Jump to content
POLITISTI.ro

Catalin

Recommended Posts

• Moderator

Nightwolf citeste cu atentie ce am scris:

In fiecare autospeciala exista materiale specifice si necesare cercetarii la fata locului

Ce nu este adevarat aici? :doh:

Am nevoie URGENT sa cunosc cat au costat vento-urile in 1997 cand au fost achizitionate ... pretul per bucata cu tot cu echipare ... cine ma ajuta si pe mine va rog? Google nu da nimic!

• Moderator

Ce am mai impins si eu la un Vento, imbracat in uniforma, ca nu-i mergea bendixu´... si strigau contribuabilii: impinge Garcea !!! :ner: acum rad, dar atunci imi venea sa torn benzina pe el :angry:

• Upvote 2
  • 3 months later...
  • Membru

Ce se mai aude de dotarea judiciarului cu autoturisme? La secţia de poliţie la care lucrez aveam o Dacia break pe care am dat-o la casat în 2005 pentru că picam din ea. De atunci maşinile pesonale s-au tranformat în maşini de serviciu. Ne mai ajută colegii de la OP şi ne mai cară şi pe noi.

• 1 month later...
  • 6 months later...
  • Moderator

O fotografie pentru colecţia de autoturisme ce s-au aflat în dotarea poliţiei.

Au fost puţine dar au existat şi încă mai există în parcul auto al Poliţiei Române.

7165045sim4ngeu.jpg

Porschele blindat cu droguri de la Nădlac, ajuns în dotarea Poliției Rutiere

Un autoturism marca Porsche 911 Turbo Coupe argintiu, va fi repartizat Poliției Rutiere Prahova și va fi folosit în misiuni pe DN1. Bolidul de lux a fost confiscat în urmă cu zece ani de la doi turci, care încercau să introducă în țară prin vama Nădlac, peste 60 de kilograme de heroină.

Autoturismul de lux, un model unicat ce valora în urmă cu zece ani peste 400.000 de mărci germane, a ajuns în mâna autorităților românești în februarie 2002 când, în doi turci au încercat să treacă granița prin vama Nădlac.

În timpul controlului însă, vameșii au descoperit pe bancheta din spate a mașinii peste 120 de pachete suspecte. Aceasta după ce sub scaunele din față au fost găsite două sacoșe goale iar, despre existența acestora cei doi turiși, Ferid Berirmen, de 58 de ani și fiul său Sureyya, de 28 ani, nu au putut da explicații plauzibile. Astfel, în urma verificărilor făcute de lucrătorii vamali, s-a constatat că în pachete cu pricina, vidate și având imprimate pe ele un leu, se aflau circa 63 de kilograme de heroină pură, a cărui valoare se ridica la peste 10 milioane de euro.

Eliberat condiționat

Cei doi turci, tată și fiu, au fost arestați, iar mașina a fost confiscată. Berirmen Ferdi a fost condamnat la 10 ani de închisoare, de către Tribunalul Arad. Trei ani mai târziu, acesta a făcut cerere de eliberare condiționată și, pentru că executase o treime din pedeapsă, a fost eliberat în timp ce fiul său a fost scos de sub urmărire penală.

Același Porsche, alte droguri

Mașina de lux a fost ulterior confiscată iar printr-o hotărâre judecătorească, bolidul a ajuns în patrimoniul Ministerului Finanțelor Publice, ulterior fiind repartizată Secretariatului General al Guvernului. Însă după patru ani, timp în care mașina a fost dată în utilizarea celor de la Crimă Organizată, tocmai când autoturismul fuseseră predat celor de la Porsche pentru a fi dotat cu tehnică de ascultare, în autoturism s-a descoperit o cantitate similară de heroină: 60 de kilograme ascunse în portbagaj. În timp ce angajații Guvernului au afirmat că mașina nu a fost deloc folosită în tot acest timp, fiind „abandonată” în parcarea instituției datorită unor probleme, alți oficiali au susținut că mașina urma să fie folosită drept momeală. Cazul a fost în scurt timp "împachetat" iar drogurile distruse.

Porsche-ul cu droguri pus în folosință

Datorită reputației și pentru că mai toată lumea știa de “Porsche-le cu droguri”, autoturismul nu a mai fost folosit la filaj. Astfel, după zece ani în care s-a dovedit a fi inutil și plimbat prin parcările instituțiilor statului român, s-a decis ca zilele acestea, autoturismul de lux să fie pus “la treabă”. Porsche-ul va ajunge în dotarea polițiștilor din Prahova iar cu ajutorul bolidului oamenii legii vor participa la misiuni pe DN1.

Edited by maf150
  • 2 weeks later...

din nou demonstram ca "... minte nu are" se aplica universal. iti bati joc de o masina atata vreme dupa care te lauzi ce ai facut. ca sa nu mai spun de subtilitatea numarului de inmatriculare.

