Jump to content
POLITISTI.ro

Catalin

Recommended Posts

• Active member

Statie radio inca nu are...Nici cea clasica (cea cu "displayul verde", aia veche), nici d-asta noua, cea cu GPS.

Probabil ne vor chema sa ne monteze. Asa au zis

Autoturismul a venit echipat si cu anvelope de iarna ? La mcv deja am montat mixte si nu ma vad prea bine la iarna.

Edited by 25tess

Bara fata plus cele 3 radiatoare la mcv au costat 6000 de lei la reprezentanta,dar acum nu mai are asigurare casco asa ca ii inteleg.

Edited by 25tess
  • Active member

Nu are anvelope de iarna..... Dar ne vor da cu siguranta cand va fi cazul. Spre exemplu, la vechiul Logan, ne-au dat prin mai-iunie 2 anvelope, chiar eu am fost sa le ridic si sa le montez pe auto. Intr-adevar, erau de iarna, dar fata de ce aveam..... Clar ca nu am mai comentat nimic :)

Ma gandesc ca ne vor da si la asta, nu !?

• Moderator

E bine că ne mulţumim cu câte două cauciucuri şi că mergem cu maşini care majoritatea reprezintă un adevărat pericol pe străzi, din cauza lipsei de fonduri. Sau dacă sunt cârpite, sunt cârpite tot din banii noştri, că doar noi suntem ordonatori de credite din bugetul familiilor noastre.

• Active member

Pai ne multumim Cristi, ce sa facem, ca oricum daca incerci sa iei atitudine, nu rezolvi prea multe. Mai ales daca "te ridici" cate unul-doi, razlet asa.

Nu vezi ca dobitocii care au fraiele acestei institutii ce se numeste Politia Romana si nu numai...si fraiele tarii, isi bat joc de noi si vor sa faci........bici si sa mai si pocneasca. Ne-au abandonat si ne-au lasat sa ne descurcam cum putem, din cand in cand ne mai arunca cate o farama de atentie, materializata prin chestii gen "doua cauciucuri, 10 litri de benzina cand ramai fara sau un biet cartus de imprimanta incarcat dupa indelungate rugi"

Nu stiu, nu am multa vechime in politie, dar am ajuns la concluzia ca se vor anumite lucruri si se urmareste oarecum ingreunarea muncii noastre.

Peste 100 de autospeciale noi vor fi achizitionate prin programul RABLA

Ministerul Afacerilor Interne continuă demersurile de înnoire a parcului auto, prin accesarea şi în acest an a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional.

Astfel, 105 autovehicule noi vor intra în dotarea Ministerului Afacerilor Interne, contribuind la consolidarea gradului de asigurare cu mijloace de transport al structurilor M.A.I.

Accesarea acestui program va permite realizarea unei economii estimată a depăşi valoarea de 682.000 lei, sumă ce reprezintă contravaloarea tichetelor valorice obţinute de către M.A.I. în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional.

Totodată, cu această ocazie, 105 autovehicule din parcul auto al structurilor M.A.I. vor fi scoase din uz şi predate colectorilor autorizaţi.

Pentru anul 2013, prima de casare pentru un autovehicul care îndeplineşte condiţiile de scoatere din uz prin intermediul programului sus-menţionat, este în valoare de 6.500 lei. Aceasta este acordată sub forma unui tichet valoric (voucher), în condiţiile în care, pentru achiziţia unui autovehicul nou poate fi utilizat un singur astfel de voucher.

Achiziţia celor 105 autovehicule va fi realizată prin licitaţie deschisă, în conformitate cu prevederile legale în domeniul achiziţiilor publice, deschiderea ofertelor fiind planificată pentru data de 9 septembrie a.c..

Cadrul legal ce reglementează accesarea de către persoanele juridice a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional a oferit Ministerului Afacerilor Interne posibilitatea să achiziţioneze, în anul 2012, un număr de 144 autoturisme din gama Dacia.

Ca urmare a accesării programului, preţul autovehiculelor achiziţionate a fost diminuat cu 11.400 lei/autovehicul. Astfel, în cursul anului 2012, prin accesarea Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, Ministerul Afacerilor Interne a reuşit să realizeze o economie de 1.641.600 lei.

De asemenea, M.A.I. a accesat şi în anul 2011 acest program naţional, achiziţionând un număr de 30 autospeciale de teren Dacia Duster, pentru dotarea posturilor ataşaţilor de afaceri interne ai României din Europa.

Prin acest demers, preţul de achiziţie al autoturismelor a fost diminuat cu 11.400 lei/autovehicul, suma totală astfel economisită fiind de 342.000 lei.

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne

Uauuuuu! :shock: 105 autovehicule noi? :shock: Nu este cam mult, la cat este de mare MAI? :shock:

Lasand gluma la o parte, cu o floare nu se face primavara, la fel cum cu 105 autovehicule, in locul altor 105 scoasse din uz, nu se poate face treaba! Sunt curios cate vor ajunge la Politia Romana. Parcul auto trebuie schimbat in proportie de peste 70%. Avem masini care au depasit demult limita de casare, iar starea tehnica a acestora este deplorabila.

In momentul de fata, la structura noastra, avem cinci auto nefunctionale, pentru ca nu sunt bani de reparatii, iar cu trei auto functionale, greu faci fata situatiei operative, mai ales pe canicula asta si fara A.C. Iar de primit auto noi, poate doar in vise.

In schimb, domnii parlamentari isi schimba masinile! :angry:

La fel si cei de la Prostia Locala! :angry:

• Upvote 1

Maşinile speciale de Poliţie dotate cu radare au rămas la garaj de marţi seara, din cauză că s-a terminat motorina alocată. După ce subiectul a ajuns în presă, şefii poliţiei au luat măsuri şi de astăzi clujenii trebuie să fie din nou atenţi la radare.

Problema s-a rezolvat peste noapte Miercuri, în jurul orei 21.00, Poliţia a emis un comunicat în care preciza că atunci când se termină motorina, şefii structurilor de poliţiei trebuie să ceară suplimentarea: “Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj i-a fost alocat carburantul necesar pentru funcţionarea tuturor autospecialelor de poliţie, inclusiv pentru cele de la structurile de poliţie rutieră care funcţionează cu motorină, astfel încât misiunile poliţiei să fie desfăşurate fără întrerupere. În funcţie de nevoile operative, la solicitarea şefilor structurilor de poliţie, conducerea inspectoratului aprobă alocarea unei cote suplimentare de carburant din rezerva constituită”. Nu s-a cerut suplimentarea motorinei În comunicat, se mai arată că s-au demarat verificări, întrucât nu s-a cerut suplimentarea cu carburanţi: „Şeful inspectoratului a dispus efectuarea de verificări privind modul de asigurare cu carburant a autovehiculelor de poliţie rutieră, având în vedere că în perioada 29-31 iulie nu s-a solicitat conducerii inspectoratului alocarea unei cote suplimentare de carburant pentru autospecialele din dotarea Biroului Drumuri Naţionale şi Europene”

sursa:adevarul.ro

• Upvote 1

Prezentarea unor autospeciale destinate activităților specifice muncii de poliție, parte a unui program pilot

Jurnaliştii acreditaţi pe lângă Inspectoratul General al Poliţiei Române sunt invitaţi să participe mâine, 2 august a.c., ora 11.30, pe Autostrada A2, la km 20, sensul de mers București – Constanța.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate autospeciale dotate cu echipamentele tehnice necesare efectuării tuturor verificărilor specifice muncii de poliție în timp real, de la fața locului.

Autospecialele fac parte dintr-un program pilot și vor fi prezentate de reprezentanți ai conducerii Poliției Române.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

• Active member

Rober7, cum se comporta noua masinuta? Nu ne-ai mai spus nimic!

Am avut timp cat de cat sa imi fac o parere. Cum am spus si in postarile anterioare, e diferenta fata de vechiul model. Se observa o imbunatatire mai pe la toate capitolele. Nu au excelat la fiecare, insa au mai umblat putin, au mai ajustat cate ceva.

Trenul de rulare e mult mai ok fata de vechiul model care mi se parea ca se chinuie in viraje succesive si topaia foarte mult. E mai lunga si mai joasa, vizibilitatea e mai buna la intoarceri.

Plus ca ne putem bucura de optiuni pe care nu le visam inainte pe masina de serviciu. Volan reglabil, scaun sofer reglabil pe inaltime, iar pe soarele asta un AC e binevenit, si cele pe care le-am amintit mai sus.... O alta chestie - la franarea de urgenta, puternica, se aprind automat avariile...foarte tare mi s-a parut  :good:

Tot la capitolul franare, mi s-a parut totusi ca ABS-ul intra cam tarziu si apuca roata sa alunece un pic si sa "tipe" pe asfalt, dar intr-o situatie limita la viteza mare, daca combini franarea de urgenta cu frana de motor, reusesti cu brio sa faci slalom fara sa "pierzi volanul" 

3 tetiere pe spate  :naughty:

Materialele de mai buna calitate, insa presurile sunt cam scurte si se murdareste mocheta care e neagra si se vede orice urma de praf.

Noi o spalam cam la 5-6 zile, dar tot se depune ceva-ceva praf.....

Consumul, am vazut ca sta cam pe la 7%, in conditii de mers, sa zicem nu foarte economic. Despre motor, raman la aceeasi parere, e cam subnutrit :) dar sa speram ca se mai "lasa" dupa 15.000 km.

Personal i-as fi pus niste anvelope 195/60/15 fata de 185/65/15 cum a venit ea echipata... E adevarat 195/60/15 ar face-o mai rigida si poate ar stresa mai mult suspensia, dar prefer rigiditate si stabilitate, in loc de cum e acum.

In concluzie sa zicem ca sloganul celor de la Dacia - "Pe drumul cel bun" se potriveste  :good:

L.E. Rampa e ok, cu leduri, mai joasa, mai aerodinamica, dar are niste sunete varza si niste comenzi pe telecomanda, la fel de varza...ii dau plus doar la capitolul lumini, care sunt ok, si le poti selecta atat alternativ cat si concomitent rosu si albastru...

Edited by Rober7
  • Upvote 4

Maşinile speciale de Poliţie dotate cu radare au rămas la garaj de marţi seara, din cauză că s-a terminat motorina alocată. După ce subiectul a ajuns în presă, şefii poliţiei au luat măsuri şi de astăzi clujenii trebuie să fie din nou atenţi la radare.

Problema s-a rezolvat peste noapte Miercuri, în jurul orei 21.00, Poliţia a emis un comunicat în care preciza că atunci când se termină motorina, şefii structurilor de poliţiei trebuie să ceară suplimentarea: “Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj i-a fost alocat carburantul necesar pentru funcţionarea tuturor autospecialelor de poliţie, inclusiv pentru cele de la structurile de poliţie rutieră care funcţionează cu motorină, astfel încât misiunile poliţiei să fie desfăşurate fără întrerupere. În funcţie de nevoile operative, la solicitarea şefilor structurilor de poliţie, conducerea inspectoratului aprobă alocarea unei cote suplimentare de carburant din rezerva constituită”. Nu s-a cerut suplimentarea motorinei În comunicat, se mai arată că s-au demarat verificări, întrucât nu s-a cerut suplimentarea cu carburanţi: „Şeful inspectoratului a dispus efectuarea de verificări privind modul de asigurare cu carburant a autovehiculelor de poliţie rutieră, având în vedere că în perioada 29-31 iulie nu s-a solicitat conducerii inspectoratului alocarea unei cote suplimentare de carburant pentru autospecialele din dotarea Biroului Drumuri Naţionale şi Europene”

sursa:adevarul.ro

Noua ne-au dat 50 de litri + 35 pentru toata luna si ne-au aratat degetutul sa nu cumva sa sarim peste acesta cota ca e groasa rau.

Edited by Rusy

La noi am auzit astazi o discutie intre ofiteri ca seful ipj i-a transmis sefului de la logistic sa aloce motorina pt radare pt a fi folosite la maxim. Adevarul e ca in ultima luna s-a murit mai ceva ca in razboi pe drumurile patriei.

Si la noi au murit destui dar nici gand de suplimentare. Luni ma duc la Bucuresti cu radaru pe timisoarei, au suplimentat cota doar pentru deplasarea asta.

• Member

Vedeti ca au aparut harti cu acoperire 99% pentru Romania la Sygic. Il folosesc momentan si sunt foarte multumit de el.