Jump to content
POLITISTI.ro

Catalin

Recommended Posts

legea O.G.15/2002 spune ca autoturismele din dotarea institutilor de stat SE EXCEPTEAZA de la plata ROVINIETEI!!! POLITIA nu este o institutie a statului? de ce trebuie achitata si ROVINIETA? incep sa le dau dreptate unora care spun ca Ministrul confunda aceasta institutie cu propriul lor SRL

• Upvote 2
  • Downvote 3

• Moderator

Patriotul, fara suparare...Nu poti pune egal intre lege si un O.G. Sunt lucruri distincte. In rest, numai de bine. :emo-yessir:

• Upvote 1
  • Downvote 1

Kmcoio ce vrei sa spui cu lege si O.G. in contextul in care eu vorbeam despre rovinieta! Bai desteptule nu O.G. 15/2002 santioneaza si prevede??? daca esti asa intel9igent spunemi te rog alta lege, sau tie doar iti place sa aberezi?

• Downvote 11

patriotul , din cate se vede ai sarit cam repede peste primii sapte ani din viata. Invata sa te comporti si sa poti purta o discutie in mod civilizat.

fara suparare dar Kmcoio asta e enervant rau

Edited by Kmcoio
Nickul meu este Kmcoio, nu cum ati scris dumneavoastra.
  • Downvote 7

• Administrator

Pe acest forum suntem o comunitate de prieteni, iar atacurile si jignirile intre membrii acestei comunitati nu sunt permise. Poti combate ideile membrului, insa nu ataca persoana!

Trateaza-i pe ceilalti cu respect daca vrei sa fii respectat si mentine discutiile in limitele bunului simt. Daca nu poti, sau nu doresti sa faci acest lucru, fara suparare, esti invitat sa nu mai frecventezi acest site.

• 2 weeks later...

am trait sa o aud si pe asta :) .

Motorizarea 1.7 dti este o motorizare care nu exceleaza la nimic , poate doar la consum redus . Normal ca se simte ca trage , intrucat isi face cuplu maxim undeva la 2000 rpm , si probabil il are de 2 ori cat loganul , dar asta se intampla pe o plaja de 1000 rpm , la fel si cu puterea maxima .Te-a dat un pic cu capul de scaun ,iti da senzatia aia de cuplu , dar in final nu e nimic . E tot o masina de 75 cp care abia se taraie .Loganul de 1.4 scoate cuplul maxim undeva la 3500 rpm , si ca sa obtii puterea trebuie turata pana la 5500 , dar bineinteles asa se conduce orice benzinar aspirat .Cum zicea cineva mai sus , face 0-100 in 14.5 secunde, asadar ...rupe asfaltul .Un logan de 1.6 face 0-100 in 11.5 sec .Bineinteles trebuie si condus ca atare, un posesor de diesel e posibil sa nu stie cum se conduce un aspirat .Oricum la diesele in afara de senzatia ca te baga in scaun nu e mai nimic .Sunt placut de condus in oras din cauza cuplului mare la turatii joase, consum redus ,dar nu putem vorbi ca rupe pamantul .

Cat despre stabilitate, garda asta la sol din poze ti se pare a promova siguranta ? sau asa vin masinile "trantite" pentru soselele noastre ,si de acolo stabilitatea de bolovan aruncat .Totul depinde de buna exploatare a masinii ,daca vreti caut si filmari cu logane cu suspensie de fabrica de la diferite competitii , care s-au descurcat admirabil .

Treaba cu stabilitatea este un mit creat ca sa se gaseasca in treaba nemtii , sa ne vanda noua shurile lor de opel , si culmea ca vad ca romania exporta din ce in ce mai mult dacia logan in germania ? De ce?

Loganele ca masini de politie sunt perfecte , pacat ca nu s-a mers din start pe motorizarea 1.5dci ,in cativa ani se recuperau banii doar din consumul redus de motorina .

