 4X4 benzină, 1.278 autoturisme 4X4 motorină, 905 autoturisme 4X4 motorină, 1.365 autoturisme 8+1 locuri, 444 microbuze 16+1 locuri, 430 autoutilizare N1, 2.000 autovehicule speciale de ordine publică, 326 autobuze 44+1 locuri, 339 autoutilitare N2 și 275 vehicule autospeciale de transport și intervenție.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a primit 10 oferte pentru furnizarea a 10.779 de autoturisme, microbuze, autobuze, autoutilitare și autovehicule speciale de transport, intervenție și de ordine publică, contract estimat la 1,246 miliarde de lei, fără TVA, pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni.

Ofertanții sunt Iveco Truck Services, Rădăcini Motors, BMC Truck&Bus, Temsa Ulasim Araclari San Tic (Turcia), MHS Truck&Bus, Țiriac Auto, Mercedes-Benz România, Porsche România, Eurobody Hydraulics și Renault Commercial Roumanie.

sursa: profit.ro

• Like 1

• 8 months later...

Buna Seara  am vazut  la Parada de 1 Decembrie autospeciale Mercedes Vito noi atat incriptionate cat si neinscriptionate stie cineva cate bucati au intrat in dotarea politiei. Alte modele m-ai sosesc in 2020.

Edited by dacia20

Poate ca da poate ca nu dar pe tine de ce te interesează. Atât timp cât este un topic dedicat pentru asa ceva nu înțeleg care este problema. Este cumva secret?

• Downvote 2

Iar se primesc acelasi model de autospeciala Dacia Logan cu motor de 0.9 TCE ? Zici ca sunt masini de plimbare. Sigur sunt masini de serie la care s-au montat echipamente de comunicatii, girofaruri  si sau inscriptionat cu Politia. 

Eu raman la parerea mea. Decat sute asa mai bine zeci dar cu adevarat autospeciale pentru politie. 

Dar cum sa cumperi daca la Dacia nu exista un compartiment special pentru asa ceva ( cum de exemplu exista la alte branduri) 

Cand ai comanda de la Politie de cateva sute sau mii  de masini cred ca poti face ceva altfel. Macar motorizare  daca altceva nu.

• 2 weeks later...

@serbanandrei99 sa îți explic eu cum sta taraba cu faimosul golan 0.9 TCe care inundă parcul auto al Poliției. In primul rând pentru cultura generală a tuturor celor interesați nu vine cu niciun fel de echipament de comunicații, in afară de inscripția "POLIȚIA" și un girofar turcesc la 300 de euro cu baterie suplimentară, nu are absolut nimic în plus față de același model vândut unui civil. Culmea, nu? 

Vrăjeală asta cu compartimentul a fost aplaudată de multi colegi, de parcă noi am încetat acest concept și numai noi beneficiem de această invenție astronomică. Am copiat de la americani, dar nu se pliază deloc nevoilor noastre, cel puțin din ce văd eu, trend-ul și conceptul poliției europene nu are nimic în comun cu cel american, adică cu o autospecială de tip berlină, împărțită în două compartimente, de ce? Imediat vine și explicația. Conceptul european de poliție, vine cam așa:1. masini cat mai puternice și aerodinamice pentru polițiile rutiere, dotate cu radare, stații radio(chiar și două), materiale și echipamente pentru intervenția la accidente etc.

2. Mașini de tip van/dubă sau mai rar SUV pentru structurile de OP. Aici apar doua sub categorii cele pentru intervenție și transport și cele pentru transport persoane reținute. De obicei, există una sau doua pe subunitate, iar la solicitarea colegilor care sunt la intervenții, colegii cu acel tip de autospeciale, vin și preiau persoanele care au fost reținute și le conduc la sediu. Prima sub categorie, e destinată de regulă, transportului polițiștilor la misiuni și pentru intervențiile de patrulare, conceptul european, central, vestic și mai puțin în nord și sud, dar exista și acolo, pune accent pe echipaje de poliție cu 4+ polițiști. Presupun că situațiile operative complexe, dar și din discuțiile purtate cu un prieten ofițer la poliția catalană, rezultă nevoie de a întări patrulele, iar principiul "cât mai multe" a fost înlocuit cu "cât mai întărite". De aici, spaniolii, cehii, polonezii, austriecii, nemții, ș.a. adopta acest concept, mașinile lor de 7+1 fiind dotate cu echipament pentru restabilire OP, pentru intervenții la atacuri teroriste, chiar și accidente auto, uneori ajung înainte rutierei, arme de calibru, cehii nu pleacă fără pm in portbagaj, etc. La noi, e un dezastru de sistem, fără autospeciale, suntem burdușiți de "golanuri", prin 2015-2016 ne-au nenorocit cu tentativă aia de mașina VW Polo, probabil gândită de inspectoresele și comisaresele de la DALI-MAI când au gândit caietul de sarcini, au confundat Poliția cu celebra firma de țigări electronice și tot așa. Din 2002, nu s-au mai achiziționat autospeciale pentru op și rutiera, ci doar glume de mașini pe care e scris "poliția".

• Upvote 1

• 1 month later...

Au apărut pe internet aceste poze cu aceste Dustere. Cunoaște cineva daca e vorba de un standard de inscripționare? Eventual și de echipare? Bănuiesc că acestea fac parte din ultimul contract cadru, acela cu vreo 14 loturi, din care 8 au fost atribuite Dacia/R.C.R.

FB_IMG_1582873807606.jpg

FB_IMG_1582873805258.jpg

FB_IMG_1582873810035.jpg

FB_IMG_1582873812980.jpg

• 2 months later...

Arata bine aceste masini !! Oare au macar motor de 130 CP sau mai stii 150 CP ?

Daca ar fii macar cateva sute sa arate asa parca s-ar mai scimba ceva macar ca imagine .

• 6 months later...

Vad ca se vor cumpara  300 de masini strict pentru RUTIERA . A si vrea sa cred ca sunt masini pentru  politia rutiera !!

Adica cel putin 130 -150 CP si dotate corespunzator din punct de vedere lumini si sirene . Inscriptionarea sa fie exact cum sunt noile masini intrate de curand in dotare.

• 3 months later...