Jump to content
POLITISTI.ro

Catalin

Recommended Posts

Credeam ca de dimineata la 7 cand am dus doua "colete" la BCCO ... oricum, la Duster-ul din dotarea Politiei Romane pentru perioada aia limitata de 6 luni si care e folosit la Brigada Rutiera, m-am lovit luni dimineata de urmatoarea problema -- usa glisanta este pe dreapta, cf. procedurii, persoana retinuta, incatusata, se transporta pe locul din dreapta spate. Pana aici nimic anormal. Problema e, cm fac?? Intru eu primul si il trag pe infractor dupa mine, intru eu primul si il rog pe infractor sa intre si el, intru eu primul si ma chinui sa ies dupa ce infractorul sare din masina??? Nu de alta dar pe partea stanga spate NU E USA :D:))

Este vorba despre Dacia Dokker, modelul standard, ce are usa la partea din spate doar pe dreapta. Din nou incompetenta celor care fac achizitii iese in evidenta - Dokker-ul are portiera si pe partea stanga spate, dar se comanda optional. Trebuia avut in vedere acest aspect, tinand cont de regulile privind transportul persoanelor cu autoturismele politiei. Dar cine sa stie, ca din birou habar nu ai ce se intampla in teren si oricum nu te afecteaza cu nimic.

Raspunsul o sa fie: "Ce, ba, va credeti in filme? Pe cine vreti sa urmariti?"

Si de-ar fi sa le cumpere nu o sa avem carburant si nici cu ce sa le intretinem.

Astazi s-au schimbat f. de p. la auto, iar alimentarea cu benzina s-a facut din curtea ipj-ului, din rezerva de carburant, care nu cred ca va ajunge pentru toate masinile. 

Nu au bani pentru a ne inlocui bateriile de acumulatori!

Se pare ca lucrurile tind sa mearga spre bine si sa speram ca nu raman doar la expresia "tind". Deocamdata cica sunt pentru politia de proximitate de la sate si cica ar mai urma si pentru ceilalti insa... sa vedem si cand. Clatiti-va ochii ca nu se stie cand o sa le si vedeti in dotare. 

• Moderator

Este adevărat, aici pe forum se discută despre acest lot de autospeciale de ceva vreme, dar probabil că nu ai observat, te poţi convinge citind

Genessys30 - inainte de a posta ceva, citeste ce a mai fost postat.

Referitor la noile autoturisme primite, ele sunt bine venite si poate este doar inceputul.

Probabil că voia să zică Dokker şi a scris Duster din grabă.

Asa e, my bad! Din graba am scris altceva ... srry pt dezinformare :)

azi am avut ocazia sa ma intalnesc cu unul dintre noile noi Loganuri, ca sa zic asa... arata bine.. si ii sta si bine in uniforma... felicitari colegilor de la Ilfov, sper ca nu este singurul...  :emo-yessir:

Nu este chiar singurul. Mai sunt doua la Ilfov si alte 55 prin tara. De ajuns, nu?

Arata mai actual, arata chiar bine. Poate vor urma si alte achizitii mai consistente si adaptate pentru fiecare structura in parte.

• Moderator

Bine că au motat alt model de rampă cu lămpi, mai finuţă şi subţire, că cele de pe Logan-urile vechi pe lângă faptul că sunt exagerat de mari, s-au mătuit în timp şi arată foarte urât.

• Active member

Pe langa faptul ca arata urat, rampele alea vechi, am avut impresia ca la viteza mai mare "iti taie putin din elan"

• Moderator

Azi am avut ocazia să fiu oprit pentru control când veneam de la serviciu cu mobra de un coleg care conducea un Logan din ăsta nou. Ce să zic, arată binişor, rampa e subţirică, însă dă impresia de chinezărie ieftină, cel puţin asta a fost impresia mea (mă refer la rampă). Motorul de 1.2 mi se pare o bătaie de joc atâta vreme cât au pretenţia să urmăreşti infractori cu ele. Mai bine puneau 0.9 Tce-ul de 90 de cai putere. 

Edited by Cristi

@Cristi -- tu nu intelegi un lucru -- de fapt mai corect este NOI REFUZAM SA ACCEPTAM UN LUCRU: in acceptiunea mai marilor, acestea sunt masini de patrulare. SINGURELE masini de urmari infractorii au fost Vento-urile si Passat-urile 12V TFSI care, cum se astepta toata lumea, dupa 16 respectiv 10 ani, au cazut si ele.... Alte masini de URMARIT nu se vor achizitiona. Am dat un link cu doua pagini in urma si un pret valabil pt minim 100 buc achizitionate. Asta ar trebui sa spuna totul pt modalitatea de negociere a politiei cu un producator ... in fine ...

• Active member

Pai nu e de urmarit, nu e...Dar uite ca, uneori in activitatea zilnica se mai ivesc si situatii cand trebuie sa urmaresti un infractor care fuge cu o masina...

Si atunci ce faci !? il lasi sa treaca mai departe pe motiv ca masinile cu care suntem dotati "nu sunt de urmarit" !? Eu zic ca nu, te implici atat cat se poate. Cristi probabil a vrut sa spuna ca macar sa le fi comandat cu un motor mai puternic atata timp cat, oricum facem de toate cu maisnile astea pe care tu le consideri "de patrulare", Nightwolf.