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Moderator

Întradevăr ai dreptate.

Ţinând cont că Poliţia Rutieră (unde cu greu şi după mulţi ani a fost repartizată maşina, după ce a zăcut prin garajul de la guvern) în România nu acţionează în ţinută civilă, sincer tu ai opri la semnalele acustice şi luminoase ce provin de la un Porsche 911, cu plăcuţe de înmatriculere normale?

Nu ţi-ai pune nişte semne de întrebare, dacă ăia sunt poliţişti sau nu?

• Moderator

Trebuie să-şi permită, că doar nu suntem într-o ţară africană.

Sau era mai bine să putrezească în garajul guvernului, ori să fi devenit maşină de serviciu pentru vreun politician?

Ceea ce s-a întâmplat în acest caz în România, prin alte părţi este de multă vreme ceva normal şi se practică în mod curent.

21145579ukbyaqg.jpg

PS: Şi de ce ar trebui să-i facă asigurare casco acestei maşini, având în vedere că exceptând maşinile ce sunt încă în leasing, celelalte nu au? De ce ar trebui ca aceasta să aibă un tratament mai special?

Cata, nu am vrut sa spun niciodata ca Politia Romana nu ar fi trebuit sa intre in posesia masinii asteia, asa cum ar trebui sa intre zecile daca nu sutele de alte masini confiscate care zac prin garaje si parcari. Insa mi se pare o magarie maxima dupa atatia ani de zile sa spui "luati-o voi mah". nu ma refer neaparat la acest exemplar, poate a fost intretinut, dar o masina statuta zece ani, are praf facut cam tot prin ea, racorduri, plastice etc. cine baga banii in reparatii si sa o puna pe picioare? aaa... BPR-ul... carora nu le dam norma de benzina sa isi faca treaba dar le punem in brate un Porche 911? cat despre opritul la semnale facute de o astfel de masina, toate masinile de "reclama" primite nu au numere de MAI.

• Moderator

Cred că nu ai citit cu atenţie tot articolul citat de colegul maf150 mai sus.

Datorită mediatizării excesive şi a notorietăţii pe care a "câştigat-o" maşina, aceasta nu mai putea fi utilizată de poliţiştii de la crimă organizată, filaj, operaţiuni sp, investigaţii, etc. Tocmai de aceea cred că s-a şi luat decizia să fie repartizată la poliţia rutieră şi era normal să primească plăcuţe cu numere MAI, pentru că aşa au toate maşinile de la formaţiunile de poliţie rutieră (chiar şi cele cu aparate radar ce sunt neinscripţionate), plus motivul despre care vorbeam eu mai sus.

Maşinile la care faci tu referire, "de reclamă", NU sunt ale poliţiei, sunt doar împrumutate. E o diferenţă aici.

...............era normal să primească plăcuţe cu numere MAI, pentru că aşa au toate maşinile de la formaţiunile de poliţie rutieră (chiar şi cele cu aparate radar ce sunt neinscripţionate),

Catalin la IPJ Constanţa sunt şi maşini cu aparate radar neinscripţionate care nu au plăcuţe cu numere de înmatriculare începând cu MAI....respectiv CT 09 LGI si CT 09 LGG, nu este niciun secret.

• Moderator

Poate nu au ieşit din leasing, nu ştiu. Depinde de fiecare inspectorat, cum decid ei, dacă sunt sau nu dispuşi să mai cheltuie suplimentar pentru înmatricularea la prefectură sau dacă folosesc acele maşini şi în alte misiuni decât cele convenţionale.

La majoritatea inspectoratelor din ţară, precum şi în Bucureşti, eu am văzut că toate au primit numere cu MAI.

scuze Cata, ai dreptate, am citit un pic pe dunga. ce am spus in rest ramane valabil. cat despre numerele "civile" de la masini, alea sunt masini inca in leasing (contractele alea miraculoase, inclusiv seria de 70.000 eur )

• Moderator

Kayne de la tine, eu cel puţin, am mai multe pretenţii, având în vedere că eşti mai apropiat de poliţişti, zic că nu trebuie să te laşi manipulat de ziarişti cum o fac majoritatea românilor. Nu a existat nicio serie de 70.000 de euro. Chiar la începutul acestui topic poţi vedea preţurile exacte, care au fost undeva în jurul a 30k de euro. Că e mult sau puţin, e altă discuţie, oricum NU poliţiştii sunt cei ce au ales sau au decis să achiziţioneze acele maşini sau au negociat. Acolo a fost vb despre nişte afaceri ale celor aflaţi în guvern la aceea dată.

• Upvote 1

eu stiu, Catalin, asta.. ar fi trebuit sa pun, in adevar, niste ghilimele in textul de mai sus... pentru a respecta adevarul adevarat... vorba ceea.. cine stie, cunoaste.. restul... le imprastie pe "surse"... :naughty: