Jump to content
POLITISTI.ro

Catalin

Recommended Posts

Din cate observ, Duster-ul trebuia sa fie folosit neinscriptionat. Felicitari celor din conducerea IPJ Cv, daca ei au decis ca acest Duster sa fie inscriptionat si echipat pentru un post de politie. La noi l-au oprit pentru ei!

La diesel ar trebui să scrie dCi pe hayon, în dreapta jos.

Pe 1,6 benzină nu scrie nimic.

Edited by VladSoare

e varianta 4x4 cu motor de 1.5 diesel? e bine ca macar la posturi se mai schimba vechile deja loganuri

Nu. Din pacate, este vorba despre varianta 4x4, cu motor pe benzina, de 1,6 litri si 105 CP, cu un consum urban de 10,4 litri/100 km, in realitate de minim 12 litri/100km. Toate Duster-ele cumparate de MAI au aceasta motorizare.

Edited by Sache

Nightwolf, mai stim si "altii" sa pilotam masini ;)

Robert,il citesc de mult pe Nightwolf,si de foarte putin timp pe tine.Te-as intreba ce calitati te recomanda pentru a face asemenea afirmatii?

Cati kilometri faci pe an la volan?

Cati kilometri ai facut de cand ai luat permisul?

Cate urmariri ai avut in cariera?

Cate cursuri de conducere agresiva,conducere defensiva ai facut?

Cu cine?

Ce masini ai condus?

Etc,etc...

Vezi tu, e simplu sa ne batem cu caramida in piept,mai ales cand habar nu avem ce vorbim.

Nightwolf este unul care stie ce vorbeste.Asculta-l...

• Upvote 2
  • Downvote 14
  • Moderator

Robert e politistul din Valcea care l-a prins pe un hot urmarit vreo trei ore de vreo patru echipaje de politie pe raza a vreo sase comune, dupa vreo 20 de minute de urmarire, timp in care a tras si 12 cartuse dupa masina individului, bagandu-l in sant pana la urma si terminand urmarirea. Eu zic ca stie ce vorbeste.

• Upvote 6
  • Downvote 1

Da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine.Nu, nu  stie ce vorbeste cand afirma ca ,,este,, si el ,,pilot,,..Daca se crede ,,pilot,, e grav.

Parerea mea,indiferent de cate minusuri va place sa imi dati.

Edited by arcan
  • Upvote 2
  • Downvote 7

Ok,cred ca putem discuta problema ,,pilotilor,,.Ii rog pe cei 4 care mi-au dat minus,sa argumenteze de ce nu sunt de acord cu spusele mele.Eu am argumentat,si o pot face in continuare.Asa daca vrem un dialog constructiv.Daca e doar sa ne aratam muschii aici,credeti-ma ca am ce arata.Dar eu sper ca nu asta e scopul timpului alocat acestui forum.

Ma repet,si astept argumente contra: faptul ca ai alergat un idiot si ai tras 12 cartuse dupa el,te recomanda un bun politist, dar in nici un caz un pilot.

• Upvote 2
  • Downvote 11

sache, din ce judet esti? ma cam mir ca nu s-a dat duster-ul la post pentru ca stiu ca au insistat la repartizare ca toate masinile ajung la posturile de politie si ca vor fi controale.

• Moderator

Dusterul de care se vorbeste a fost dat la IPJ dupa zapezile din iarna 2011-2012, nu are treaba cu lotul recent de masini Duster.

La noi au ajuns doar doua Logan-uri, echipate si inscriptionate, care au fost repartizate la doua posturi de politie.

Duster-ul primit in 2012 era pentru cei de la SIC, dar a fost redirectionat catre conducerea ipj-ului, iar cei de la SIC au primit un Nissan Terrano, de la Politia de Frontiera, aflat intr-o stare jalnica. Cu investitii majore a fost readus in stare de functionare.

• Active member

In primul rand vreau sa stii Arcan ca nu ti-am dat niciun minus..de 5 zile nu mi-a mers net-ul. Si oricum, dau doar plusuri, imi place sa privesc partea pozitiva a lucrurilor ;)

In al doilea rand, vreau sa stii ca sunt mai toata ziua la volan. 

In al treilea rand, vreau sa stii ca am trecut prin multe situatii limita si am acumulat o oarecare experienta.

In al patrulea rand, nu am afirmat ca Nightwolf nu stie ce vorbeste sau ca nu il ascult. Eu va respect pe toti si va ascut mai ales pe cei mai in varsta, deoarece imi place sa invat de la voi.

Si, nu in ultimul rand, din respect pt ceilalti membrii, o sa continuam discutia bazandu-ne pe ultimele 2-3 posturi. Restul - P.M.

Va salut domnilor !

• Upvote 7

Ok,cred ca putem discuta problema ,,pilotilor,,.Ii rog pe cei 4 care mi-au dat minus,sa argumenteze de ce nu sunt de acord cu spusele mele.Eu am argumentat,si o pot face in continuare.Asa daca vrem un dialog constructiv.Daca e doar sa ne aratam muschii aici,credeti-ma ca am ce arata.Dar eu sper ca nu asta e scopul timpului alocat acestui forum.

Ma repet,si astept argumente contra: faptul ca ai alergat un idiot si ai tras 12 cartuse dupa el,te recomanda un bun politist, dar in nici un caz un pilot.

Spuneam acum ceva timp. Se pare ca pentru unii comportamentul infantil este cel de baza.