Mai ales ca masinile de patrula nu merg mai mult de 30 km/h ,ar fi avut toate consum de 3% :)

MCVurile primite acum sa nu mai vorbesc , si pe langa asta arata si bine .Am vazut unul aici in TM cu jante pe 16" .arata foarte frumos .

Asadar tara asta este si asa destul de saraca , de ce mai imbogatim pe altii cumparand masini din alte tari , cand le putem folosi ce avem aici , la preturi mult mai mici . Aaa, ca cineva face in final burta mare pe baza contractelor de leasing, a echiparii masinilor,asta e , traim in Romania si trebuie sa ne obisnuim cu asta.

post-89-062292700 1293631486_thumb.jpg

Edited by CristiXP

la mine in judet echipajele de politie Dacia MCV 1,5 cu apartura radar, au majoritatea defectiuni la mijloacele speciale de avertizare sonora, fiindca pe exterioriul sirenei scrie U.S.A., dar in interior scrie made in China, plus de asta loganul MCV 1,5 e lent rau, deabea daca prinzi 140km/h in timp ce tigaia mea personala de GOLF 3 din 93, merge lejer cu 170 km/h, totusi e bine ca MCV are ABS, la logunul de 1,4 e crima si pedeapsa fara ABS

poftim unu cu 70 cp , ca merge mai tare de 170 .

Probabil alea nu merg mai tare din cauza girofarului :) .

Si in timisoara merg o gramada la service Dacia din cauza sirenelor din cate mi-a zis un prieten ce lucreaza la service.

fiindca pe exterioriul sirenei scrie U.S.A., dar in interior scrie made in China

Nu degeaba vad ca au costat 1.5 mld /mcv :)

imi cer scuze pentru link :)

Edited by CristiXP
Nu sunt acceptate discutiile privind orice tip de activitate ilegala sau imorala. Pe acest forum se promoveaza respectarea prevederilor legale. Multumesc pentru intelegere.

salutare

stie cineva cate masini sunt in parcul auto al politie romane? am cautat pe internet si nu am reusit sa gasesc aceasta informatie.

multumesc

Domnule ziarist, fa adresa oficiala la IGP si in baza accesului liber la informatiile publice ti se va raspunde in termen de 30 zile. Din numarul ala scade cam 20% care sunt vechituri, defecte... etc

Da aveti dreptate in privinta sirenelor si la noi s-au stricat, totusi insist ca trebuiau sa puna altele care sa aiba si mesaje scrise cum are ARR-ul si sunt sigur ca nu costau mai mult. Am vazut la cei de la ARR ca pot fi scrise orice fel de mesaje dintr-o tastatura mica aproape identica ca cea de la telefonul mobil.

• Moderator

Mulțumesc pentru răspuns.

Între timp aflasem și eu, au primit și criminaliștii de la noi. Dar atunci, în februarie când am întrebat eu, încă nu fuseseră repartizate în teritoriu. :)

ceva gen cum au passaturile si microbuzele ?

Din cate stiu , firma de pe passat , acum 10 max 15 ani a costat 150 milioane , stiu ca s-a facut o comanda printr-un magazin de piese auto, si am retinut . Apai daca dotau acum MCVurile , pretul la cat ajungea doar firma luminioasa ? 500 mil - 1 mld doar firma ?

• Moderator

CristiXP, da-mi voie sa te contrazic. :)

Autospecialele Passat si Transporter ce au intrat in dotarea Politiei Romane in 2002, au fost achizitionate prin fonduri nerambursabile de la Comunitatea Europeana, fiind masini identice cu cele ce se aflau la acea vreme in dotarea Politiei din Germania.

Iar echipamente specifice au fost montate din fabrica. Asa se procedeaza in "tarile cu apa calda", contractele se incheie direct cu constructorul automobilului, nu cu cine stie ce SRL obscur.

nu mai tin minte exact data , stiu sigur ca era vorba despre passat , am exagerat putin cu ani aia , dar cam aia era senzatia ca a trecut atata timp :)

N-am contestat faptul ca sunt sau nu scumpe ,am spus ca stiu sigur cat a costat la vremea respectiva .Trebuia cumparata una pentru o masina , si s-a adus printr-o firma mare de piese auto, pe comanda de la cine o producea ,ma gandesc ca nu se putea practica cine stie ce comision exagerat pentru comanda .