Asa, daca stai sa te gandesti cu Loganul nu ar trebui sa urmaresti nicio masina la un flagrant pt ca nu e de umarit, nu ar trebui sa conduci nicio persoana la sediu, pentru ca nu ai asigurata zona de protectie in habitaclu, nu ar trebui sa faci multe, insa de facut tot le facem, pentru ca nu avem de ales....

Edited by Rober7
  • Member

Am fost pasager într-un Logan Laureat primit de un post de la aceeași secție rurală la care se află subordonat și postul meu. Se confirmă treaba cu rampa subțire și cu motorul puturos. Însă ca aspect arată mult mai bine ca Loganurile vechi, așa ușor mai masiv în partea din față(exterior)...că în spate ( în interior ), tot mică e.

Să sperăm că se vor înlocui treptat și celelalte mașini și cu dotări mai bune.

Pai nu e de urmarit, nu e...Dar uite ca, uneori in activitatea zilnica se mai ivesc si situatii cand trebuie sa urmaresti un infractor care fuge cu o masina...

Si atunci ce faci !? il lasi sa treaca mai departe pe motiv ca masinile cu care suntem dotati "nu sunt de urmarit" !? Eu zic ca nu, te implici atat cat se poate. Cristi probabil a vrut sa spuna ca macar sa le fi comandat cu un motor mai puternic atata timp cat, oricum facem de toate cu maisnile astea pe care tu le consideri "de patrulare", Nightwolf.

Asa, daca stai sa te gandesti cu Loganul nu ar trebui sa urmaresti nicio masina la un flagrant pt ca nu e de umarit, nu ar trebui sa conduci nicio persoana la sediu, pentru ca nu ai asigurata zona de protectie in habitaclu, nu ar trebui sa faci multe, insa de facut tot le facem, pentru ca nu avem de ales....

N-ai inteles ce am vrut sa spun ... Eu in tot postul de mai sus eram ironic. Eu am urmarit infractori si am facut flagrante cu masina personala care ERA pana anul trecut tot Logan, 1.4MPI. Consider Loganul CEA MAI BUNA masinuta pentru Romania, din mult mai multe puncte de vedere decat iti poti imagina tu. DAR:

1. Loganul este o masina de politie buna pentru patrulare;

2. Loganul NU este o masina buna pentru urmariri;

3. Loganul NU este o masina buna pentru flagrant;

4. Loganul este o masina de politie buna pentru structurile NEoperative;

5. Loganul este o masina de politie EXCEPTIONALA pentru politia rurala, acolo unde terenul nu impune 4x4 sau o garda SI MAI RIDICATA la sol;

6. Loganul NU este o masina buna pentru arest-transfer (aici includem tot de la retinere la penitenciare).

Asa ca ceea ce trebuia tu sa intelegi inainte sa postezi era ceea ce s-a tot discutat in ultimii ani pe latura obiectiva si pe latura subiectiva a subiectului "Loganul, masina Politiei Romane". Nu iti spune nimeni sa nu urmaresti cu Loganul. Nu iti spune nimeni sa nu faci flagrante cu Loganul. Nu iti spune nimeni sa nu faci arest-transfer cu Loganu. Doar ca nu e recomandat.

Cat priveste ceea ce spui tu cu motorizarea, imi pare rau sa te contrazic dar ai o conceptie gresita. Eu personal, politist ultragiat, ranit in accidente, injurat etc., as prefera o masina care sa aiba minim 6 airbag-uri in primul rand. Dupa acele 6 airbag-uri, as vrea sa am ranforsari triple in punctele de rezistenta principale ale caroseriei. Dupa acele ranforsari triple, care vin sub forma unor "bare" din duraluminiu, titan sau compozit, as prefera sa am un grilaj de separare cu locurile din spate si un sistem independent de inchidere/deschidere a acelor portiere. Si dupa ce le-as avea pe toate astea, abia atunci as spune ca vreau 150CP pe Logan. Nu stiu cum sa-ti expun problema, ai fost vreodat` incarcerat? Sa stai sa vezi cum se chinuie pompierii sa te scoata din masina? In timp ce singurul lucru care iti aducea aminte ca tu te duceai dupa infractori era sunetul asurzitor al sirenei care inca nu fusese deconectata? Nu cred.... Eu am patit-o. 

Incearca/incercati in cazul in care sunt si altii care iti impartasesc parerile expuse, sa ganditi obiectiv in primul rand din punct de vedere al integritatii voastre corporale si abia apoi dupa tiparul "cu masina asta nu pot face urmariri". Eu unul am dat bani din buzunarul meu sa fac cursuri de conducere defensiva cu tot ceea ce inseamna acestea. Ministerul nu m-a invatat sa conduc. Eu pun gatu` jos ca peste 75% din conducatorii auto ai Politiei Romane habar nu au ce e ala contra-viraj ce sa mai vorbim de supra-viraj sau sub-viraj. Pai tu/voi nu realizati ce ar insemna sa dai masini de 150CP, sa spunem, pe mana unora care au rasturnat Logane din cauza vitezei? :)) Si eu sunt nemultumit si frustrat ca in multe urmariri prin Bucuresti la un moment-dat i-am vazut respectivului doar luminile de pe spate si pe urma nimic. Si partea si mai misto e atunci cand acelereaza, se indeparteaza, opreste un pic, iti da avarii si p`orma se face nevazut.