Ma dezamagiti baieti.Nu aveti simtul raspunderii,

Nici un argument,ci doar lovituri pe la spate.

Super...

• Upvote 1
  • Downvote 2

Domnilor, o să vă rog frumos să încetați cu atacurile la persoană. Topicul are cu totul și cu totul altă temă. Am pretenția la voi că sunteți oameni maturi și mai ales aveți ceva vechime pe acest forum. Dacă vreți cu tot înadinsul să discutați despre capacitățile și perfecționarea conducerii autovehiculelor de serviciu, puteți deschide alt topic. Nu uitați că nimeni nu s-a născut învățat, iar dacă stăm pe aici pe acest forum, o facem pentru că suntem parte dintre cei care vor să învețe, să fie la curent cu tot ce înseamnă munca de poliție. Vă mulțumim pentru înțelegere.

• Upvote 3
  • Active member

Azi mi-am reluat activitatea dupa concediu... Intre timp, cat am fost eu in concediu, am fost "dotati" cu un Logan nou. Am avut "onoarea" sa il conduc :)

Primele impresii sunt ok, adica servo, ceea ce te ajuta foarte mult la parcari, la plecarile de pe loc care necesita manevre de intoarcere in timp scurt, cand vrei sa demarezi mai repede. Aer conditionat, ABS - un lucru foarte binevenit, geamuri electrice, volan reglabil (pe inaltime doar), bluetooth, port USB, proiectoare ceata, oglinzi electrice si materiale de mai buna calitate la interior fata de generatia anterioara, plus o ergonomie imbunatatita. De data asta, s-au mai gandit si la noi, m-a bucurat ce am vazut. O bila alba

M-a dezamagit insa...ati ghicit ... motorul. E puturos si cand urca un pic in ture se aude in habitaclu si se simte si vibratia. Ma asteptam sa fie puturos, dar parca asta mi-a depasit asteptarile :)

Per total e ok, e altceva, cu exceptia motorului, insa pana la urma nu conteaza atat de mult, cat mai multe masini noi si o sa fie toata lumea multumita cred.  :good:

Ai omis sa mentionezi de ESP cu functia ASR, care imbunatateste comportamentul masinii.

Este cu totul altceva, fata de vechiul model, care nu are nici ABS sau servodirectie.

Sa o folositi sanatosi!

@Rober7

Ai uitat ceva: ESP-ul :) . Dotare standard obligatorie de un timp. Primele teste arata ca ar functiona destul de ok. Poate iti faci o parere si o impartasesti dupa ceva urmariri :D .

L.E.: mi-a luat-o Sache inainte :)

Edited by DOD

Cu motorul pe care il are, mai greu cu urmaririle. Totusi, teoretic, performantele sunt superioare motorului de 1,4 litri, cu 8 supape/cilindru.

• Active member

De ESP am uitat, intr-adevar. Stiam ca are :P  Si mi-a mai placut portbagajul incapator si faptul ca se aseaza pe drum altfel, cred datorita faptului ca e mai lunga, mai joasa si mai aerodinamica. Inca o chestie care m-a amuzat oarecum, are pe cadranul de la turometru, un martor care se aprinde undeva pe la 2300 rpm si iti indica un schimbator de viteze cu o sageata orientata in sus - vrand sa spuna sa schimbi treapta, intr-una superioara, si invers cand mergi subturat.  Masina asta te invata sa schimbi vitezele :)) (probabil e o chestie pt un consum optim, daca o repsecti) 

Ai zis bine "teoretic", Sache....Sau ma rog, depinde cum pui problema...Pe demaraj mi s-a parut mai bun vechiul Logan.E adevarat ca era si una din masinile cel mai bine ingrijite din IPJ Valcea, avea si km putini, nu avea probleme majore si cel mai important, cred ca apucase pe mana unuia ca mine cand i s-a facut rodajul,  ca "prea fugea"  fata de altele  :clip: Totusi la drum, dupa 140-145 urca foarte greu, ceea ce ma face sa cred ca noul Logan este superior la capitolul "top speed". Cat despre urmariri, nu prea ai sanse reale, insa mai depinde si de drum, de sofer, etc. Personal nu as da inapoi daca ar fi vorba de una...

Aaa..era sa uit ! Recunoasteti mirosul ala intepator din toate Loganurile, a disparut, nu mai miroase a Logan . Una peste alta e bine  :good:

• Upvote 3

Norocosule...

Ai grija cum o "educi" in primii kilometrii. :naughty:

Daca nu ma insel, are si o functie Eco, activata de la un buton, care te ajuta sa scazi consumul.

Dar, rampa cum se simte in utilizare?

Edited by Sache

Pe demaraj mi s-a parut mai bun vechiul Logan.

Loganul vechi am impresia că își atingea cuplul maxim mai jos, chiar dacă puterea era la fel.

În plus, ăla avea accelerația cinstită, pe cablu, pe cînd astea noi o au electronică. Accelerația electronică dă o senzație neplăcută, de motor leneș, dacă nu ești mereu atent la turație.

• Active member

Dar, rampa cum se simte in utilizare?

Rampa inca nu am incercat-o, doar asa superficial... Are montate doua comutatoare langa schimbator in dreapta acestuia, care sunt responsabile cu luminile laterale si cu cea din fata.... Si telecomanda, una foarte mica de data asta, o are in stanga player-ului audio, insa nu am "deslusit-o" inca. Eventual maine daca imi aduc aminte, poate reusesc cateva fotografii

Si inca ceva, claxonul suna cam urat :)