Edited by CristiXP

• Moderator

Nu ai înțeles.

La passat-urile și microbuzele transporter rampa cu lămpile speciale au fost montate de VW, direct din fabrică, iar costul acestora s-a regăsit direct în costul mașinii. De altfel acele mașini au mai multe modificări făcute direct din fabrică, de exemplu planșa de bord nu este la fel ca la exemplarele civile, la fel și fețele de uși care nu au buzunarele cum le știm la exemplarele civile, au niște compartimente cu capac ce se închid cu cheia.

Deci, echiparea ulterioara a acestora NU a existat, ele au fost concepute așa încă de pe linia de fabricație.

pai si la MCVuri nu tot asa s-a intamplat ? Nu uzina a echipat MCVurile si costul s-a regasit in pretul masinii ?Din cate stiu Dacia se ocupa de serviceul si reparatiile lor .

Aceeasi problema e si la VW , ma indoiesc ca VW produce firmele respective , si ei le cumpara din alt loc si le monteaza pe masini .Uzina VW nu produce asa ceva .

• Moderator

Nu Cristi, la MCV-uri cat si la "renumitele" Loganuri, echipamentele specifice si aparatul radar au fost montate ulterior de catre o firma privata, cea care a castigat licitatia. :clip:

haha , asta nu am stiut . Foarte interesant , alti bani alta distractie :)

Si de serviceul lor cine se ocupa ? Eu stiam ca dacia ,de acolo am banuit ca sunt montate direct din uzina .

Merci fain pentru lamuriri .

• Moderator

CristiXP

E o adevarata telenovela.

De partea tehnica a autoturismelor se ocupa dealerii Dacia (cu tot ce implica, garantie revizii etc.), iar de partea tehnica si intretinerea aparatelor radar se ocupa firma care le-a achizitionat.

Prin contractul cu MAI-ul sunt obligati sa ofere servicii de garantie si suport tehnic 1 sau 2 ani (nu stiu sigur care e perioada exacta).

Iar ca fapt divers, MCV-urile nu au fost echipate doar cu girofaruri si radar. In fiecare autospeciala exista materiale specifice si necesare cercetarii la fata locului in cazul accidentelor rutiere cu victime, statii de emisie receptie mobile cat si cea a masinii, lanterne, etc. ;)

CristiXP

E o adevarata telenovela.

De partea tehnica a autoturismelor se ocupa dealerii Dacia (cu tot ce implica, garantie revizii etc.), iar de partea tehnica si intretinerea aparatelor radar se ocupa firma care le-a achizitionat.

Prin contractul cu MAI-ul sunt obligati sa ofere servicii de garantie si suport tehnic 1 sau 2 ani (nu stiu sigur care e perioada exacta).

Iar ca fapt divers, MCV-urile nu au fost echipate doar cu girofaruri si radar. In fiecare autospeciala exista materiale specifice si necesare cercetarii la fata locului in cazul accidentelor rutiere cu victime, statii de emisie receptie mobile cat si cea a masinii, lanterne, etc. ;)

Nu este adevarat! Nu stiu in ce masini ai vazut tu materialele necesare efectuarii unui CFL. Un CFL nu se efectueaza doar prin popici, banda de delimitare, lanterne si statii. Aaaa ca ajuta primul politist sosit la fata locului sa protejeze zona pana la sosirea GO ce efectueaza CFL-ul e alta mancare de peste. Dar dotarile sunt oricum PRAF si NEFOLOSITE de peste 80% din politisti. Majoritatea habar nu au la ce folosesc tijele metalice aflate in dotarea autospecialei, sau cum sa izoleze zona unui camp infractional. Deci dotarea a fost bine intentionat cumparata dar repartizata prost ...

• Downvote 1