Acum intelegi ce am vrut eu sa spun cu "masini de patrulare"? Vrei sa-ti mai explic si faptul ca rampele care sunt puse pe loganele astea noi sunt de 2x mai proaste decat rampele de pe MCV-uri?  Sa-ti explic ca exista 3 variante NET superioare de avertizare optica fata de cele cumparate la un pret de 1200EUR/buc de la Rokura?? C`mon ....

P.S.: Sa sti si tu ca in Japonia e adevarata faza cu urmaritul masinilor ce alearga cu peste 180Km/h .... politia nu se oboseste sa fuga dupa ei. De ce? Pentru ca nu au masini ....

• Upvote 3
  • Downvote 3

Împărtășesc în totalitate cele scrise de nightwolf.  Nu odată am rămas în urma cu celebrul Logan.

• Member

Politia Rutiera Iasi are incepand de astazi un BMW X1 xDrive20d.

Politia Rutiera Iasi are incepand de astazi un BMW X1 xDrive20d, varianta cu facelift de 2.0 litri diesel cu tractiune integrala de 184 CP. Automobilul va iesi la vanatoarea vitezomanilor de pe traseul Tg. Frumos - Iasi. Bolidul este o masina oferita de APAN Motors, Politiei Judetene Iasi printr-un contract de custodie. Anul acesta Politia Rutiera Iasi a mai primit in custodie o Toyota RAV4 si un Ford B-Max pentru activitatile destinate cresterii gradului de siguranta rutiera pe raza judetului Iasi. 

APAN Motors nu este singura reprezentanta auto care a facut acest lucru pentru Politia Judeteana din Iasi, parcul auto al Politiei Rutiere mai detine prin campania “Alege Viata” o Toyota Yaris, Toyota RAV4, Ford B-Max si o Toyota Avensis.

BMW Apan Motors a condus turul Ciclist al Romaniei pe zona unde urmeaza sa dezvolte un nou Showroom si Serice BMW (Botosani , Iasi si Vaslui). Automobilul BMW a fost pus pe strada prima oara astazi ca antemergator la turul ciclist al Romaniei.

picture-026_cr.jpg

picture-255_cr.jpgpicture-136_cr.jpg

picture-112_cr.jpg

Comentariu personal: am fost şi eu trimis la turul ciclismului şi am văzut live această maşină, e superbă, iar colegul nostru care o conducea, Alin, a fost foarte încântat de ea.

• Upvote 4

Uitati aici o rampa muuuuult mai ok. Daca mai erau si mesaje variabile programabile era full. Bravo, felicitari. Asa mai merge. Se vede unde este un sef de serviciu care se implica sau poate un sef de inspectorat, nu stiu imi dau doar cu parerea.

• Moderator

Maşinile pentru patrulare trebuie să poată fi folosite şi la urmăriri, interceptări în trafic, etc. Pentru flagrante, filaj şi alte activităţi de acest gen, loganul se pretează tocmai pentru că este o maşină comună.

Tocmai datorită faptului că cei ce au putere de decizie şi lucrează pe la logistică, dar nu au lucrat niciodată în stradă, nu au prins niciodată un hoţ şi cu toate astea au impresia că se pricep, ne-au pricopsit cu 1.4mpi, 0,9 şi alte asemenea motorizări dedicate exclusiv "patrulării". Cei cu putere de decizie fac exact aceleaşi clasificări ca şi Nightwolf, împărţind maşinile necesare în munca de poliţie în astfel de categorii. Şi uite aşa există maşini ce putrezesc prin garaje dedicate exclusiv "însoţirilor de coloane" şi alte asemenea aberaţii.

Nu am văzut în reportajele cu urmăriri de prin ţări cu apă caldă, să aibă maşini dedicate unor astfel de activităţi, ci tot maşinile de la patrulare le folosesc.

Nightwolf chiar dacă nu îţi vine să crezi, să ştii că au fost vremuri şi sunt poliţişti care au făcut cursuri de conducere cot la cot cu cei de la SPP. Dar probabil că în acele vremuri tu nu erai poliţist. Oricum, dacă eşti la criminalistică, chiar şi astăzi dacă s-ar mai face astfel de cursuri, să fii sigur că voi veţi fi printre ultimii trimişi la aşa ceva, tocmai pentru că datorită specificului serviciului unde lucrezi e greu de crezut că vei participa la o interceptare în trafic, la o urmărire şi imobilizare forţată a unor suspecţi.

Îmi place că ai făcut repejor o statistică şi ştii cam cât se pricep colegii nostrii să conducă, probabil i-ai testat sau crezi că prin astfel de etichetări vei părea mai deosebit.

• Upvote 4